2022. december 8.
Döntetlen a kupaderbi első felvonásán
Bajnoki címvédő hokisaink 2-2-re végeztek az Újpesttel az MK-párharc első mérkőzésén, folytatás januárban.

Nagy mérkőzés várt csütörtök este magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunkra, a Magyar Kupa kétmeccses harmadik fordulójának első összecsapásán az ősi rivális Újpestet fogadta a Ferencváros a Tüskecsarnokban. A párharc tétje nem kicsi, ugyanis a két mérkőzés után továbbjutó együttes ott lesz a sorozat négyes döntőjében.

21 fős keretet nevezett a mérkőzésre Fodor Szabolcs vezetőedző, Oliver Betteridge visszatért a csapatba kisebb sérülése után, ám Julius Marva továbbra is hiányzott, ahogy ezúttal Brayden Low sem állt a szakmai stáb rendelkezésére. A kapunkban Arany Gergely kezdett.

Nem túl nagy iramban, tapogatózással kezdődött a mérkőzés, majd az első percek után a Fradi magához ragadta a kezdeményezést. Többet birtokoltuk a korongot, több lehetőségünk volt veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt, ennek pedig a 10. percben meg is lett az eredménye: Betteridge bal oldali lapos passza egy ferencvárosi ütő alatt elcsúszott, így lett viszont tökéletes a túloldalon érkező Aku Kestilänak, aki a jobb oldali bedobópont mellől bombázott remekül Rajna hálójába. (1-0) Három perc eltéréssel Pokornyi, majd Jekunen is szabálytalankodott, így a mieink kétszer is emberelőnyben kísérelhették meg gyorsan megduplázni a megszerzett előnyt, ez azonban nem jött össze, ahogy egyenlő létszám mellett sem az első szünetig.

Nagy újpesti helyzettel indult a második harmad, kettő a semmiben mehettek el a vendégek, Arany parádés védést mutatott be. Hamar jöhetett a harmadik emberelőnyünk a mérkőzésen, ebben sikerült nagy nyomást tenni Rajna kapujára, az újabb gól viszont elmaradt. Sőt, emberhátrányos kontrával ment el az Újpest, megint Arany mentette meg a mieinket. Öt az öt ellen is támadtak a vendégek, ennek pedig sajnos eredménye is lett, Kovács Sebestyén kapu mögül kapott korongból leadott közeli lövésénél megint nagyot védett Arany, az újpesti játékos viszont saját kipattanóját a keresztvas alá emelte, itt már kapusunk sem segíthetett. (1-1) Nem sokkal később egy támadó harmadbeli korongvesztés után Hrabal ütközte le szabálytalanul Pereszunkót, bár kihívták cseh hátvédünket, a bunyó végül elmaradt, a kiállítás nem – azonban jól dolgozott a hátrányos védekezésünk. A harmad végén Kestilä ugrott ki helyzetben, lövése után a kipattanóért harcolva fejvédőn találta Rajna kapust, amiből nagy bunyó lett a vendégek kapuja előtt. Sarciá vitt a jégre egy újpestit, illetve Mesikämmen és Pokornyi között alakult ki fair fight, ezt megnyerte finn védőnk. A vége két perc lett Kestilänak, valamint páros kiállítás a bunyózó feleknek, a lila-fehérek pedig nem tudtak élni az emberelőnnyel.

13 másodperc áthúzódott Kestilä kiállításából a záró harmad elejére, de ez gyorsan lepergett. A harmadik játékrész is inkább ferencvárosi fölénnyel telt korongbirtoklást tekintve, de mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a vezető gól megszerzésére, Arany és Rajna is nagy formában védett a két kapuban. Az utolsó 5-6 percre a mieink határozott nyomás alá helyezték az újpesti kaput, a veszélyes lövések viszont elmaradtak, az újpestiek pedig eredményesen tudtak befejezni egy kontrát: Madácsi harcolt nagyot a korongért az alapvonal mögött, a visszapasszát pedig Collin Shirley lőtte a hálónkba. (1-2) Nem volt még azonban vége, mindent megtettünk az utolsó percekben az egyenlítésért, erőfeszítéseinket pedig végül siker koronázta: Bán korcsolyázott el a saját harmadából egész az újpesti kapuig, lövését Rajna védte, a kipattanót viszont Kreisz Brúnó bepasszírozta. (2-2) Sőt, az utolsó percben Nagy Gergő még feltehette volna az i-re a pontot, egyedül vezette a korongot Rajnára, az újpesti kapus azonban megmentette a meccset az övéi számára.

Nem sikerült tehát hazai jégen előnyt szerezni a párharc első mérkőzésén, a négyes döntőbe jutás kérdése 2023. január 4-én Újpesten dől majd el. Folytatás az Erste Ligában holnap, azaz pénteken Dunaújvárosban, majd vasárnap az Újpesti Jégcsarnokban egy újabb Derbin.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 3. forduló, 1. mérkőzés
FTC-Telekom – UTE 2-2 (1-0, 0-1, 1-1)
FTC-Telekom:
Arany (Nagy K.) – Hrabal, Kärmeniemi, Sailio, Kulmala, Kestilä – Seregély, Boros, Betteridge, Nagy G., Tóth A. – Mesikämmen, Sarcia, Kreisz, Bán, Tóth G. – Kucsma, Galántai, Farkas S., Kozma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
UTE: Rajna (Sági) – Kiss D., Jekunen, Benk, Henttonen, Just – Kiss Ph., Tornyai, Pereszunko, Shirley, Kiss P. – Ritecz, Pokornyi, Balogh B., Kovács S., Szabó Rácz – Madácsi, Nemes, Németh A. Vezetőedző: Virág Csaba.
Gólok: Kestilä (09:17), Kreisz (57:25, Bán) illetve Kovács S. (28:36, Just, Henttonen), Shirley (56:14, Madácsi)
Kapura lövések: (12:8, 18:10, 14:10) 44:28
Védések: (8:11, 9:18, 9:13) 26:42 / 92.86% : 95.45%
Kiállítás percek: (0:4, 6:4) 6:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 6:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin