2021. január 3.
Az újév első meccsén térhetünk vissza a győzelmi útra
Férfi jégkorongcsapatunk január 3-án a MAC KHB Újbuda együttesét fogadja a Tüskecsarnokban.

Ahogy azt a jégkorongéletet közelről követők már megszokhatták, más sportágakkal ellentétben a hokiban a december végi-januári időszak a versenynaptár talán legsűrűbb heteit hozza a drukkerek és a játékosok elé. Magyar bajnok, Erste Liga-győztes, Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk a december 23-i Titánok elleni győzelem után ugyan a tabella élén karácsonyozott, de a 2020-as év utolsó napjaiban két nem várt vereség (Újpest, Vasas) is becsúszott, így a harmadik helyről várja a január 3-i MAC HKB Újbuda elleni hazai rangadót.

Az újbudaiak az eddig lejátszott húsz találkozójukon 37 pontot gyűjtöttek, így egy egységgel lemaradva az éllovas DEAC mögött a tabella második helyéről várják a FTC elleni hazai, ám mégis idegenbeli rangadót, hiszen ezúttal a mieink lesznek a pályaválasztók a Tüskecsarnokban. Míg a Fradi két vereséggel, addig a MAC egy Vasas elleni magabiztos, 4-0-s győzelemmel búcsúzott az óévtől, igaz, azt megelőzően a pocsék formában levő dunaújvárosiak a rendes játékidőben, majd a debreceniek büntetők után tudtak győzni a Tüskecsarnokban. Elmondható tehát, hogy egyik csapat sincs finoman szólva sem csúcsformában, a tabella állása alapján és az alapszakasz végeredménye szempontjából mégis nagyon fontos rangadóról van szó, ahol mindkét együttesnek rendkívül fontos volna a győzelem.

A két csapatnak ez lesz a harmadik összecsapása az Erste Liga 2020/21-es kiírásában. A mérleg eddig a Fradi irányába billen: Fodor Szabolcs csapata az idény első, majd a második rangadóját is megnyerte, igaz, mindkétszer hosszabbítás után sikerült ellenfele fölé kerekednie. Azt is meg kell említeni, hogy a Fradinak mindkét összecsapáson hátrányból kellett visszakapaszkodnia: szeptember végén két-, míg október végén háromgólos mínuszból sikerült visszajönni.

Jön tehát a két csapat harmadik egymás elleni összecsapása, ahol mind a két fél győzelmi kényszerben lép jégre, ráadásul miután az éllovas DEAC január 1-jén Újpesten futott bele egy 7-5-ös vereségbe, így a győztes visszavehetné a vezetést a tabellán, és tartaná a távolságot a meccsek számában jókora lemaradásban lévő Brassóval és Csíkszeredával és az utóbbi időben hihetetlen formát mutató és felzárkózó Újpesttel szemben.

Az FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda jégkorong házirangadó vasárnap 16.30-kor kezdődik a Tüskecsarnokban. A mérkőzés az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően zárt kapuk mögött zajlik, a találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda
2021. január 3. vasárnap, 16.30
Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött
TV: M4 Sport+, ÉLŐ

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin