2023. január 15.
Egy gól döntött Brassóban, a hazaiak örülhettek
Jégkorongcsapatunk alulmaradt a házigazda Corona Brassóval szemben.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap elérkezett második erdélyi túrájának harmadik, és egyben záró mérkőzéséhez, amit a Corona Brassó ellen vívott.

A zöld-fehéreknek a szezonra kieső Sarciá Antonio mellett az elmúlt néhány meccsen nélkülöznie kellett Jari Sailiót, Josef Hrabalt és Matias Sointut. Csütörtökön csatlakozott a sérültekhez Ollie Betteridge, valamint vasárnapra Kozma Dávid is kidőlt a sorból. Így az Universiadén szereplő Galántai Richárddal együtt összesen hat ember esett ki a csapatból, és három sorral állt ki az FTC-Telekom csapata a Corona Brassó ellen.

Rögtön a találkozó elején kiszórták Seregélyt, amit sikerült kivédekeznie csapatunknak, játékosunk második kiállítása alatt viszont már fel tudott állni a hazai csapat az előnyös játékához, és addig járatták a korongot, míg nem maradt egy üres sáv, amit Sills kíméletlenül ki is használt (1-0). A vezetés megszerzése után igyekezett minél nagyobb nyomást helyezni a Brassó a harmadunkra. Végül sikerült kiszabadulni a szorításukból, és támadást indítottunk. Nagy Gergő passzolt a középen lévő Rasmus Kulmalának, aki hasonlóképpen, mint Sills, kilőtte a lepkés sarkot (1-1). A harmad vége előtt még emberelőnybe is kerültünk, de a hazaiak nem engedték, hogy újabb helyzetet teremtsünk.

Jobban kezdtünk a szünet után, persze a Brassó sem vett vissza a lendületéből. Valchar tudott indulni a koronggal, amivel egészen a kapuig menetelt, ahol a túloldalon jó ütemben érkező Kevin Dominguének passzolt, aki az üresen maradt kapuba tudta lőni a pakkot (2-1). A játékrész felénél Kógert küldték ki két percre, de ezt az emberelőnyt sem tudták kihasználni a zöld-fehérek. A szünet előtt nem sokkal újabb lehetőség adódott a mieink előtt, mikor Sweeney szabálytalankodott. Több nagyobb lehetőségünk is volt a két perc alatt, de egyiket sem sikerült újabb gólra váltani. Végül egy áthúzódó ferencvárosi hátránnyal mentek el a felek szünetre, Bán pihent egy percet a harmadik harmad elején, amit sikerült kivédekezni. A játék folyamán mindkét csapat alakított ki a kapura veszélyes helyzeteket, így volt dolga bőven a kapusoknak. Előbb a hazaiaktól Sills, majd a mieinktől Tóth Adrián volt szabálytalan, és 4 a 4-ben folytatódott a játék. Kicsivel több, mint két perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért, és lehívta a kapuból Aranyt, hogy hat játékossal tudjon támadni a Ferencváros. Többször is közel jártunk az egyenlítéshez, de nem találtuk a brassóiak kapusának ellenszerét. Végül egygólos különbséggel tudtak nyerni a hazaiak, ezzel pedig negyedjére is alul maradtunk a Corona Brassóval szemben.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Corona Brassó – FTC-Telekom 2-1 (1-1, 0-1, 0-0)
Corona Brassó: Toth (Polc) – Sweeney, Borisenki, Kóger, Schaber, Van Wormer – Williams, Garcia, Valchar, Gliga, Domingue – Clarke, Gajdó T., Szabó, Sills, Gajdó B. – Buda, Antal, Vasile N., Vasile A., Vezetőedző: Dave McQueen
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Seregély, Kestilä, Kreisz, Tóth A. – Kucsma, Mesikämmen, Kulmala, Turbucz, Nagy G. – Boros, Kärmeniemi, Bán, Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Sills (08:55 EE, Kóger, Clark), Domingue (25:28, Williams, Valchar) illetve Kulmala (14:15, Nagy G.)
Kapura lövések: (10:6, 11:13, 7:12) 28:31
Védések: (5:9, 13:10, 12:7) 30:26 / 96.77% : 92.86%
Kiállítás percek: (2:4, 4:2, 2:2) 8:8
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 5:39 / 6:05
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

„Már nagyon vártuk, hogy újra jégen lehessünk”

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink már a közös felkészülés előtt is együtt edzenek a jégen.

Régi-új kapusedző a fedélzeten

Csapatunk korábbi mentoredzőjével, Teemu Toivanennel egészül ki férfi hokisaink szakmai stábja.

„Profi körülmények között tudtam visszarázódni”

Arany Gergely a Fradi korábbi kapusedzőjénél, Euan Kingnél táborozott Angliában a hokiszezon megkezdése előtt.

Dupla rájátszás: a jégen dől el a magyar bajnoki cím

A 2024/25-ös jégkorongidénytől a magyarországi csapatok külön megmérkőznek a magyar bajnoki aranyért.

A finn élvonalat is megjárt támadó érkezik

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk mindenben megállapodott a finn Lauri Heinoval.

Tengerentúli védővel bővül a keret

Az FTC-Telekom színeiben folytatja pályafutását az amerikai hátvéd, Dominic Vidoli.

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin