2022. november 26.
A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont
Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Csütörtökön érkezett meg az FTC-Telekom csapata Brassóba, majd pénteken le is játszották az erdélyi túra első meccsét, ahol az utolsó harmadban sikerült kiharcolni a csapatnak a hosszabbítást, és végül egy pontot szereztek Brassóban. Szombaton egyből jött a következő meccs, ezúttal a tabella jelenleg második helyén álló Gyergyói Hoki Klub ellen.

A pénteki mérkőzéshez képest a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb csak két helyen nyúlt bele a keretbe. A kapuban ezúttal Nagy Kristóf kezdett, valamint Boros Dániel is jégre lépett a Gyergyó ellen.

Rögtön, már a találkozó elején kiszórták Imre Patrikot a hazaiaktól akasztásért, amit Aku Kestilä villámgyorsan ki is használt, megszerezve ezzel a vezetést (0-1). Ezt követően a gyergyóiak mintha kicsit felébredtek volna, és igyekeztek nyomást gyakorolni a harmadunkra. Voltak szép helyzetek mind a két oldalon, de Rinne és Nagy Kristóf is fáradhatatlanul védte a saját kapuját. A harmad végén Sailiot küldték pihenni, de az áthúzódó kiállítást sikeresen kivédekezte a csapat. Azonban kettős kiállításra került sor, a hazaiaktól Sándor-Székely, a mieinktől pedig Sarciá volt szabálytalan. Ebből a helyzetből pedig a Gyergyói HK került ki jobban, ugyanis Sebastian Sylvestre távoli lövése szerencsésen utat talált Nagy Kristóf kapujába (1-1). A gól után felpörögtek az események, és mindkét csapatnak sikerült helyzeteket kialakítani. Végül Kärmeniemi kiállításánál Bodó és Haaranen összjátékát sikerült Vincze Péternek érvényesíteni (2-1).

Rögtön az utolsó harmad elején Boros Dánielnek sikerült egyenlíteni (2-2). Majd jött a gyors válasz a piros-fehérektől, és egy késletetett kiállítás közben Sárpátki újfent előnyhöz juttatta csapatát (3-2). Jimi Jalonen továbbnövelte a hazaiak góljának számát, amikor a zöld-fehérek Sarciá szabálytalansága miatt hátrányban voltak (4-2). Tovább küzdöttek azonban a mieink, és egy remek letámadás után Rasmus Kulmala lőtte be a pakkor Rinne hálójába (4-3). Fodor Szabolcs vezetőedző az utolsó percben kikérte a még rendelkezésére álló 30 másodpercet, a megbeszélés végén pedig lehívta Nagy Kristófot a pályáról, hogy hat mezőnyjátékossal tudjon támadni a csapat. Sikerült kialakítani a helyzeteket, azonban már sehogyan sem sikerült a kapuba juttatni a korongot, ezzel pedig elszállt a hosszabbítás lehősége is.

 

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK – FTC-Telekom 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)
Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Haaranen, JAlonen, Bodó, Tranca, Orban. – Fejes, GYőrfy, Sárpátki, Sylvestre, Vincze P.– Kozma, Imre, Szigeti, Silló, Sándor-Székely – Csiszer, Di Diomete, Vincze G.  Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Kärmeniemi, Hrabal, Sailio, Nagy G., Kulmala – Boros, Seregély, Bán, Low, Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Kreisz, Kestilä, Tóth A. – Kozma, Galántai, Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Sylvestre (26:22, Sárpátki), Vincze P. (38:18 EE, Bodó, Haaranen), Sárpátki (42:52, Bodó, Vincze), Jalonen (48:49 EE, Győtfy) illetve Kestilä (02:34 EE, Hrabal, Nagy G.), Boros (41:41, Kestilä, Kreisz), Kulmala (54:34, Low, Hrabal)

Kapura lövések: (13:14, 12:11, 14:14) 39:39
Védések: (13:13, 11:10, 12:12) 36:35 / 92.31% : 89.74%
Kiállítás percek: (2:2, 4:4, 2:4) 8:10
Emberelőny kihasználás: (3 / 2) 66.67% / (3 / 1) 33.33%
Emberelőnyben töltött idő: 4:03 / 4:38
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (2 / 3) 33.33%

Cikkajánló

„Már nagyon vártuk, hogy újra jégen lehessünk”

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink már a közös felkészülés előtt is együtt edzenek a jégen.

Régi-új kapusedző a fedélzeten

Csapatunk korábbi mentoredzőjével, Teemu Toivanennel egészül ki férfi hokisaink szakmai stábja.

„Profi körülmények között tudtam visszarázódni”

Arany Gergely a Fradi korábbi kapusedzőjénél, Euan Kingnél táborozott Angliában a hokiszezon megkezdése előtt.

Dupla rájátszás: a jégen dől el a magyar bajnoki cím

A 2024/25-ös jégkorongidénytől a magyarországi csapatok külön megmérkőznek a magyar bajnoki aranyért.

A finn élvonalat is megjárt támadó érkezik

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk mindenben megállapodott a finn Lauri Heinoval.

Tengerentúli védővel bővül a keret

Az FTC-Telekom színeiben folytatja pályafutását az amerikai hátvéd, Dominic Vidoli.

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin