2019. január 26.
Foghíjas sorokkal várjuk a Derbit
Sérülések és betegségek hada sújtja hokisainkat a Derbi előtt, így foghíjasan kell játszanunk a lilák ellen.

Mámoros napokat tud maga mögött az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapta: előbb 24 év elteltével nyerték meg ismét a bajnokság alapszakaszát, a MOL/Erste Liga történetében először, majd Miskolcon, a szlovák Extraligában vitézkedő DVTK Jegesmedvéket legyőzve szerezték meg a Magyar Kupa bronzérmét, így 2011 után lettek ismét érmesek a sorozatban.

Az alapszakaszgyőzelem egyben azt is jelenti, hogy a Fradi a maximálisan megszerezhető hat bónuszponttal kezdi meg a bajnokság nyolc meccsből álló felsőházi középszakaszát, amelyben már a rájátszás kiemelési helyeinek eldöntése a tét, ami azért fontos, mert az élen végző csapat választhat elsőként ellenfelet a negyeddöntőre az 5-8. helyezettek közül.

Az Erste Liga szervezői igazi csemegével kedveskedtek a hűséges hokiszurkolóknak, hiszen Dupla Derbivel kezdi a Ferencváros a középszakaszt: előbb hazai jégen, majd két nappal később idegenben is összecsap az örök rivális Újpesttel.

A korábbi eredményeket tekintve a Fradi a találkozó esélyese, hiszen alapszakaszgyőzelemig vezető negyvenmeccses útja során négyszer találkozott a lila-fehérekkel, és ebből háromszor győzni tudott. A szezon második mérkőzésén, az Újpesti Jégcsarnokban is sokáig vezettünk, ám ellenfelünk a hajrában egyenlített, majd a ráadásban egy szerencsés, sokak által szabálytalannak vélt, hosszasan videózott győztes góllal tartották maguknál a második pontot. Nem sokkal később újra Újpesten találkozott a két csapat, ekkor is hosszabbításba torkollott a Derbi, ám ebből már a mieink jöttek ki jobban. A négyből a legemlékezetesebb összecsapás az október 29-ei, az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály fennállása 90. évfordulóját ünneplő Jubileumi Derbi volt, amelyen a Fradi különleges, erre az alkalomra készült retro mezben lépett jégre, és telt ház, 2000 néző előtt, varázslatos hangulatban aratott 2-0-s győzelmet. A negyedik összecsapásra Pesterzsébeten került sor, ezen az FTC-Telekom december 21-én 5-2-re diadalmaskodott.

Emellett az is elmondható, hogy a játékoskeretek alapján szinte az összes szakértő jóval előrébb várta az Újpestet az alapszakaszban az 4. helynél. A liláknak több nehéz meccse és meglepő botlása is volt a szezonban, 104 kapott góljuk még nem is számít rettentő soknak, támadásban viszont jóval kevésbé voltak hatékonyak eddig a vártnál, 143 lőtt góljuk mindössze a 7. a mezőnyben.

A középszakasz azonban egészen más kávéház, itt már elveszti a jelentőségét minden korábban elért eredmény, és tiszta lappal lehet újrakezdeni az olyan nagy múltú párharcokat is, mint a Fradi-Újpest. Emellett a Derbit megelőző napokban példátlan betegség- és sérüléshullám sújtotta a zöld-fehéreket: a csapat alapszakaszbeli mérkőzéseinek döntő többségén védő Arany Gergely már a kupa bronzmeccsét is kihagyta kisebb sérülés miatt, hozzá csatlakozott most a védelem oszlopa, Anssi Rantanen. Emellett a rövid időn belül kétszer is A Hét Játékosának választott, 53 pontos Tóth Adriánt, és a házi pontlista negyedik helyén álló Brett Switzert is betegség döntötte le a lábáról. "A hab a tortán", hogy a miskolci bronzmérkőzés hőse, Pleszkán József is komolyan megbetegedett, így a DVTK ellen már friss kettős igazolással tartalékként a padra beöltöző, mindössze 19 éves Maros Botond kapja meg a lehetőséget, hogy hőssé váljon a Fradi-szurkolók szemében a kapuban. Az idősebb, sokat látott drukkereknek talán eszébe jut az 1996/97-es szezon, amelyben a Fradi máig utolsó bajnoki címét szerezte, és amelyben egy alig 16 éves kapus kapta meg a terhet és egyben a lehetőséget, hogy a felnőtt csapat kapujába álljon, majd teljesítménye nagyban hozzájárult az aranyéremhez: ezt a bizonyos kapust pedig úgy hívták, Szuper Levente... Nos, komoly esély, és egyben nagy nyomás is ez a Pesterzsébeti HC U20-as csapatától igazolt fiatal tehetségnek, aki 2015 és 2018 között a Vienna Capitals utánpótlásprogramjában nevelkedett, és tavaly egyetlen mérkőzés erejéig a bécsiek második csapatában az Erste Ligában is bemutatkozott már.

Hogy mire megyünk a lilák ellen foghíjasan, kulcsemberek távollétében, kiderül 18.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Egy biztos: ilyen helyzetekben dobban általában a legnagyobbat a Fradi-szív!

A találkozóra IDE kattintva még kaphatóak az online elővételes jegyek, míg a helyszínen a pénztár 16.00-kor nyit. A mai mérkőzésen lehet megvenni kizárólag személyes elővétellel a hétfői, idegenbeli Derbi belépőit is.

Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy az új beléptető rendszer a szombati mérkőzésen debütál Pesterzsébeten, a szakosztály mindent megtesz azért, hogy az átállás zökkenőmentes legyen, de a beléptetésnél tapasztalható esetleges szokatlan fennakadásokkal kapcsolatban szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Emellett mindenkit megkérünk, hogy az esetlegesen kialakuló sorok terhelésének csökkentése érdekében érkezzen mindenki időben a mérkőzés helyszínére!

A meccs ünnepi pillanatokkal kezdődik: a Ferencváros átveszi az alapszakasz győztesének járó Bíró László vándorkupát, majd a kezdő korongbedobást az FTC tavaly ősz óta kétszeres világbajnok ikonja, a birkózó klasszis Bácsi Péter végzi majd el.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
FTC-Telekom - UTE
2019. január 26., szombat 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Hazai jegyek: online elővétel ITT, valamint személyesen a helyszínen a Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztárában, a mérkőzés napján 16.00-tól, 1000 forintos egységáron
Vendégjegyek: kizárólag személyesen, elővételben, Újpesten!

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin