2024. október 13.
Egy pontot szereztünk a Csíkszereda ellen
Tavalyi elődöntős ellenfelünk a szétlövésben nyert 2-1-re a Tüskecsarnokban.

Vasárnap rangadóra került sor a Tüskecsarnokban, ugyanis magyar bajnoki címvédő jégkorongcsapatunk előző idénybéli Erste Liga-elődöntős ellenfelét, az SC Csíkszeredát fogadta, méghozzá az októberfeszt jegyében megrendezett tematikus meccsnapon a magyar-erdélyi közös liga alapszakaszában.

Továbbra sem állt a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb rendelkezésére a sérüléssel küzdő Arany Gergely, Galajda Zsombor és a hosszabb kihagyásra kényszerülő Farkas Boldizsár sem, illetve betegség miatt nem volt bevethető a Csíkszereda ellen Lauri Heino és Kocsis Botond, akik mellett Mártonffy Máté sem lépett pályára. Visszatért viszont kisebb sérüléséből Bogáti Balázs és az elmúlt meccseken betegség miatt hiányzó Haranghy Bence is. A kapuban Arany távollétében megszokott módon Nagy Kristóf kezdett.

Rangadóhoz méltó tempóban indult a találkozó, a kezdeményezést a Fradi ragadta magához, de voltak veszélyes kiugrásai a Csíkszeredának is. A gól hazai oldalról nem sokáig váratott magára, Michael Keränen villant és az alapvonal mögül, éles szögben kapura lőtte a pakkot, ami utat is talált a hálóba Adorján és a kapuvas között (1-0). Nem sokkal ezután Vidoli Tóth Gergővel és Bangával az oldalán tört a kapura, próbálkozása éppencsak elkerülte a kaput. Egy csíkszeredai letámadás során Banga igyekezett minél hamarabb visszaérni a saját harmadunkba, azonban a játékvezetők szabálytalannak ítélték. A vendégek speciális játéka pedig sikeresnek bizonyult, Niclas Lucenius lövése jutott át Nagy Kristófon (1-1). Az egyenlítő találat mindkét csapatot felpaprikázta, Nagy Kristófra és Adorjánra is nehéz pillanatok vártak. Hiába voltak azonban veszélyes próbálkozások hazai és vendég részről, is a szünet előtt újabb gól már nem született.

Kicsit lassabb tempóban folytatódott a találkozó a szünet után, egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani. Az elsőt a vendégek hozták össze, Rokaly Szilárd igyekezett a jégen hasaló Nagy Kristóf mögött becsúsztatni egy korongot, de Seregély jókor volt jó helyen és korcsolyával kirúgta a pakkot a gólvonal elől. Majd Láday próbálkozott egy kékvonalas lövéssel, és hiába nem látott semmit hálóőrünk a kapu előtti forgalomtól, mégis fogta a lövést. Hazai részről Brady fordulásból tette közelről a kapura a játékszert, de az végül elakadt egy védőben, majd egy gyors letámadás után Razumnyak szúrt mellé a Keränentől kapott korongnak, az ütője a kapuban, a pakk a kapu mellett kötött ki. A nagy küzdelemben a mieink elcserélték magukat, ismét előnyben támadhatott a Csíkszereda, de a speciális egység tette a dolgát. Kevesebb, mint egy perc volt hátra a második harmadból, amikor Kestilära fújtak rá egy két perces kisbüntetést, a Fradi így több, mint másfél perc áthúzódó emberhátránnyal folytatta a harmadik harmadban.

Habár veszélyesek tudtak lenni a kapunkra a vendégek, sikerült kivédekezni a harmad eleji áthúzódó emberhátrányt, majd a frissen visszatérő Kestilä el is tudott lépni egy koronggal, Adorján azonban védte finn támadónk próbálkozását, majd nem sokkal később Seregélytől kapott korongot a kapu előtt üresen ácsorogva, de közelről kapu fölé húzta. Érezhetően nőtt a nyomás a vendégek harmadában, 10 perc volt még hátra a mérkőzésből, amikor a csíkszeredai szakvezető, Kevin Constantine időt, hogy rendet tegyen kicsit a vendég kispadon. A megbeszélés után, bár voltak komolyabb próbálkozásai a kék-fehéreknek, nagyrészt továbbra is a Fradi dominált. Egy eladott korongra csapott le Rokaly Szilárd a Fradi harmadában, de Nagy Kristóf résen volt, hárította a lövést. Végül nem tudtak már dűlőre jutni a felek, jöhetett a hosszabbítás. Az ötperces túlóra felénél emberelőnybe kerültünk, de hiába a rengeteg nagy helyzet, semmi nem akart bemenni. Végül letelt az idő, így a csapatok szétlövésben döntötték el a mérkőzés sorsát. A szétlövésben a kapusok remekeltek, a csapatok nyolc büntetőpár után sem tudták eldönteni, ki lesz a győztes. Ott Rokaly Szilárd és Becze, itt Razumnyak és Brady hibázott. Keränen remek megoldással vezetést szerzett a Fradinak, amire Forsberg még tudott válaszolni, de Turbucz is bevette Adorján kapuját, míg Péter Balázs nem tudott túljárni Nagy Kristóf eszén. Kestilä lezárhatta volna a párharcot, de az ütőjében maradt a győzelem, majd Fodor Csanád szép megoldással lőtt a hálóba, meccsben tartva ezzel a Szeredát. Öt pár után nem volt döntés, így a folytatás ellentétes kezdéssel, egyesével következett. Sorrendben Rokaly Szilárd, Keränen, Forsberg, Turbucz, Fodor Csanád, és Brady is hibáztak, majd Becze Tihamér becsapta Nagy Kristófot, megszerezve a vezetést a vendégeknek. A harmadszor is vállalkozó Keränen kihagyta, így a Csíkszereda nyert 2-1-re, és elvitte a második pontot a Tüskecsarnokból.

Az FTC-Telekom a következő héten pihen az Erste Ligában, a hét második felében ugyanis Brassóba utazik, ahol péntektől vasárnapig az IIHF Kontinentális Kupa második fordulójában a házigazda Corona Brassó, a lett HK Mogo, és a selejtezőből érkezett litván Energija GV Elektrénai ellen küzd majd meg a továbbjutásért.

„Úgy látszik, a helyzetünkből adódóan görcsösek vagyunk, ennek ellenére megvoltak a helyzeteink és összességében azt érzem, hogy megérdemeltük volna a három pontot is, de amíg a nagyobbnál is nagyobb helyzetből sem tudunk betalálni, addig nem fogunk győzni. Az eredmény ellenére látok javulást, apró lépésekkel haladunk előre a játékunkat illetően. Most már ott tartunk, hogy ha nem is csak a gól hiányzik, de majdnem. Ebben javulni kell, de ahogy mondani szoktam, voltunk már ilyen helyzetben máskor is, és inkább ez legyen a helyzet, mint hogy helyzetünk se legyen. Így, hogy vannak kidolgozott helyzetek, legalább azt tudhatjuk, hogy ez a része működik, a legutolsó mozdulatoknál kell némi pluszkoncentráció. Erre lehet építeni, és ezen dolgozunk, a helyzetkihasználásunk javítása a következő lépcsőfok." - Fodor Szabolcs

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – SC Csíkszereda 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1) Szétlövés után

FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Tyni, Kärmeniemi, Turbucz, Brady, Németh – Seregély, Crespi, Razumnyak, Kestilä, Keränen – Helgesen, Vidoli, Banga, Mattyasovszky, Tóth G. – Haranghy, Bán, Bogáti. Vezetőedző: Fodor Szabolcs

SC Csíkszereda: Adorján (Ambrus) – Salló, Láday, Forsberg, Részegh T., Becze – Kuronen, Ferencz-Csibi, Rokaly Sz., Rokaly N., Fodor – Gecse, Kristó, Péter B., Silló, Lucenius – Bajkó, Both, Casaneanu, Márton B., Bíró, Vezetőedző: Kevin Constantine

Gólok: Keränen (03:26) illetve Lucenius (10:13 EE, Becze, Salló), Becze (65:00)

Kapura lövések: (5:9, 12:12, 8:3, 7:1, 0:1) 32:26
Védések: (8:4, 12:12, 3:8, 1:7, 1:0) 25:31
Kiállítás percek: (2:0, 4:0, 0:0) 6:0
Emberelőny kihasználás: (1/0) 0.00% / (3/1) 33.00%
Emberhátrányos védekezés: (3/2) 67.00% / (1/1) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 02:00 / 05:02

Cikkajánló

Döntetlen a Magyar Kupa első meccsén

Andersen Ligás csapatunk hiába vezetett háromszor, az első forduló első meccse 3-3-as végeredménnyel zárult.

Lezárások a Tüskecsarnok körül

Futóverseny miatt vasárnap a Tüskecsarnok környékén lezárásra és forgalmi rendváltozásra is lehet számítani.

Egy éve hunyt el Pap Gábor

Jégkorong szakosztályunk a ma egy éve elhunyt, örökös csapatmenedzserére emlékezik.

Idén is októberfeszt a Tüskecsarnokban

Az idei hokiszezonban sem maradnak el a tematikus meccsnapok, a Csíkszereda elleni találkozón jön is az első.

Fontos diadal hazai jégen

Férfi jégkorongozóink 4-2-re győztek a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a Tüskecsarnokban.

Megsérült Farkas Boldizsár

Férfi jégkorongcsapatunk fiatal hátvédje edzés során szenvedett komoly sérülést.

A Dunaújvárost fogadjuk a Tüskecsarnokban

A felkészülési időszak után ezúttal tétmeccsen is összecsapunk a Dunaújvárosi Acélbikákkal.

16 éves tehetségünk bemutatkozott a felnőttek között

Bencze Sebestyén az UTE ellen éppen 16. születésnapján mutatkozott be Erste Ligás férfi jégkorongcsapatunkban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin