2023. július 5.
Fiatal védőnk szerződést hosszabbított
Az előző szezont még kölcsönjátékosként kezdő Kucsma Richárd egy évre írt alá a Ferencvárossal.

Tovább zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk a 2023/24-es szezonra szóló játékoskeretének kialakítása. Az elmúlt időszakban elköszöntünk hét játékostól, és hírt adtuk három érkezőről, valamint öt szerződését hosszabbító hokisról. Ezúttal ismét jó hírrel érkeztünk, ugyanis

a szakmai stáb sikeresen megállapodott a fiatal hátvéddel, Kucsma Richárddal, aki újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa lesz.

Kucsma Richárd 2002. december 27-én született. A húszéves védő pályafutását az Újpest csapatában kezdte, 2017 és 2019 között az U18-as és az U21-es csapat tagjaként szerepelt a magyar utánpótlás bajnokságokban és az EBJL-ben is a lila-fehérekkel. A 2018/19-es idényben 27 meccsen 20 pontig jutott az osztrák bázisú utánpótlásligában, ami védő létére impozáns teljesítmény. 2019-től a Vasas játékosaként jégkorongozott tovább, első idényében párhuzamosan szerepelt a két utánpótlás-korosztályban, majd 2020-tól már csak a juniorbajnokságban lépett jégre. A 2021-es szezonban lehetőséget kapott, hogy 13 alapszakasz mérkőzés erejéig bemutatkozzon az Erste Ligában, a Titánok kölcsönjátékosaként. 2021 novemberében visszatért klubjához, és a szezon hátralévő részében a Vasas U21-es együttesében szerepelt. Háromszoros juniorválogatottnak mondhatja magát. A Fradihoz 2022 nyarán érkezett szintén kölcsönjátékosként, és gyorsan kiderült, hogy nem kell félteni, ha feszült helyzet alakul ki a pályán, több bunyóba is bátran beleállt, sokszor fontos lélektani pillanatban adva egy lökést csapattársainak. Teljesítménye meggyőzte a szakmai stábot arról, hogy érdemes neki továbbra is bizalmat szavazni, így újabb egy évig zöld-fehér mezben szerepel majd, immár nem kölcsönjátékosként.

Kucsma Richárd, Kulmala Rasmus, Bán Károly, Lauri Kärmeniemi, Aku Kestilä és Turbucz Martin szerződéshosszabbításával, a három korábban bejelentett friss igazolással, Banga Nándorral, Jake Crespivel és Galajda Zsomborral, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 18 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, USA-beli), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech, USA-beli)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (?), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Kulmala Rasmus (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Kucsma Richárd (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig)

Cikkajánló

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

„Nem szakadok el a családtól, itt leszek a jövőben is”

A nyáron visszavonuló rekordbajnok, Tóth Adrián pályafutása végeztével sem szakad el a Ferencvárostól – VIDEÓ!

Nolan La Porte távozik az FTC-Telekomtól

A tavaly nyáron érkezett amerikai csatár nem hosszabbította meg szerződését a Ferencváros jégkorongcsapatával.

Az ECHL-ből érkező védővel bővül a keretünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a kanadai hátvéd, Tyson Helgesen.

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin