2022. szeptember 16.
Fordulatos meccsen remek győzelem Debrecenben
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk győzelemmel kezdte az Erste Ligát.

Szeptember 16-án elrajtolt az Erste Liga, amit magyar bajnok jégkorongcsapatunk ironikus módon Debrecenben kezd, miután 5 nappal ezelőtt a DEAC gárdája elhódította a Szuperkupát az idény első tétmeccsén a Tüskecsarnokban. Mint arról már korábban beszámoltunk, az előző szezon végén vezetőedzőnk egy-, míg másodedzőnk kétmeccses eltiltást kapott, melyet az idei szezon első két találkozóján töltenek le, így Euan King kapusedző és videóelemző vezette a csapatot megbízott vezetődezőként.

Az Erste Liga nyitó mérkőzésére az eddig próbálgatott sorokon a szakmai stábnak változtatnia kellett, hiszen a Szuperkupán történtek miatt 3 meccsre eltiltott Tóth Gergő mellett Nagy Gergő sem utazott a csapattal ezúttal.

A Szuperkupához képest mindkét csapat kisebb intenzitással kezdte az Erste Liga első mérkőzését. Igyekeztünk már az első pillanattól nyomást gyakorolni a hazaiak harmadára és kialakítani a helyzeteket, ahogyan a DEAC is próbálkozott, de egészen a harmad feléig egyik kaput sem sikerült bevenni. A 11. percben Sarciát szórták ki a játékvezetők, amivel a debreceniek tudtak élni, Zalamai és Révész összjátékát Rastislav Spirkó érvényesítette. (1-0) A 18. percben emberelőnyhöz jutottunk és hiába voltak remek helyzeteink, nem sikerült az egyenlítés.

Hazai vezetéssel jöttünk vissza a szünetről, amit az üresen hagyott Sosunnov egy perccel a korong bedobása után eggyel növelt (2-0). Hetényi kapuja sem bizonyult bevehetetlennek, Brayden Lownak sikerült megszereznie középről az első ferencvárosi gólt (2-1). Kanadai támadónk gólját követően Mazzag Dániel ült ki a büntető padra. Ezt az emberelőnyt pedig csapatunknak sikerült kihasználni, August Nilsson lövése találta el a felső kapuvasat, a korong végül a kapuban landolt (2-2). Brayden Low úgy tűnik, ráérzett a góllés ízére és a Hetényi kapuja előtt kialakult kavarodásban megszerezte a csapat harmadik gólját (2-3). 

Ezután a hazaiak mestere időt kért, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis Jakub Izacky góljával egyenlíteni tudtak a hazaiak (3-3). Kicsivel több mint egy perccel az egyenlítés után August Nilssonnak sikerült újfent bevenni a DEAC kapuját (3-4). Így ferencvárosi vezetéssel tudtunk elmenni szünetre.

Fő célja az utolsó játékrésznek természetesen az volt, hogy a megszerzett előnyt sikerüljön megtartanunk. Tudtuk persze, hogy nem lesz egyszerű, amit mi sem mutat jobban, hogy a harmadik harmadban 17:7 volt a lövési arány. Arany azonban bravúros védéseket mutatott be és hiába sorozták a kapuját, nem engedett újabb korongot a hálóba.  

Négy perccel a vége előtt volt még egy hatalmas esélye a hazaiaknak, ugyanis Szorokint ültették ki 2 percre pihenni. Az egyenlítést jelentő gól és így a hosszabbítás azonban elmaradt, hátrányos védekezésünk ezúttal is remekelt. Ez azt jelentette, hogy 4-3-as ferencvárosi győzelemmel zárult az Erste Liga első mérkőzése, méghozzá idegenben.

Ezzel a lendülettel megyünk tovább, hiszen vasárnap jön az első Derbi a Tüskecsarnokban!

Férfi jégkorong

Erste Liga alapszakasz

DEAC–FTC-Telekom 3-4 (1-0, 2-4, 0-0)

Debrecen, Debreceni Jégcsarnok

DEAC: Hetényi (Gönczi) – Jakabfy, Zalamai, Dalecky, Mihalik A., Spirko – Bogesic, Sosunov, Izacky, Mihalik G., Novotny – Bukor, Vokla, Molnár, Révész, Sági M. – Sándor, Kozma F., Mazzag, Smirnov, Vezetőedző: György József

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Kärmeniemi, Kaijser, Low, Betteridge – Szorokin, Sarciá, Kulmala, Kestilä, Tóth A. – Marva, Nilsson, Kozma, Kreisz, Bán – Boros, Kucsma, Komáromy, Farkas, Galántai Vezetőedző: Euan King

Gólok: Spirko (11:44, Zalamai, Révész), Sosunov (21:00, Mihalik A.), Izacky (37:15, Sosunov, Bogesic), Low (22:41, Kaijser, Betteridge)(25:47, Kaijser, Betteridge), Nilsson(24:09, EE, Kärmeniemi, Kaijser) (38:24, Low, Kaijser)

Kapuralövés: (11:13, 8:19, 17:7) 36:39

Védés: (13:10, 15:6, 7:17) 35:33 / 89.74% : 91.67%

Kiállítás-percek: (2:2, 4:2, 0:2) 6:6

Emberelőny kihasználás: (3/1) 33.33% / (3/1) 33.33%

Emberelőnyben töltött idő: 4:48 / 4:43

Emberhátrányos védekezés: (1/3) 66.67% / (1/3) 66.67%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin