2019. február 25.
A Vienna Capitals II a negyeddöntős ellenfél
Az MJSZ ellenfélválasztó sajtótájékoztatót tartott, a Vienna Capitals II a negyeddöntős ellenfél!

A Magyar Jégkorong Szövetségnek otthont adó budapesti Magyar Sportok Házában sajtótájékoztatót tartottak, amelynek három fő témája volt: a közelgő asztanai Divízió I/A világbajnokságra készülő magyar felnőtt férfi válogatott vb-felkészülési programja, az Erste Liga szezonjának értékelése a rájátszás előtt, valamint a legjobban várt programpont, az ellenfélválasztás a liga negyeddöntőjére.

A sajtótájékoztató kezdetén Egri Gergely, az MJSZ sportigazgatója elmondta, már a krasznojarszki Universiadéra a mai napon elutazó magyar egyetemi válogatott szereplése is azt szolgálja, hogy a jövőben erős utánpótlása legyen a nemzeti csapatnak (az elsősorban a Schiller-Vasas HC fiatal keretére épülő Universiade-csapatban helyet kapott az FTC-Telekom felnőtt csapatának támadója, Tóth Renátó is). Emellett ismertette a felnőtt válogatott várható világbajnoki felkészülési programját, és kiemelte, a csapat erős, A csoportos, vagy ahhoz közeli ellenfelekkel készül majd az asztanai tornára. Jarmo Tolvanen együttese Magyarországon találkozik majd a svéd, és a szlovén válogatottal, majd oda-vissza mérkőzik Lengyelországgal, végül Nagy-Britanniába utazik, ahol az elitbe éppen tavaly Budapesten feljutó házigazdák mellett a szintén feljutó Olaszországgal játszik felkészülési mérkőzést.

Ezt követően Szőke Álmos ligaelnök, majd a liga névadó főszponzora, az Erste Bank nevében Szabados Richárd, a liga alelnöke értékelte az eddig eltelt hónapokat. Kiemelték, annak ellenére, hogy az idény előtt sokan tartottak attól, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda távozásával visszaesik majd a bajnokság színvonala, sőt, esetleg lesznek olyan új csapatok, akik nem tudják végigjátszani a szezont, szerencsére egyik forgatókönyv sem következett be. Sőt, talán minden eddiginél kompetitívebb volt az Erste Liga, soha nem fordult még elő, hogy ilyen sokáig ennyi csapat versenyben álljon a rájátszásért, és az utolsó fordulókra is ekkora tétje maradjon a mérkőzéseknek a helyezéseket illetően. Szőke Álmos emellett kiemelte, az egész magyar jégkorong szempontjából fontos és örömteli, hogy két olyan tradicionális csapat, mint a Ferencváros és az Újpest, visszatértek eredmények szempontjából a tőlük a múltban megszokott, és az őket megillető előkelő helyre.

Ezután következett a sajtótájékoztató harmadik, egyben legjobban várt része, az ellenfélválasztás. A középszakasz során elért helyezések alapján sorban szólították a pulpitusra a csapatok képviselőit, így elsőként Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője lépett a közönség elé, és bejelentette, a Fradi a Vienna Capitals II ellen kívánja megvívni negyeddöntős párharcát. Ezután az Újpest képviselői bejelentették, hogy a Fehérvári Titánokat választották, a középszakaszt a harmadik helyen záró DEAC pedig a Gyergyót jelölte meg ellenfélül, így a várakozásoknak megfelelően összejött az erdélyi derbi is, Csíkszereda-Brassó párharcot rendeznek.

Az FTC-Telekom – Vienna Capitals II párharc első két mérkőzésén a pályaelőnynek megfelelően a mieink játszanak otthon, február 28-án csütörtökön és március 1-jén pénteken, míg a harmadik és negyedik mérkőzésen Bécsben lépünk jégre március 4-én hétfőn, és március 5-én kedden. Az esetleges további mérkőzések dátuma az első négy találkozó függvényében alakul, az 5-7. mérkőzések rendje pedig hazai-vendég-hazai lesz.

 

Jégkorong, Erste Liga, a negyeddöntők párosítása
FTC-Telekom – Vienna Capitals II
UTE – Fehérvári Titánok
DEAC – Gyergyói HK
Sportklub Csíkszereda – Corona Brassó

Az FTC-Telekom negyeddöntős mérkőzéseinek eddig ismert menetrendje:
FTC-Telekom – Vienna Capitals II, február 28. csütörtök, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom – Vienna Capitals II, március 1. péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Vienna Capitals II – FTC-Telekom, március 4. hétfő, 17.50, Bécs, Erste Bank Arena Halle 3
Vienna Capitals II – FTC-Telekom, március 5. kedd, 17.50, Bécs, Erste Bank Arena Halle 3

 

Az ellenfélválasztási ceremónia:

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin