2019. szeptember 13.
Erre vártunk: győzelemmel rajtoltunk az Erste Ligában!
Férfi hokisaink hazai pályán, győzelemmel kezdték a címvédő hadjáratot az alaposan megerősödött Gyergyó ellen.

Hosszú böjt ért véget, végre elrajtolt a férfi jégkorong Erste Liga 2019/20-as idénye, így a Gyergyói HK elleni idénynyitón éles körülmények között is láthatták a Fradi bajnoki és ligacímvédő csapatát a szurkolók. Ennek megfelelően nagy érdeklődés övezte az FTC-Telekom és a Gyergyói HK összecsapását a 2019/20-as idény nyitómérkőzésén. A vendégjegyek már a mérkőzést megelőző napokban elfogytak, de a házigazda sem panaszkodhatott, hiszen a zöld-fehér drukkerek is szépen megtöltötték a Pesterzsébet Jégcsarnok lelátóit..

A találkozót megelőzően a Ferencváros utánpótlás-, valamint női játékosok közreműködésével felavatta a bajnoki és Erste Liga-győztes zászlókat, amelyek majd méltó módon emlékeztetnek minden betérőt a Pesterzsébet Jégcsarnokban a dicsőséges előző szezonra, így megadva a módját az idénykezdésnek. A Himnusz utolsó taktusai után következhetett a kezdő korongbedobás, amely előtt konstatálhattuk, hogy a keretbe a cserekapus posztján Nagy Kristóf helyett ezúttal az a Maros Botond került be, aki a tavalyi idényben már bemutatkozott a felnőttek között, méghozzá rögtön a mélyvízbe dobva, az Újpest elleni derbin, de a Magyar Kupa bronzmeccsen is ott volt a kispadon. A fiatal hálóőr éppen ilyen helyzetekre szerepel idén is kettős igazolással szükség esetén a Fradiban, a pesterzsébetiek U20-as csapatából feljátszva.

Az első harmad rögtön egy vendég lövéssel indult, de Aranynak nem okozott gondot. Nagyon gyorsan jött a Fradi válasza, Pavuk révén nem egészen két perc után megszereztük a vezetést, gyorsan megvolt az új idény első Fradi-gólja! (1-0) A vendégek nem igazán tudták, hogyan is lehetne feltörni a házigazda jól záró védelmét, így távoli lövésekkel próbáltak operálni, de Arany Gergő rendre védett mindent. Amíg a Gyergyó nem tudott áttörni a Ferencváros védelmén, a mieink rendre ott termettek Ruczuj Gellért kapuja előtt, sőt, már saját harmadában remekül letámadták a lassan játszó ellenfelet. Hét perc játék után a Kulmala-Nagy-Fitzgerald trió játszott össze, de utóbbi végül nem tudta bevenni a kaput. Tizenegy perc elteltével jött az első kiállítás: Valdixot küldte ki a játékvezető két percre gáncsolásért. Nagyon gyorsan, mindössze huszonöt másodperccel később a Ferencváros meglőtte a másodikat, ezzel szinte azonnal értékesítve rögtön a legelső emberelőnyt! Rantanen és Karmeniemi összjátéka után Nagy Gergő kapta a visszatett korongot, és szerzett gólt (2-0). Tizenhárom és fél perc után ismét vendég kiállítás következett: Góga állt ki két percre magas bottal való játékért. Alighogy letelt, Pavukot vitte földre a vendég csapatkapitány, majd jött ismét a két perc: Nagy Csaba is kiállt. Ezekből már nem született azonban találat, így kétgólos Fradi-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második harmadot ugyanolyan elánnal kezdték a felek, de az tisztán látszott, hogy a Gyergyó más mentalitásban érkezett meg a jégre, mint az első húsz percben. Az első helyzetre három percet kellett várni, amikor Karmeniemi vette célba a kipattanó után üresen tátongó vendég kaput, de pontatlan volt, nagy helyzet maradt ki. Négy perc után hatalmas sanszot hagyott ki a vendég együttes: Constantin szemtől szemben állt a kapussal, de Arany kifogott rajta. Öt és fél perc játék után ismét megfogyatkoztak a vendégek, Pesztunov állt ki két percre magas bottal való játékért. Egy perccel később Pulli is a büntetőpadon találta magát gáncsolásért, de nagyon gyorsan követte őt Hegyi is, akit akadályozásért küldtek pihenőre. Ezzel négy a háromban, majd hamarosan öt a háromban jöhetett a Gyergyó, és húsz másodperc után ki is használták a kettős emberelőnyt, Lescovs értékesítette egy szép távoli lövéssel Góga passzát (2-1). Jöttek az egyenlítésért a vendégek, de Aranyon ezután már nem tudtak kifogni. Tíz perc után Nagy Gergő fordult le, passzolt Kulmalának, aki lőtt is, de a gól elmaradt. Jött az újabb kiállítás vendég részről: Góga állt ki két percre akasztásért. Tizenegy perc után nagyszerűen hoztuk ki a korongot, Tóth Adrián lőtt is, de csak a vasat találta el. Sorra jöttek a Fradi-helyzetek, de ebben a harmadban már nem született több gól, így 2-1-es hazai előnnyel mentek pihenőre a felek.

A záró játékrészben a vendégek mindent egy lapra tettek fel, talán ebben a szakaszban játszottak a legjobban a meccsen. Harcba szálltak az egyenlítésért: két és fél perc után jött is az első próbálkozás, de az fölé-mellé szállt, így nem okozott komolyabb veszélyt. Nyolc másodperccel később megfogyatkozott a Fradi, Farkast bottal akasztásért küldték ki két percre. A következő néhány percben komoly helyzet nem akadt, de a mezőnyben annál keményebben csaptak össze a felek, egymást és magukat sem kímélve. Több meleg helyzetet is átéltünk a hátrány alatt, de remek védekezéssel és nagy küzdéssel megúsztuk gól nélkül az időszakot. Hét perc után Pavuk szerezte meg a korongot a támadóharmadban, továbbított is Tóth Adriánnak, de ő nem tudta kihasználni a helyzetet. Ismét csak komoly mezőnyjáték következett, szinte félpercenként záporoztak a helyzetek mindkét oldalon. Benne volt az egyenlítés ugyanúgy a meccsben, mint a harmadik Fradi-gól. Tizenkét és fél perc után Jászai játszott össze Fitzgerladdal, aki a kapu mögül passzolt Nagynak, ő pedig belőtte maga második, csapata harmadik gólját (3-1). A Fradi kapitánya remek ütemben érkezett a kapu elé, és vezérhez méltóan villant akkor, amikor a legnagyobb szükség volt rá! Hat perccel a vége előtt Jászai is kivált két percre, őt akadályozásért küldte a büntetőpadra a játékvezető. Az emberelőnyt próbálta megnyomni a Gyergyó, de két távoli lövésen kívül nem sok veszélyt okoztak. Az utolsó bő egy percet emberelőnyben töltötte a Fradi, ugyanis Vorobjev testre ütött, így ő is kiszállt. Két másodperccel a vége előtt még Fitzgeraldot is szabálytalannak vélte a játékvezető, de ez nem osztott, nem szorzott. A vége: FTC-Telekom – Gyergyói HK 3-1.

Egy szoros, pörgös, igencsak harcos meccsen a címvédő Ferencváros szinte végig uralva a meccset behúzta a nagyon fontos első győzelmet. Egyúttal elhallgattatta azokat a hangokat, akik komolyabb jelentőséget véltek tulajdonítani az előszezon eredményeinek.

Az önbizalomra és a jó játékra a folytatásban is szükség lesz, ugyanis nincs megállás: hétfőn, az Újpest elleni idegenbeli derbivel folytatódik az Erste Liga!

A teljes mérkőzés:

A mérkőzést követő sajtótájékoztató:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 1. forduló
FTC-Telekom – Gyergyói HK 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Maros B.) – Rantanen, Karmeniemi, Rasmus, Nagy, Fitzgerald – Sarcia, Hegyi, Hajós, Tóth Ad., Pavuk – Pulli, Jászai, Tóth Ri., Németh, Farkas – Pozsár, Tóth Re., Tóth Gergely, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gyergyói HK: Ruczuj (Szakács) – Góga, Lescovs, Constantin, Tendler, Valdix – Ferenc, Raszulov, Csergő, Pesztunov, Zagidullin – Kozma, Nagy, Elekes, Péter, Vorobjev – Antal, Bushbacher, Sára, Benedek, Creanga. Vezetőedző: Leif Strömberg
Kapura lövések: (12:6, 15:10, 8:12) 35:28
Védések: (6:10, 9:15, 12:7) 27:32 / 96.43% : 91.43%
Kiállítás percek: (0:6, 4:4, 6:2) 10:12
Emberelőny kihasználás: (6 / 1) 16.67% / (5 / 1) 20.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 5) 80.00% / (1 / 6) 83.33%
Gólszerzők: Pavuk (01:46, Tóth A.), Nagy G. (11:36, EE, Rantanen, Karmeniemi), Nagy G. (52:24, Jászai, M. Fitzgerald), illetve Lescovs (27:35, EE2, Góga)

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin