2023. október 27.
Fontos győzelem a címvédő otthonában
Férfi jégkorongozóink fontos pontokat szerezve idegenben győzték le 4-1-re az Erste Liga címvédő Gyergyót.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk csütörtökön szoros hajrá után vereséggel kezdte Csíkszeredában az Erste Liga 2023/24-es idényének első erdélyi túráját, a javításra azonban már másnap, pénteken adódott lehetőség, amikor is együttesünk a liga címvédőjének otthonába, Gyergyószentmiklósra utazott. Tavalyi ligadöntős ellenfelünkkel idén még nem találkoztunk, a gyergyóiak első magyarországi túrájukon elkerülték a mieinket.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb nem változtatott a sorokon a csütörtökihez képest, csupán kapusposzton történt csere, ezúttal Nagy Kristóf helyett Arany Gergely védett.

Jól kezdte a meccset a Fradi, a mély letámadásunknak pedig már a harmadik percben meglett az eredménye, Nolan La Porte talált be (0-1). A gól után gyors egymásutánban három kiállítás következett, először Sylvestre ült ki gyergyói részről, majd fél percen belül a Fradiból Roth is a büntetőpadon találta magát. Közel egy perccel később újabb gyergyói kiállítást fújtak be a játékvezetők, ezúttal Szigeti csatlakozott társához, ám egyik fél sem tudott gólt lőni sem speciális játékhelyzetben, sem egyenlő létszámban. A harmad felénél Di Diometét küldték ki két percre pihenni meg nem engedett testjáték miatt, ezzel az emberelőnnyel pedig már élni tudott a Ferencváros, ismét La Porte köszönt be a Rinne kapujába, ez azt is jelenti, hogy továbbra is minden idei Erste Liga-mérkőzésén lőtt emberelőnyös gólt az FTC-Telekom (0-2).

A második harmadban már jobban zártak a piros-fehérek hátul, kevesebb lehetőséget hagytak kidolgozni a mieink számára a kapu előtt, emellett pedig igyekeztek minél több időt tölteni a Ferencváros harmadában. A harmad vége felé közeledve Arany kapuja előtt alakult ki dulakodás Boros és Császár között, aminek páros kiállítás lett a vége. Végül meglett az eredménye a gyergyóiak állandósuló próbálkozásainak, Sárpátki Tamás közelről talált a kapunkba (1-2).

A harmadik harmad eleje a korábbiakhoz képest viszonylag eseménytelenül telt. A játékrész végéhez közeledve viszont, ahogy az idő egyre inkább szorította a hazaiakat, az események is felgyorsultak. Bodó kiállításával emberelőnybe kerültünk, amivel nem tudott élni a Fradi, majd Turbuczot szórták ki, a Gyergyó viszont nem örülhetett sokáig az emberelőnynek, ugyanis kevesebb, mint fél perccel később Haaranent is kiküldték a játékvezetők. Ez egy kicsit mintha kizökkentette volna a hazaiakat, és egy gyors ellentámadás végén Adam Brady váltott gólra egy remek keresztpasszt (1-3). Négy perccel a vége előtt a hazaiak vezetőedzője, Szilassy Zoltán időt kért és lehozta Rinnét a kapuból, majd újabb páros kiállítást ítéltek a zebrák, Haaranen és La Porte kapott két-két percet. Tovább próbálkoztak a hazaiak kapus nélküli emberelőnyben, egy korongszerzés után viszont Nagy Gergő higgadtan a kapura vezette a korongot, és üres kapus góllal beállította a végeredményt (1-4).

Pontok és a tabella szempontjából, valamint lélektanilag is nagyon fontos győzelem volt ez a Fradi számára a csíkszeredai vereség után. Egy nap pihenőt követően, vasárnap jön az első erdélyi túra utolsó meccse, a Corona Brassó ellen.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK – FTC-Telekom 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)
Gyergyói HK:
Rinne (Demeter) – Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó – Dalhuisen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki – Horvath, Imre P., Vincze G., Tranca, Szigeti – Di Diomete, Csiszer, Silló, Vezetőedző: Szilassy Zoltán
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Kärmeniemi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Crespi, Németh, Brady, La Porte – Bán, Roth, Němec, Kestilä, Galajda – Banga, Harnghy, Tóth A., Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Sárpátki (38:40, Tranca, Sárpátki) illetve La Porte (03:05, Němec, Roth), La Porte (12:40 EE, Kestilä, Brady), Brady (53:30, Bán, Nagy G.), Nagy G. (59:23, Brady)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin