2021. október 10.
Elképesztő izgalmak és zsinórban a hatodik győzelem
Hokicsapatunk nagy csatában nyert 2-1-re a DVTK ellen • Betalált születésnapos csapatkapitányunk.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk péntek este a szezon első „igazi” idegenbeli mérkőzésén Debrecenben is összességében magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott, így zsinórban öt veretlenül megvívott találkozóval a háta mögött várta a DVTK Jegesmedvék elleni vasárnap délutáni összecsapást, immáron újra hazai jégen, a Tüskecsarnokban. A Fradi ráadásul péntek esti sikerével a tabella élére ugrott, így minden előjel szerint magabiztosan készülhetett az első miskolciak elleni ligameccsre 2018 januárja óta – a Jegesmedvék együttese ugyanis az elmúlt három idényét a szlovák Extraligában töltötte.

A Ferencváros kapujában ezúttal Nagy Kristóf kezdett, a sérüléssel bajlódó Pavuk Attila pedig továbbra sem volt bevethető állapotban, így Tóth Gergő maradt a harmadik sor tagja, ahová visszatért Hajós Roland is, a negyedik sort pedig Galántai Richárd egészítette ki, míg a fiatal Komáromy Botond ezúttal 13. támadóként lett nevezve a meccskeretbe.

Lendületes játékkal kezdődött a mérkőzés, a miskolciak igyekeztek már mélyen, a támadó harmadban letámadni a mieink játékosait és megnehezíteni a gyors korongkihozatalt. Ez a lendületük kissé alábbhagyott, amikor a Fradi csapatkapitánya, Nagy Gergő a 4. percben egyedül indult meg egy koronggal, és egy remek csel után higgadtan helyezte azt Duschek kapujába, megajándékozva saját magát 32. születésnapja alkalmából egy vezető góllal. (1-0) A gyors gól meghozta a mieink támadó kedvét, és gyors egymásutánban több lehetőségünk is volt az előny növelésére, a legnagyobb talán Hajós előtt adódott, aki Tóth Adrián középről jövő remek passzát a bal oldalon berobbanva nem váltotta végül gólra. A 9. percben Tóth Gergő vesztette el a korongot a támadó harmadban, és a kelleténél nagyobb elánnal próbálta visszaszerezni, kiállítás lett a vége. Ezúttal is remekül működött az idén nagyon összeállt hátrányos speciális játékunk, a DVTK nem tudott nyomást helyezni a kapunkra, sőt, egy korongszerzéssel Nagy Gergő és Farkas Simon léptek ki ketten, végül utóbbi próbálkozását fogta Duschek, így bár nem lett meg a szezon hatodik hátrányos gólja, kiegészültünk. Egyenlő létszámban is volt nagy lehetőségünk, a rendkívül motiváltan játszó Nagy Gergő szép cselekkel húzott a kapu felé, majd balról visszatette a korongot az érkező Bohunickynek, aki a keresztvasat találta telibe. Összességében a mieink dominálták a játékot, de a miskolciak lendületes kontrái is komoly veszélyeket rejtettek magukban, Nagy Kristófnak többször kellett résen lennie. Második számú kapusunk viszont, ahogy korábban eddig a szezonban, ezúttal is magabiztosan tette a dolgát, így egygólos előnnyel mehettünk szünetre.

Egy kicsit visszafogottabb tempóban kezdődött a második játékrész, mint az első, sem a mieink nem támadtak akkora lendülettel, sem a miskolci kontrák nem jöttek olyan ütemben, mint korábban. A 26. perc elején megjött az első hazai emberelőny is, miután Walker magas botja találta arcon Bohunickyt, aki a fejét fogva korcsolyázott le a jégről, de szerencsére folytatni tudta a játékot. Hiába az idén a tavalyihoz képest nagyot fejlődő emberelőnyös játék, ezúttal bár felállni hamar fel tudtunk az ellenfél harmadában, nagy nyomást nem helyeztünk Duschek kapujára, és a miskolciak védekezése is jól működött, így kiegészültek. Sőt, a jégre visszatérő Walker a semleges harmadban elcsípett egy keresztpasszt, és egy az egyben húzhatott a kapunkra, Nagy Kristóf azonban megnyerte a párbajt. A játékrész felénél egyre nagyobb nyomást helyezett a kapunkra a DVTK, sőt, egy saját harmadban eladott korong után óriási helyzetbe kerültek, a megpattanó korongot azonban a jobb oldali kapuvas állította meg, utána pedig sikerült takarítani, így elmaradt az egyenlítés. Hosszú percekig nem volt játékmegszakítás, izgalmas oda-vissza játék zajlott a jégen, mindkét oldalon veszélyes lövésekkel, aminek a végén Tóth Gergő találta magát egyedül szemben Duschekkel, de telibe lőtte a miskolci kapust. A harmad utolsó 5-6 percében a DVTK teljesen átvette az irányítást, és nyomás alatt tartotta a harmadunkat, de csapatunk ezúttal is megcsillogtatta azon erényeit, amit már Debrecenben is láthattunk. Nem szokványos, hogy az ellenfél nyomjon a Fradi meccsén, és a mieinknek a védekezésre és a kapusteljesítményre kelljen támaszkodnia, de ezúttal is működött ez is, így maradt a második harmad után is az egygólos előnyünk.

A harmadik harmad elején folyamatosan érkeztek a miskolci támadások. A nyomás pedig góllá érett, igaz, ehhez kellett egy egyéni hiba. A saját kapunk mögül adtuk el a korongot a harmadunk közepén, erre Galajda lecsapott és köszönte az ajándék passzt és kiegyenlített. A vendégek lendületben maradtak, de sikerült sebességet váltanunk és visszavertük a támadásaikat, sőt, több ígéretes helyzetet is kidolgoztunk. A Fradi nyomása az 50. perc végére pedig újabb góllá érett, amikor Kóger indult meg a jobb széles, mindenki arra várt, hogy kapura tör, ehelyett egy finom passzal Tamminent hozta nagy helyzetbe, finn játékosunk pedig a kapus kicselezése után bevágta a második, mint később kiderült a győztes ferencvárosi gólt.

A hajrában még jónéhány kiállítást kiszórtak a játékvezetők mindkét oldalon. Előbb Szabad akaszkodott össze Tóth Adriánnal a kispadunk előterében, utóbbi a jégre került, majd Boros érkezett elégtételt venni. A miskolci játékos kétszer két percet, míg Tóth és Boros két-két percet kapott, majd egy perccel később a szintén egymás ellen szabálytalankodó Kóger és Walker is csatlakoztak társaikhoz a büntetőpadon. Négy a négy ellen, majd az utolsó percben a kapusukat is lehozva sem tudtak a miskolciak túljárni a fradisták eszén, Elgestal az utolsó másodpercekben centerből a kapunk mellé húzta a korongot, így 2-1-re nyertünk. Ezzel elképesztő izgalmak után szereztük meg sorozatban a hatodik sikerünket az Erste Ligában, és megtartottuk vezető helyünket a tabella élén.

Ez volt sokáig az utolsó hazai mérkőzés, ugyanis a jövő héten a csapat elutazik a szezon első erdélyi túrájára, majd jön október 22-e és 24-e között a Tüskecsarnokban az IIHF Kontinentális Kupa, amire már kaphatóak a belépők.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Kärmeniemi, McFadden, Fowlie, Kulmala, Nagy G. – Bán, Bohunicky, Kóger, Somogyi, Tamminen – Sarcia, Hegyi, Hajós, Tóth A., Tóth G. – Boros, Komáromy, Farkas S., Roczanov, Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Hyvärinen, Szirányi, Elgestal, Galanisz, Walker – Doetzel, Hadobás, Miskolczi, Ritó, Szabad – Kiss R., Farkas O., Galajda, Pecsét, Vojtkó – Mihalik, Farkas M., Lövei, Mattyasovszky. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Gólok: Nagy G. (03:11), Tamminen (50:47), ill. Galajda (41:28)
Kapura lövések: (10:6, 8:12, 8:9) 26:27
Védések: (6:9, 12:8, 8:7) 26:24 / 96.30% : 92.31%
Kiállítás percek: (2:0, 0:2, 6:6) 8:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 2:42
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin