2024. január 11.
Foghíjas csapattal kikaptunk Csíkszeredában
Magyra bajnok hokisaink 9-3-as vereséget szenvedtek az erdélyi túra első napján.

Magyar bajnok hoksiaink 9-3-as vereséget szenvedtek az erdélyi túra első napján.

Magyar bajnoki hokisaink a szezon második túrájára utaztak szerdán, egyből egy nagyon küzdős FEHA elleni hosszabbításos győzelmet követően.

A keret azonban még az előtt megváltozott, hogy megérkezett volna a csapat Brassóba. Az eredetileg sérülés és betegség miatt nem utazó Nagy Gergő, Galajda Zsombor és Tóth Adrián mellett három újabb kieső játékosunk van, hiszen a fegyelmi bizottság két mérkőzésre eltiltotta a sérülésből visszatérő Jake Crespit, valamint 4-4 meccset kell kihagynia Josef Hrabalnak és Yanick Turcotte-nak. Ezek alapján lényegében három sorral volt kénytelen kiállni csapatunk az ősi rivális Csíkszeredai Sportklub ellen idegenben.

Nem a legideálisabban kezdődött a Fradi számára a mérkőzés a Vákárban. A hatodik percben Karel Kubat talált be közelről Arany kapujába (1-0). A harmad felénél emberhátrányba kerültünk, mikor Němecet kiszórták durva játékért, még szinte be sem mondták a kiállítást, már landolt is a következő hazai gól, Jeremy Welsh volt a gólszerző (2-0). Fél perc sem telt el, amikor Láday Tamás a kék vonalról eleresztett egy bombát, megvolt a harmadik találata a kék-fehéreknek (3-0). Ezt követően csapatunk kapust cserélt, innentől Nagy Kristóf védte a kapunkat. A kapuscsere valamelyest felrázta a zöld-fehéreket, egy sikeres letámadás után Nolan La Porte tudott egy passzt gólra váltani (3-1).  Jöhetett az első emberelőnyünk, mikor Becze volt szabálytalan, bár sikerült felállni a speciális játékhoz, a Csíkszeredának sikerült kitörnie és egy eladott korongból gólt is szereztek, Rokaly Norbert volt a befejező ember (4-1). A folytatásban Roth kapott két percet, amit úgy nézett ki, hogy ki tud védekezni csapatunk, öt másodperccel a kiegészülés előtt viszont La Porte-ot kitették, így kettős emberhátrányba kerültünk. Roth éppen visszatért a jégre, mikor Kubat újabb gólt szerzett (5-1).

Nem folytatódott túl jól a találkozó ferencvárosi szempontból, csapatunk a szünet során elvesztette ideiglenes csapatkapitányát, Kulmala még az első harmadban ütközött rosszul, nem tudta folytatni a találkozót. A 21. percben Gecsére fújtak rá két percet, amit egy perccel később Aku Kestilä tudott kihasználni (5-2). Ezután ismét emberelőnybe kerültünk, és hiába voltak meg a helyzetek, nem tudtunk közelebb kerülni. A Csíkszereda viszont elemében volt és Aidan Brown belőtte a hatodik hazai gólt (6-2). A ferencvárosi próbálkozásoknak azonban újabb eredménye lett, Németh Attila tette a pakkot a hálóba (6-3). Nem sokáig örülhettünk azonban a gólnak, mert alig két perccel később jött is a válasz, Becze Tihamér visszaállította a négygólos előnyt (7-3).

Alig kezdődött el a harmadik harmad, mikor újabb hazai találat landolt Nagy Kristóf kapujában, Fodor Csanád is feliratkozott a gólszerzők közé (8-3). Minden erejüket bevetve küzdött a három sornyi ferencvárosi játékos, egy emberhátrányt is sikerült kivédekezni. A kiegészülés után, nagy küzdelemben a hazaiak megszerezték a kilencedik találatot, Rokaly Norbert tudott eredményes lenni (9-3).  Innen már akárhogy próbálkoztunk, nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe és már szépíteni sem tudtunk az eredményen.

Nincs időnk viszont az eredményen gondolkodni, gyorsan tovább kell lépni, hiszen pénteken az Erste Liga-címvédő Gyergyói HK otthonába látogatunk.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
SC Csíkszereda – FTC-Telekom 9-3 (5-1, 2-2, 2-0)

SC Csíkszereda: O’Connor (Ambrus) – Salló, Ferencz-Csibi, Levin, Welsh, Brown – Gecse, Rutkowski, Péter, Részegh T., Becze – Kubat, Láday, Rokaly Sz., Reisz, Sofron – Casaneanu, Rokaly N., Fodor, Vezetőedző: Novak Vaclav

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Bán, Roth, Turbucz, Brady, Kulmala – Marva, Boros, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Kärmeniemi, Banga, Farkas, Németh – Haranghy, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Kubat (06:00, Levin), Welsh (10:30 EE, Levin, Sofron), Láday (10:50, Péter, Részegh T.), Rokaly (16:04 EH, Gecse, Reisz), Kubat (19:45, Becze, Részegh T.), Brown (25:47, Kubat), Becze (32:57, Péter), Fodor (42:58, Casaneanu, Salló), Rokaly N.(50:00, Fodor, Rutkowski) illetve La Porte (12:23, Němec, Kestilä), Kestilä (22:24 EE, Brady, Roth), Németh (31:10, Turbucz)

Kapura Lövések: (14:0, 11:0, 12:0) 37:0
Védések: (0:9, 0:9, 0:10) 0:28
Kiállítás percek: (2:6, 4:0, 0:2) 6:8
Emberelőny kihasználás: (4/2) 50.00% / (3/1) 33.00%
Emberhátrányos védekezés: (3/2) 67.00% / (4/2) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 04:20 / 04:57

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin