2019. június 21.
Fodor Szabolcs: „Teher nélkül kell majd kiutaznunk!”
Fodor Szabolcs vezetőedző és Pap Gábor csapatmenedzser beszélt a Kontinentális Kupa sorsolásáról.

Amint arról ITT beszámoltunk, Budapesten lezajlott a férfi jégkorong Kontinentális Kupa 2019/2020-as idényének sorsolása, amelyen kiderült, hogy a nemzetközi porondra magyar bajnokként és Erste Liga-győztesként 19 év után visszatérő FTC-Telekom (a Fradi európai kupamúltjáról, és a Kontinentális Kupáról ITT írtunk bővebben) az olasz Rittennel, a szlovén Olimpija Ljubljanával, valamint az első kör B csoportjának győztesével küzd majd meg a sorozat második körének D csoportjában, október 18-20 között.

A sorsoláson, és a budapesti IIHF CC-kongresszuson az FTC-Telekomot képviselő Pap Gábor csapatmenedzser, valamint Fodor Szabolcs vezetőedző is elmondta véleményét a sorsolásról a fradi.hu-nak.

„Érdekes dolog történt, hiszen eredetileg másképp nézett volna ki a csoportunk. A húsz indulót ugyanis a válogatottak illetve klubok eredményei alapján rangsorolták, így az első hat sorszámot kapott csapat volt az, amelyik csak a harmadik körben csatlakozik majd a küzdelmekhez, a 7-12. helyen rangsorolt csapatok (ezek között volt a 9. sorszámot kapott Ferencváros is – a szerk.) alkotják a második körben beszállókat, míg a maradék nyolc csapat adja az első kör két csoportjának mezőnyét. Ennek megfelelően a negyedik sorszámot kapott Ritten csak a harmadik körben csatlakozott volna a mezőnyhöz, míg mi a nyolcadik sorszámú Amiens otthonában szerepeltünk volna. Az Amiens képviselője azonban jelezte, ők előzetesen arra számítottak a korábbi évek alapján, hogy a harmadik körben csatlakoznak, és mivel a szövetség már kialakította a bajnokság és a válogatott programját, így nem tudják vállalni a második körös indulást. A Ritten ezért, hogy segítsen a franciákon, önként vállalta a második kört és a szervezést, így végül a két csapat helyet cserélt. Ez ugyan papíron megnehezíti a dolgunkat, ám mégsem reklamáltunk, ugyanis azt fontos tudni, hogy a nemzetközi jégkorongélet közel sem áll olyan szervezettségi szinten, mint például a labdarúgás. A Kontinentális Kupának ugyan már elég nagy hagyományai vannak, mégis nehéz egységesíteni a nagyon különböző szervezettségi és színvonalbeli szinten álló országos szövetségek, ligák és csapatok érdekeit és programját egyetlen sorozatba, ezért a KK szervezői a hasonló eseteket rugalmasan szokták kezelni, volt már ilyesmire példa a korábbi években is. Nekünk ráadásul így is, úgy is utaznunk kell, és mindenképpen papíron nálunk előrébb rangsorolt ellenfelet kaptunk volna. A legfontosabb, hogy minél több csapattal, és évről évre gördülékenyebb lebonyolítással működjön a Bajnokok Ligája és a Kontinentális Kupa is, biztosan minden érintett tanul az ilyen esetekből, és a következőkben felkészültebben érkezik az egyeztetésre” – számolt be a kongresszus egyik érdekes, a mieinket is érintő részletéről Pap Gábor csapatmenedzser.

„Nagyjából lehetett sejteni, hogy milyen ellenfeleket kaphatunk, így nagy meglepetés nem érhetett minket. Előzetesen nem volt vágy, vagy kívánságlista, azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy újra itt vagyunk a nemzetközi mezőnyben, ennek kell örülni, ezt kell kiélvezni, és természetesen méltó módon képviselni a Ferencvárost, és megmérettetni magunkat a sorozatban. Érdekes, hogy szinte ugyanazokat az ellenfeleket kaptuk, mint a tavalyi magyar induló, a MAC. Ha abból indulunk ki, hogy akkor a szlovák extraligás magyar csapat sem tudott a továbbjutás közelébe kerülni, ebből sejthető, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Sőt, teher nélkül kell kimennünk, és tényleg élvezni kell minden percét majd annak az októberi hétvégének. Nem szabad a saját kezünket megkötni azzal, hogy komoly számszerű célkitűzést teszünk le egy ilyen helyzetben, még akkor sem, ha természetesen a Ferencvárosnak minden mérkőzésen, amin jégre lép, a győzelem a célja. Az már önmagában egy nagyon komoly dolog, hogy itt lehetünk, és ilyen csapatokkal játszhatunk tétmeccset” – foglalta össze a Kontinentális Kupával kapcsolatos előzetes várakozásait Fodor Szabolcs vezetőedző.

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin