2024. szeptember 27.
Bravúros hosszabbításos győzelem idegenben
Férfi hokisaink foghíjas kerettel is 4-3-ra nyertek a ráadásban a BJA HC otthonában.

Alig két hét telt el azóta, hogy férfi jégkorongcsapatunk hazai pályán fordulatokban gazdag meccsen 6-5-ös vereséget szenvedett a Budapest Jégkorong Akadémia HC együttesétől hazai pályán. Az Erste Liga sorsolása úgy hozta, hogy péntek este már jöhetett is a visszavágó, ezúttal a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

Foghíjas kerettel érkeztünk meg a város északi végébe, ugyanis az UTE elleni vasárnapi derbin megsérült Arany Gergely mellett továbbra sem volt bevethető Dominic Vidoli, valamint a védelemből Lauri Kärmeniemi is kiesett, miután kétmeccses eltiltást kapott a lila-fehérek ellen a hajrában elkövetett palánkra lökése és végleges fegyelmije miatt. Így viszont lehetőséget kapott az Erste Ligás bemutatkozásra a Fradi U18-as csapatában pallérozódó, mindössze 15 éves Bencze Sebestyén. A kapuban ezúttal Nagy Kristóf kezdett, akinek a sérült Aranyt helyettesítő Földes László volt a váltótársa.

Erős tempóban kezdett a Fradi, egy Crespi elleni szabálytalanság miatt pedig már a találkozó elején emberelőnybe kerültünk, ami alatt sok jó próbálkozásunk volt, de Farkas Roland mindent hárított. Ami viszont nem jött össze öt a négy ellen, az sikerült öt az öt ellen: Tyni bombázta kapura a Bradytől kapott korongot, a kapu előtt remekül helyezkedő Valentin Razumnyak pedig még beleszúrt egyet, ami pont így lett jó (0-1). Nem sokkal később fordult a kocka, mi találtuk magunkat emberhátrányban, Heinót küldték ki két percre. Nagy Kristófnak már az emberhátrány első pillanatától kezdve nagyon résen kellett lennie, de a védelem minden kipattanó és a kapu közelében lévő korongot eltakarított. A harmad végéhez közeledve ismét a speciális játék került előtérbe egy hazai kiállításnak köszönhetően, de akárcsak az első, ez is kihasználatlanul maradt. Hiába nyomtak egyre jobban a rozsomákok, fogást nem találtak sem a védelmen, sem Nagy Kristófon, a mieinknek viszont elég volt egy nagyobb helyzet az újabb gólhoz, Adam Brady tessékelte a hálóba a pakkot (0-2).

Mondhatni, eseménytelenül kezdődött a második harmad, a játékrész felétől viszont kíméletlenül szórták a kiállításokat a játékvezetők, sajnos mindet a Fradira. Előbb Bán ült ki, amit még sikerült kivédekeznünk, majd Helgesen is kapott egy kisbüntetést. Sokáig állta a sarat az FTC-Telekom, azonban mielőtt kiegészülhettünk volna, Crespire is ráfújtak egy kétperces büntetést, így fél percig öt a háromban kellett védekeznünk. Pechünkre pedig, amikor Helgesen újra jégre lépett, Szabó Bence egy távoli bombával szépített (1-2). A hazai találatot követően mintha picit elvesztettük volna a ritmust, a BJA egyre többet birtokolta a korongot és egyre több helyzetet alakított ki. Kettő másodperccel a szünet előtt pedig ez ki is fizetődött nekik, egy villámgyors letámadást fejezett be góllal Keresztes Levente (2-2).

Jól állt bele az utolsó harmadba a Fradi, de lassan átvette a játék irányítását a BJA HC, érezhető volt, hogy fáradunk. Egy semleges harmadbeli korongszerzést követőn egészen Nagy kapujáig meneteltek a hazaiak, majd Galajdát úgy festett, rálökték kapusunkra, miközben Szabó Dániel bepiszkálta a korongot a hálóba. Némi tanakodás után a játékvezetők megvideózták az esetet, és végül megadták a gólt (3-2). A folytatásban sem vettek vissza a tempóból a felek, a két hálóőrnek akadt dolga bőven. A hazaiak kapuja előtt repült egy hatalmasat Galajda, aki rövid ideig lenn is maradt a jégen, a társak pedig egyből siettek megtorolni a történeteket, de sem komolyabb verekedés, sem kiállítás nem született, 94-esünk pedig szerencsére a saját lábán korcsolyázott le a jégről. Egy támadó harmadbéli korongbedobást követően hosszú idő után ismét emberelőnybe kerültünk, Kestilä járt a legközelebb az egyenlítéshez, de Farkas mindkét próbálkozását hárítani tudta. Fél perccel a fór lejárta előtt megismétlődött, ami a második harmadban, de ezúttal a hazai oldalról ültek ketten a büntetőpadon, és a gól is jött, röviddel az egyik játékos visszatérte után érkezett, Lauri Heino egyenlített (3-3). A rendes játékidőben már egyik csapat sem tudott betalálni, így jöhetett a hosszabbítás. Szabó Bence tudott egy az egyben Nagy Kristóffal szemben elmenni, de kapusunk remekül olvasta a támadó szándékait és kivédte a ziccert. A ráadás utolsó percében pedig Adam Brady kapott egy remek korongot Crespitől, amivel kilőtte a bal felső sarkot, megnyerve ezzel a mérkőzést a Ferencvárosnak (3-4).

Az FTC-Telekom hosszabbításban, de vissza tudott vágni a BJA HC-nek idegenben, ezzel nagyon fontos győzelmet arattunk a megszokottnál visszafogottabb szezonkezdést után, és bizakodóan várhatjuk az újabb rangadót, a vasárnap délutáni, Corona Brassó elleni mérkőzést.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

BJA HC – FTC-Telekom 3-4 (0-2, 2-0, 1-1, 0-1) H.U.

BJA HC: Farkas (Kiss D.) – Pozsgai, Roach, Sofron, Nagy G., Schlekmann – Sazbó B., Szabó D., Ravasz, Weidemann, Molnár B. – Boros, Varga, Tóth R., Vértes, Blackwater – Molnár, Santerno, Keresztes, Somoza, Vezetőedző: Kangyal BAlázs

FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Seregély, Crespi, Galajda, Brady, Heino – Helgesen,  Haranghy, Razumnyak, Kestilä, Németh – Tyni, Farkas, Tóth G., Mattyasovszky, Bogáti – Mártonffy, Bencze, Banga, Bán, Turbucz, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Szabó B. (34:28 EE, Somoza, Nagy G.), Keresztes (39:57, Sofron, Schlekmann), Szabó D. (43:20, Sofron) illetve Razumnyak (02:52, Tyni, Brady), Brady (19:31, Galajda, Heino), Heino (57:42 EE, Kestilä), Brady (64:05, Crespi, Heino)

Kapura lövések: (18:11, 16:9, 8:8, 2:2) 44:30
Védések: (9:18, 9:14, 7:7, 2:2) 27:41
Kiállítás percek: (4:2, 0:6, 4:0) 8:8
Emberelőny kihasználás: (4/1) 25.00% / (4/1) 25.00%
Emberhátrányos védekezés: (4/3) 75.00% / (4/3) 75.00%
Emberelőnyben töltött idő: 06:04 / 06:11

Cikkajánló

Két hokicsapatunk is indul idén a Magyar Kupában

Felnőtt Erste Ligás csapatunk mellett Andersen Ligás együttesünk is csatlakozik a Magyar Kupa küzdelmeihez.

Jön az első visszavágó

Férfi jégkorongozóink ebben a hónapban másodszor találkoznak a BJA HC csapatával, ezúttal idegenben.

Szeptember végi Fradi-vasárnap

Férfi jégkorong a Tüskecsarnokban, majd férfi labdarúgás a Groupama Arénában.

Három hazai meccs kettő áráért

Vegyen jegyet a Brassó és DVTK elleni jégkorong Erste Liga-találkozókra, és ingyenes a DAB elleni meccs!

„Nagyon más nyaram volt, mint az előző években”

Jégkorongozónk, Seregély Máté az előző szezon végén elszenvedett súlyos sérüléséről és felépüléséről mesélt.

Kétgólos vereség a hokiidény első derbijén

Hiába támadott sokkal többet, az FTC-Telekom 3-1-re kikapott az Újpesttől a Tüskecsarnokban.

„Elég sokan fresh cuttal jöttek ma!”

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink megtartották szokásos szezon előtti fotózásukat – VIDEÓ!

Megvan a szezon első győzelme

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk magabiztos játékkal 5-1-re legyőzte a Gyergyói HK csapatát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin