2024. március 23.
Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén
Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Amint arról beszámoltunk, immáron 31-szeres magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a Csíkszeredai Sportklubbal csap össze az Erste Liga 2024-es rájátszásának elődöntőjében. A két csapat párharca az elmúlt 5-6 évben igazi presztízsrangadóvá nőtte ki magát, így rendkívül izgalmas mérkőzésekre lehetett számítani a négy győzelemig tartó párharc során. Ennek megfelelően alakult a széria első, pénteki találkozója is, amelyen látszott, hogy a szerdán még létfontosságú negyeddöntőt játszó Csíkszereda meccsből, lendületből érkezett, míg a mieink egy kicsit lassabban vették fel újra a playoff-tempót a közel egyhetes kihagyás után (a Fradi már múlt szombaton bebiztosította elődöntős szereplését a DEAC elleni ötödik meccsen aratott győzelemmel). Bár kétszer is tudtunk egyenlíteni, és már-már úgy nézett ki, hosszabbításba torkollik az összecsapás, alig egy perccel a vége előtt a Sportklub emberelőnyből belőtte a győztes gólt, majd üres kapura végleg lezárta a mérkőzést, így megnyerte az első meccset, és elvette a mieink pályaelőnyét.

A két csapatnak kevesebb, mint 24 órája volt a regenerációra, és arra, hogy felkészüljön a következő találkozóra, hiszen szombaton már kora délután, egészen pontosan 14:05-kor bedobják a korongot a Tüskecsarnokban. Az első meccset követő nyilatkozatában vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs elmondta, hogy az első meccset végül a speciális játéknak köszönhetően nyerte meg a Csíkszereda, hiszen négyből három emberelőnyüket gólra váltották, így ezen mindenképpen változtatnia kell a Fradinak, vagy kevesebb kiállítás, vagy az emberhátrányos védekezés feljavulásának formájában. A második harmadban már határozottan jobban mentek ki a jégre a mieink, így jobb volt a játék képe, amit, ha át tudnak menteni a szombati mérkőzésre, akkor egyenlíthetnek a párharcban. Ez nem csak azt jelentené, hogy 1-1-es összesített állással utaznánk Csíkszeredába, de azt is, hogy biztosan visszakerülne még legalább egyszer a párharc a Tüskecsarnokba, egy jövő pénteki ötödik mérkőzésre.

Jegyek online elővételben kaphatóak az Eventim hálózatában IDE kattintva, valamint a mérkőzések napján, amennyiben marad belépő, a hazai szurkolóknak helyszíni jegyértékesítés is lesz a Tüskecsarnok 1-es, hazai bejáratánál a Magyar Tudósok körútja felől. Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy vendégbelépőket nem értékesítünk a helyszínen, azok kizárólag online elővételben vásárolhatóak meg! Online jegyvásárlás a mérkőzés napján is lehetséges, az első harmadszünetig. Az online belépőket nem szükséges kinyomtatni, elegendő mobileszközről bemutatni a vonalkódot belépéskor.

Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy minden esetben kizárólag a vendégszektorba vásároljanak belépőt, vendégszurkolók belépése a hazai szektorokba nem megengedett, még érvényes hazai belépő birtokában sem! Semleges szurkolók belépése a hazai szektorokba korlátozás nélkül lehetséges, ám amennyiben konfliktus alakul ki a hazai és a semleges szurkolók között, a biztonsági szolgálatnak jogában áll az érintetteket felszólítani a csarnokból való távozásra.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 2.mérkőzés
FTC-Telekom – SC Csíkszereda
2024. március 23., szombat 14:05, Tüskecsarnok

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: M4 Sport+

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin