2022. március 9.
Az ötödik meccsen dőlt el, ott vagyunk az elődöntőben!
Férfi hokisaink negyedszer is legyőzték a DVTK Jegesmedvéket és ezzel bejutottak a legjobb négy közé.

A Ferencváros magyar bajnoki címvédő, az Erste Liga 2021/22-es idényének alapszakaszát a második helyen záró férfi jégkorongcsapata a 2022-es rájátszás első hetében két szoros meccsen, de két győzelemmel kezdte meg szereplését hazai jégen, majd az elmúlt hét végén szombaton győzött, vasárnap viszont – dacára a nyomasztó kapuralövési fölénynek és a második harmadban kialakított ziccerek sorozatának – 3-1-es vereséget szenvedett Miskolcon. Az FTC-Telekom így 3-1-es meccselőnnyel várhatta a DVTK Jegesmedvék elleni, négy győzelemig tartó negyeddöntős párharc ötödik mérkőzését, a mieink azzal a tudattal léptek tehát jégre szerda este a Tüskecsarnokban, hogy győzelem esetén követik a továbbjutást kedden kiharcoló Gyergyói HK-t az Erste Liga elődöntőjébe.

A miskolci hétvége előtti edzésen kisebb sérülést szenvedő Pavuk Attila újra vállalni tudta a játékot, így Fodor Szabolcs ismét a lehető legerősebb összeállításban küldhette csatába csapatát. A vendégeknél a harmadik meccs után ismét teljes létszámú kerettel dolgozhatott a DVTK vezetőedzője, Tokaji Viktor, ám a védelem két oszlopa, Kayle Doetzel és Ville Hyvärinen – ahogy arra számítani lehetett – ezúttal sem álltak a szakvezető rendelkezésére.

I. harmad

A rájátszásban eddig meglepően kevés kiállítást összeszedő csapatok meccsén már a 3. perc elején emberelőnybe került a vendég DVTK, Fowlie szabálytalansága után, ami nem sokkal később, nagyjából egy percig kettős emberelőnyre változott, miután Sarcia gyalulta a palánkba Szirányit. A mieink kivédekezték a kettős hátrányt, fontos volt ez nagyon. Nem sokkal később mi is kaptunk egy emberelőnyt, ez viszont nem sikerült jól megjátszani sőt, a legvégén egy korongszerzés után Miskolczi száguldott végig a pályán, egy az egyben mehetett Arany ellen, ám kapusunk nyerte a párharcot. Kérdés volt, megbosszulják-e magukat a kihagyott miskolci helyzetek, a válasz pedig: igen!

Fowlie, majd nem sokkal később Seto kapott kiállítást, azonban négy a négy ellen nem találtak fogást egymáson a felek, viszont közel fél percig emberelőnybe kerültünk Fowlie büntetésének lejárta után, és pont mire Seto is visszatérhetett a büntetőpadról, Nagy Gergő még lendületből kapura tört, lövése középre pattant ki Duschekről, Kóger Dániel pedig szép mozdulattal vágta a kipattanót a hálóba. (1-0)

Kevesebb, mint két perccel később már kettővel vezettünk, Kulmala szedett össze az ellenfél harmadában egy eladott korongot, majd jobbról, távolról kapu elé emelte, Nagy Gergő volt a célpont, de a védekezni visszalépő Parnham lábáról saját kapujába pattant a korong, Duschek tehetetlen volt. (2-0) A 16. percben Tamminent szórták ki térdhasználatért, és bár jól állt bele az emberelőnybe a DVTK, már-már úgy nézett ki, kivédekezzük. Az előny legvégén azonban Walker találta meg egy remek passzal a jobb oldalon Chris Setót, aki a kapunkba vágta a korongot. (2-1)

II. harmad

Arra számítani lehetett, hogy hatalmas lesz a harc a hátralévőkben, hiszen a DVTK az életben maradásért játszott. Ennek megfelelően a küzdelem dominált a második harmadban, amelynek során végig a mieink birtokolták többet a korongot, és irányították is a játékot sőt, a kapura is sokkal veszélyesebbek voltunk, ám gólt mégsem sikerült szerezni. Nagy helyzetből is kevés volt, hiába a 21:5-ös kapura lövés, egy alkalommal mégis örülhettünk, amikor Nagy Gergő korongja átcsúszott Duschek alatt, ám végül az esetet videón visszanéző játékvezetők megállapították, hogy a korong nem haladt át a gólvonalon. A 33. percben csapatkapitányunk volt ismét a főszerepben, Miskolczi első harmados lehetőségéhez hasonlóan nagy helyzetben lépett ki egyedül, ám elsőre Duscheket találta el, majd saját kipattanóját ismét a miskolci kapusba lőtte, ezután pedig a nagy lendülettel visszazáró Wehrs borította őt fel. A vendégek védője bele is sérült az eséssel végződő esetbe, így Seto ülte le helyette a kiszabott emberhátrányt, amelyben bár nagy nyomást tettünk a vendégek harmadára, kihasználni mégsem sikerült. Hiába a nagy mezőnyfölény és a lehetőségek, gól nem született, a záró játékrészt pedig a DVTK kezdhette emberelőnyben, miután az utolsó percben kiállított Hegyi büntetésének jelentős része átcsúszott a harmadik játékrészre.

III. harmad

Áthúzódó kiállítással kezdtük az utolsó harmadot, de a vendég együttesnek nem sikerült komoly lövőhelyzetet kialakítania. Ezt követően Vojtkó kiállítása után volt lehetősége az eddigieknél nagyobb nyomást helyezni a mieiknek a vendég harmadra. Addig járattuk a korongot, amíg Nagy Gergő és Tamminen utat nyitottak a túloldalon érkező Kóger Dánielnek, aki hezitálás nélkül emelte be a korongot a hálóba, kihasználva az emberelőnyt. (3-1) Az újabb gólunk után már nem volt meg az igazi hit és lendület a vendégek játékában, az 55. percben pedig Tóth Gergő egy szemfülesen értékesített helyzet után végleg lezárta a mérkőzés nyitott kérdéseit. (4-1) Fodor Szabolcs csapata ezzel a győzelemmel 4-1-re hozta a párharcot és zsinórban negyedik alkalommal is bejutott az Erste Liga elődöntőjébe, ahol eddig egyedül a kedden továbbjutott, Gyergyói HK foglalt helyet. Elődöntős ellenfelünk kiléte pedig a további két párharc (DEAC-UTE, Csíkszereda-MAC) kimenetelének függvényében dől majd el.

 

Férfi jégkorong, rájátszás
Negyeddöntő, 5. mérkőzés
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hegyi, McFadden, Kulmala, Nagy G., Tamminen –: Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Pavuk, Tóth A. – Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Somogyi – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Kiss R., Wehrs, Parnham, Seto, Walker – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Galanisz, Mattyasovszky – Farkas O., Szirányi, Elgestal, Lövei, Miskolczi – Illés, Pecsét, Farkas M., Ritó, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor
Gólok: Kóger (12.54, Nagy G., Karmeniemi), Kulmala (14.30), Kóger (49.28, Nagy G., Tamminen), Tóth G.(54.24, Tóth A., Hegyi), illetve Seto (17.17, Walker)
Kapura lövések: (15:12, 21:5, 9:7) 45:24
Védések: (11:13, 5:21, 7:7) 23:41 / 95.82%:91.11%
Kiállítás percek: (8:4, 2:2, 0:2) 10:8
Emberelőny kihasználás: (4/1) 25.00% / (6/1) 16.67%
Emberelőnyben töltött idő: 5:16 / 7:18
Emberhátrányos védekezés: (1/6) 83.33% / (1/4) 75.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin