2022. december 20.
Ezer sebből vérezve egygólos vereség a hazai évzárón
Foghíjas sorokkal és vezetőedző nélkül kiálló férfi hokisaink 3-2-re kikaptak a DVTK Jegesmedvéktől.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a 2022-es naptári év utolsó hazai mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék együttesét fogadta az Erste Liga alapszakaszában a Tüskecsarnokban. A találkozót megelőzően a tabella hatodik helyén álló Ferencvárost mindössze két pont választotta el a negyedik Jegesmedvéktől, a harmadik és a hetedik helyezett csapat között pedig nem több mint négy pont volt a különbség, így vérbeli hatpontos mérkőzésre készülhettek a felek. Annál is inkább, mert az alapszakasz végén óriási jelentősége lesz a helyezéseknek – a harmadik és a negyedik csapat a felsőházból, ellenfélválasztóként várhatja a rájátszást, míg a hetedik helyezettnek playoff-kvalifikációs párharcot kell vívnia majd az utolsó három csapat egyikével.

A Fradiból ezen a napon, a kedd reggel csapatunktól végleg távozó Brayden Low mellett a továbbra is sérült Julius Marva és a betegség miatt kidőlt Aku Kestilä hiányoztak, így mindössze 19 fős keretet tudott jégre küldeni a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb. A vendég miskolciak nem küzdöttek ilyen jellegű problémákkal, teljes, 22 fős keret állt Tokaji Viktor rendelkezésére.

Jól kezdte a mérkőzést az ezer sebből vérző Ferencváros, amely a válogatott szünet előtti újpesti derbin a hazai paddal összeszólalkozó, ezért hárommeccses eltiltást kapott Fodor Szabolcs vezetőedzőt is nélkülözni volt kénytelen a mai estén. Olyannyira, hogy már a hatodik percben megszerezték a vezetést a mieink, Kulmala csente el a korongot a védőktől a vendégek harmadában, majd egy a semmiben szépen fektette el a vendégek kapusát, Vorist, majd a hálóba emelt (1-0). Egy perccel később váratlanul kapust cserélt a Fradi, mint kiderült, Arany Gergely a bemelegítésnél izomhúzódást szenvedett, de úgy érezte, vállalni tudja a meccset, ám cserét kellett kérnie. A „hidegen” beállni kényszerülő Nagy Kristóf rögtön remek védésekkel kezdett, ám a 12. percben már ő sem tudott segíteni. Emberelőnybe került a DVTK, miután a mieink elcserélték magukat, és remekül játszottak ki egy figurát a vendégek: Vas János lőhetett volna, de inkább a kapu előtt háttal lévő Mattyasovszkynak passzolt, aki az üresen berobbanó Lövei elé tálalt, ő pedig befejezte a háromszögelés után az akciót (1-1).

Az első harmadban bár többet birtokolta a korongot a Fradi, kevesebb támadásból mégis többet lőtt kapura a DVTK. Ezen próbáltak változtatni a mieink a szünet után, jött is hamar két helyzet. Az egyiknél Voris védett bravúrral, a másodiknál Vojtkó blokkolt önfeláldozóan a kapu előterében, majd a veszélyes helyre pattanó korongot behúzta maga alá, így kiállították két percre. Jól álltunk fel emberelőnyben, jöttek a lövések, de gól nem született. Közben Ilvessuo ütött oda a vendégek kapuja előtt Sailiónak, aki ezért verekedéssel vett elégtételt, páros kiállítás lett a két finn csetepatéjának vége. A túloldalon Vas János lépett ki egy jó korongátvétel után nagy helyzetben, Kucsma szabálytalanul állította meg, az újabb miskolci emberelőnyt pedig ismét kihasználták a piros-fehérek, ezúttal is Lövei Dávid volt a befejező ember (1-2). Jóval többet lőtt kapura ebben a harmadban a Ferencváros ellenfelénél, küzdöttek a mieink az egyenlítésért, de ez a harmad végéig nem jött össze.

Alaposan bekezdett a harmadik harmad elején a DVTK, mindössze 42 másodperc elteltével Kulesov távoli, lapos lövése becsorgott az erre nem számító Nagy Kristóf mellett a kapuba (1-3). Kétgólos hátrányban is tovább küzdöttek a mieink, ennek pedig meglett az eredménye, a 46. percben Kulmala vett át a kék vonalnál remekül egy korongot, majd osztott ki nagy passzt Tóth Gergőnek, aki a hálóba bombázott (2-3). Az utolsó percekben a vendégek már egyértelműen az eredmény megtartására játszottak. Szűk három perccel a vége előtt Yul Hennelly időt kért egy támadó harmadbeli bulinál, és levittük a kapusunkat, ám hiába támadtunk kapus nélkül, hat az öt ellen a hátralévő időben szinte végig, hiába volt még az utolsó másodpercben is közvetlen közelről lövési lehetőség, a mérkőzést egy Voris-védés zárta le, amivel a DVTK elvitte mindhárom pontot a Tüskecsarnokból.

Az FTC-Telekom 3-2-es vereségével maradt a tabella hatodik helyén, folytatás pénteken Káposztásmegyeren a BJA HC ellen.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hrabal, Kärmeniemi, Sailio, Kulmala, Tóth G. – Mesikämmen, Boros, Kozma, Betteridge, Nagy G. – Seregély, Kucsma, Kreisz, Bán, Tóth A. – Farkas S., Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Kiss R., Vojtkó, Mattyasovszky, Miskolczi, Lövei – Ilvessuo, Wehrs, Kulesov, Páterka, Razumnyak – Illés, Szirányi, Blasko, Ritó, Vas J. – Fazekas, Szalay, György, Pecsét, Csiki. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Gólok: Kulmala (05:24), Tóth G. (45:24, Kulmala, Sailio), illetve Lövei (11:55, EE, Mattyasovszky, Vas J.), Lövei (28:16, EE, Vas J.), Kulesov (40:42, Lövei, Miskolczi)
Kapura lövések: (6:11, 19:6, 12:9) 37:26
Védések: (10:5, 5:19, 8:11) 23:35 / 88.46% : 94.59%
Kiállítás percek: (2:0, 4:4, 2:0) 8:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (3 / 2) 66.67%
Emberelőnyben töltött idő: 2:00 / 4:25
Emberhátrányos védekezés: (2 / 3) 33.33% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin