2020. december 8.
A Vígh Balázs Vándorkupa a tét a Hokiderbin
Kiemelt jelentőségű presztízscsata vár címvédő férfi hokisainkra az Erste Ligában az Újpest vendégeként.

Magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk a kaotikus 2020/21-es idény második Derbijére készül, a két ősi rivális először csap össze egymással Újpesten. Viszonylag rég mérkőztek meg a felek utoljára újpesti pályaválasztással, a Megyeri úton utoljára közel egy éve, 2020. január 8-án találkozott a két csapat. Akkor a lila-fehérek szoros csatában 2-1-es győzelmet arattak – ne feledjük, az alapszakasz végén jártunk, a mieink számára már nem volt tétje a találkozónak, biztos volt a felsőházi rájátszás. Később, a márciusi egymás elleni bajnoki döntőben, egyben Erste Liga-elődöntőben az első két hazai meccsen ferencvárosi siker született, majd a koronavírus-járvány kirobbanása miatt életbe lépő rendkívüli veszélyhelyzetben az újpesti meccsek, bár a csapatok zárt kapuk mögött lejátszhatták volna, és a Fradi jelezte is, készen áll kiállni, a rivális visszalépése miatt elmaradtak. Így a mieinket hirdették ki bajnoknak – tegyük hozzá, a fentiek tükrében teljesen megérdemelten, még ha nem is ilyen győzelemről álmodtak a Fradi háza táján az Újpest ellen.

A presztízs azonban, ahogy minden Derbin, a januári újpesti meccsen is épp elég nagy volt, bár tegyük hozzá, az elmúlt tizenöt egymás elleni tétmérkőzésen, vagyis amióta Fodor Szabolcs a Fradi vezetőedzője, ez mindössze a második újpesti siker volt, idegenben pedig utoljára 2015 decemberében örülhettek a lilák – idén már egyszer legyőztük őket a Tüskecsarnokban. Ezúttal viszont Újpesten lesz a találkozó, így épp itt az ideje, hogy az ősi rivális otthonában is újrakezdje a győzelmi sorozat építését a Ferencváros.

Annál is inkább, mert a találkozónak ezúttal extra jelentősége is lesz. 2017 januárja, a tragikus veronai buszbaleset óta minden év decemberében az egyik Derbi tétje a Vígh Balázs Vándorkupa, amelyet a tragédia hokis áldozata, a pályafutása során mindkét csapatban megfordult Vígh Balázs emlékére ajánlottak fel a szülők. Az első két évben a trófeát Vígh György és felesége együtt adták át, ám sajnos 2019-ben hosszan tartó súlyos betegség után a baleset során a túlélőket az égő buszból saját élete kockáztatásával mentő testnevelő tanár is elhunyt, így tavaly Erika asszony egyedül adta át a trófeát az akkori győztes, a Ferencváros csapatkapitányának, Nagy Gergőnek. Ami a kupa teljes történetét illeti, 2017-ben Újpesten az újpestiek emelhették a magasba a vándorkupát, majd 2018-ban és 2019-ben a Ferencváros tette vitrinjébe az emlékezés serlegét.

A cél természetesen idén is a trófea otthon tartásával tisztelegni az áldozatok emléke előtt, de a győzelemért járó pontokra a tabellán is szükség van. Zsinórban hat győztes mérkőzés után ugyanis az elmúlt három meccsből kettőn vereséget szenvedett a Ferencváros, és mivel idén rendkívül szoros az élmezőny az Erste Ligában, jelenleg mindössze a negyedik helyről várjuk a folytatást. Az újpestiek a november 15-ei egymás elleni meccs óta vereség-győzelem sormintát hoznak, ám erejüket az ellenünk mutatott játékuk mellett az is jelzi, le tudták győzni a legutóbb a Tüskecsarnokban ellenünk diadalmaskodó DEAC-ot, és idegenben a Brassót is, képesek tehát bravúrokra.

A cél egyértelmű: arra kényszeríteni az Újpestet, folytassák a sormintát. Eszerint ugyanis most vereség következik számukra a sorban… Hogy ez sikerül-e, kiderül 17.30-tól az Újpesti Jégcsarnokban. A mérkőzés az aktuális járványügyi helyzet miatt zárt kapuk mögött zajlik majd, az M4 Sport élőben közvetíti a Derbit.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE - FTC-Telekom
2020. december 8., kedd 17.30
Újpesti jégcsarnok, zárt kapuk mögött
TV: M4 Sport, élő

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin