2024. szeptember 19.
Erdélyi csapattal találkozunk pénteken
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk pénteken visszatér az Erste Ligához, hazai pályán fogadja a Gyergyói HK-t.

Szeptember 13-án magyar bajnok hokisainknak is elrajtolt az Erste Liga, az első héten két mérkőzés, egy idegenbeli és egy hazai várt a mieinkre. Talán nem a remélt módon indult az idei szezon Fodor Szabolcsa csapatának, habár abszolút látható a fejlődés és a kemény munka, amit belefektetnek az edzésekbe. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy kedden az Alba Arénában ugyan nem sikerült megvédeni a kupát, de egy rendkívül szoros meccset tudott játszani az FTC-Telekom az ICEHL és CHL résztvevő, valamint a magyar válogatott gerincét adó Hydro Fehérvár AV19-cel. Végül csak egy gól döntött az Audi Hungaria Szuperkupa sorsáról, nekünk pedig nem lehet okunk a panaszra, hiszen a csapat a végsőkig küzdött.

Ebből a meccsből meríthet egy kis magabiztosságot a Fradi, amire szüksége is lesz, hiszen pénteken már ismét Erste Liga-meccset játszanak hazai pályán. Méghozzá nem is akármelyik csapat, a 2022/23-as szezon döntős ellenfele, a Gyergyói HK látogat a Tüskecsarnokba. Idén nyáron náluk is volt némi mozgás, de talán nem játékosok, hanem a szakmai stábban történt a legnagyobb. A sokáig a piros-fehéreket vezető Szilassy Zoltán az idei nyártól, mint a klub sportigazgatója van jelen a Gyergyói HK életében. Segítőjét, Góga Attilát sem lehet már a kispadon látni az idei szezontól, helyettük egy teljesen új páros érkezett, azonban talán nem ismeretlenek szurkolóink számára. Szilassy helyét a tavaly a lila-fehéreket irányító finn szakember, Markus Juurikkala, míg Góga helyét korábbi utánpótlás edzőnk, Szaller Márk vette át. Természetesen játékosok terén is volt változás, de talán nem akkora, mint más csapatoknál a ligában, vagy akár a Fradinál.

Ami pedig csapatunkat illeti, szakosztályunk a Szuperkupa másnapján bejelentette, hogy idén nyáron az FTC-Telekomhoz igazolt amerikai támadó, Robbie Payne családi okok miatt elhagyta a Fradit, így egy csatárral kevesebbel kell számolnia Fodor Szabolcsnak a következő néhány mérkőzésen. A keddi, Fehérvár elleni meccsen szintén nem láthatták szurkolóink a pályán Dominic Vidolit, aki a BJA HC elleni meccs óta kisebb sérüléssel küzd, bízunk benne, hogy hamarosan újra bevethető lesz, és nem csak a pálya mellől segíti majd a csapatot.

Egyelőre egyik csapatnak sincsen nyert meccse az Erste Ligában, azonban a tavalyi szezonban is kiélezett meccseket játszottak a felek, ez alól minden bizonnyal a pénteki találkozó sem lesz kivétel, hiszen mindkét csapat a szezon első győzelmére hajt.

Érdemes lesz tehát kilátogatnia szurkolóinknak a szeptember 20-án 18.30-kor kezdődő mérkőzésre, amire online elővételben még kaphatóak a jegyek az Evenetim.hu oldalán.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – Gyergyói HK
2024. szeptember 20., péntek 18.30, Tüskecsarnok

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: Erste Liga TV

Cikkajánló

Hatgólos győzelem a Kontinentális Kupa első napján

Férfi jégkorongcsapatunk 6-0-ra győzött a litván Energija Elektrenaj ellen Brassóban a D csoport nyitómeccsén.

A litvánok ellen kezdjük a Kontinentális Kupát

Férfi jégkorongozóink pénteken megkezdik idei nemzetközi kupaszereplésüket - VIDEÓ!

Sikeres műtéten esett át Farkas Boldizsár

A nemrég egy edzésen súlyos térdsérülést szenvedő fiatal jégkorongozónkat szerdán operálták.

„Fejlődni kell a Kontinentális Kupa-hétvégén”

Magyar bajnok férfi hokisaink számára pénteken kezdődik az idei IIHF Kontinentális Kupa-szereplés Brassóban.

Döntetlen a Magyar Kupa első meccsén

Andersen Ligás csapatunk hiába vezetett háromszor, az első forduló első meccse 3-3-as végeredménnyel zárult.

Egy pontot szereztünk a Csíkszereda ellen

Tavalyi elődöntős ellenfelünk a szétlövésben nyert 2-1-re a Tüskecsarnokban.

Lezárások a Tüskecsarnok körül

Futóverseny miatt vasárnap a Tüskecsarnok környékén lezárásra és forgalmi rendváltozásra is lehet számítani.

Egy éve hunyt el Pap Gábor

Jégkorong szakosztályunk a ma egy éve elhunyt, örökös csapatmenedzserére emlékezik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin