2020. szeptember 26.
Beindul a nagyüzem: jön a hazai szezonnyitó!
Bajnok férfi hokisaink a pénteki debreceni szezonnyitó után először játszanak hazai jégen az új idényben.

Amit lehetett, kihoztunk belőle – ez lehet mindenki érzése magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk pénteki debreceni szezonnyitója után. Ahogy arra Fodor Szabolcs vezetőedző is felhívta a figyelmet, a koronavírus-járvány alaposan a feje tetejére állította az együttes felkészülési programját. A csapat mindössze egyetlen edzőmérkőzést tudott játszani egész augusztusban és szeptemberben, ráadásul több mint egy hónappal ezelőtt, még augusztus 21-én. Ezután a járvány elérte a Fradi keretét is, a karantén, majd az egészségügyi protokoll végrehajtása miatt pedig a keret tagjai teljesen különböző edzettségi állapotban és taktikai felkészültséggel várhatták a rajtot, ráadásul a teljes keret mindössze néhány alkalommal tudott együtt edzeni a nyáron még tovább erősödött, ám fiatalos, gyors karakterét megőrző DEAC elleni összecsapás előtt. Ennek tükrében lényegében elégedettek lehetünk az egy megszerzett ponttal, főleg ha azt nézzük, hogy a küzdőszellem, a hozzáállás maximálisan rendben volt, és ameddig bírta erővel, jól játszott a csapat – ezt a megszerzett, igaz később eladott háromgólos előny is jól mutatja.

Most viszont már kár a múlton rágódni, itt a folytatás, méghozzá az első hazai találkozó a szezonban. Ez azt is jelenti, hogy a Fradi először játszik tétmérkőzést az idényben a nyáron birtokba vett új otthonában, a Tüskecsarnokban. A mieink állapotáról, keretéről nem nagyon lehet sok újdonságot mondani – a debreceni meccshez képest eggyel több találkozónyi meccsrutin van a lábakban, ez viszont még vajmi kevés ahhoz, hogy a teljes képet, a valódi formát láthassuk. A küzdelemre egészen biztos, hogy ezúttal sem lesz majd panasz, az pedig, hogy ez mire lehet elég, a mérkőzés után kiderül.

Annál is inkább, mert azt is nehéz megmondani, ellenfelünk, a MAC HKB Újbuda milyen reális erőt képvisel. Amint azt a hokiberkekben jártasak pontosan tudják, a MAC Újbuda együttese az elmúlt két évet a szlovák Extraligában töltötte, így az a csapat a magyar bázisú ligánál egy nagyobb szintet képviselő bajnokságban edződhetett. A járvány azonban keresztülhúzta a csapat számításait: néhány támogató távozásával már nem tudták együtt tartani a keretet, és vállalni a szlovákiai indulást, így hazatértek az Erste Ligába, méghozzá egy csavarral: egyesültek a Kanadai Magyar Hokiklub Erste Ligás csapatával, a Hokiklub Budapesttel (HKB), így született meg új névvel, új logóval, és új játékoskerettel a MAC HKB Újbuda. Sőt, a vezetőedző személye is változott: a MAC-ot a felnőttcsapat indulása óta szünet nélkül irányító Majoross Gergely helyett a korábban a magyar válogatottban játékosként szintén meghatározó szerepet betöltő, eddig a MAC menedzsmentjében és utánpótlásprogramjában szerepet vállaló Kangyal Balázs lett a vezetőedző. Változás ide, keret átalakítása oda, semmiképpen sem lebecsülendő újbudai csarnokszomszédaink keretének ereje, ugyanis olyan meghatározó, stabil válogatott játékosokat sikerült megtartani a szlovák Extraligából való távozás után is, mint Sofron István, Nagy Krisztián vagy Terbócs István, az utánpótlásprogram pedig továbbra is önti a fiatal tehetségeket, akik közül sokaknak a korábbi két évben a Vasassal, majd a HKB-val kötött együttműködés nyomán már komolyabb Erste Liga-tapasztalata is van.

Ráadásul a MAC HKB Újbuda az előszezonban is több meccset le tudott játszani, és a ligában is van már két tétmeccs a lábukban. Méghozzá két győzelem: a szeptember 12-ei szezonnyitón, az Erste Liga idei első meccsén Kangyal Balázs csapata 6-3-ra győzte le az Opten Vasas HC-t, majd remek csatában, hosszabbítás után 5-4-re szintén hazai jégen a DEAC-ot.

Ha az újbudaiak DEAC elleni meccséből indulunk ki, hasonló karakterisztikájú találkozóra számíthatunk, mint Debrecenben. Annál is inkább, mert a hazai pálya előnye ezúttal a jégen nem lesz velünk, hiszen bár most a Fradi a pályaválasztó, a MAC a csarnok másik lakója, így az ő játékosaik is „hazai jégen” harcolhatnak.

A lelátón viszont ott lehet a döntő különbség, a Fradinak pedig a felkészülés nehézségei után minden buzdításra, minden egyes támogató szurkoló jelenlétére szüksége van! Mivel a vírushelyzet miatt félházas korlátozás van érvényben a liga mérkőzésein, így összesen 1000 darab hazai, és 100 darab vendégbelépő találhat gazdára. Ez azt jelenti, hogy akár a korlátozásoknak megfelelő maximális létszám is összejöhet! Az ehhez szükséges belépők a járványügyi korlátozások miatt kizárólag online elővételben kaphatóak, így érdemes minél hamarabb megvásárolni őket, 1300 forintos egységáron, az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA!

Emellett felhívjuk minden a mérkőzésre kilátogató szurkoló figyelmét, hogy a csarnok területén viseljen az orrot és a szájat eltakaró maszkot a mérkőzés teljes idején, már a belépéskor is, és törekedjen a távolságtartásra, valamint az egészségügyi előírások betartására!

Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy bár az ő hazai pályájuk is a Tüskecsarnok, ezúttal a Ferencváros a pályaválasztó, így a vendégszektorban szíveskedjenek helyet foglalni, vendégbelépő megvásárlásával!

A vendégszurkolók a Hevesy György út felőli vendégbejáraton át, míg a hazai szurkolók a Magyar Tudósok körútja felőli hazai bejáraton át juthatnak be a Tüskecsarnokba. A VIP bejárat a 8-as kapunál található, az alagsori recepció és főbejárat mellett, szintén a Magyar Tudósok körútja felől.

Felhívjuk a hazai szurkolók figyelmét, hogy bár a szabályoknak megfelelően helyszíni jegyértékesítésre nincs lehetőség, a támogatói bérletek megvásárolhatóak a hazai pénztárnál, illetve az Újpest elleni márciusi idegenbeli belépők visszaváltására is kizárólag ezen a napon, a hazai pénztárnál van lehetőség.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda
2020. szeptember 27., vasárnap 16.30, Tüskecsarnok
Jegyek: KIZÁRÓLAG ONLINE ELŐVÉTELBEN, ITT

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin