2019. szeptember 18.
A Vasas ellen jön a folytatás
Férfi jégkorongcsapatunk a sűrű menetrendet követve ismét jégre lép, ezúttal a Vasas vendégeként.

A magyar bajnok és Erste Liga-győztes FTC-Telekom két találkozón már túl van az új idényben. A Gyergyó ellen kezdték meg a címvédő hadjáratot egy 3-1-es győzelemmel, majd jött az első Hokiderbi az Újpest otthonában, amit hosszabbításban, 6-5-re sikerült megnyernie Fodor Szabolcs csapatának.

A pénteki és a hétfői győztesen megvívott találkozók után ismét jégre lép a zöld-fehér együttes, ezúttal a Schiller-Vasas HC otthonába látogatunk. A mieinkhez hasonlóan a Vasas is szeptember 13-án, pénteken rajtolt az új idényben, méghozzá rögtön egy erdélyi túrával: a Brassó otthonában léptek jégre. Tizennégy perc játék után a vezetést is sikerült megszerezniük, de a brassóiak gyorsan tudtak válaszolni a bekapott gólra, sőt, három perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, majd meglőttek a negyediket is. Másnap már a tavalyi döntős Csíkszereda otthonában kellett bizonyítaniuk, de a bravúr itt sem jött össze: a Csíkszereda 6-3-mal küldte haza a Vasast.

A nyári pihenő alatt nem volt nagy mozgolódás a Vasas otthonában. A Fradiban zsinórban öt idényt lehúzó, ligagyőztesként búcsúzó Rafaj Attila, valamint Hetényi Péter, Rácz Kristóf és Koppány Márton személyében négy új igazolást tudnak felmutatni, de azért egy távozó is akadt: a remek észt kapus, Koitmaa döntött a csapatváltás mellett.

A tavalyi idény alapszakaszát csupán az utolsó előtti, tizedik helyen zárta a csapat, két ponttal megelőzve a Hokiklub Budapestet, így az alsóházban jött a folytatás. Ott sem volt túl sikeres a gárda, hiszen tíz mérkőzésen csak tíz pontot sikerült szerezni, mindezt két győzelemmel. A Hokiklub Budapestet verték meg 3-2-re, majd az Acélbikákat 5-2-re, de ez már nem osztott, nem szorzott, nem jutottak a playoffba.

A Vasas csupán a tavalyi idényben indított Erste Ligás felnőtt csapatot, a szakosztály továbbra is az utánpótlásnevelésre, és a tehetséges fiatalok fokozatos beépítésére helyezi a hangsúlyt. Ennek ellenére a Vasas jelenlegi formájában (korábban a Budapest Starsszal való együttműlödés nyomán már volt egy Vasas a ligában) is összefutottak már egyszer a felek, még 2017 novemberében a Magyar Kupa selejtezőcsoportjában. Akkor a Fradi hazai pályán 7-4-re tudott győzni. Ezt követően az előző idényben négy alkalommal mérkőztek meg az Erste Ligában a csapatok, amelyek mindannyiszor a Fradi sikerével zárultak. Legutóbb a Vasas otthonában néztek farkasszemet a felek, ahol a záró harmadban esett 1-1 gól, majd a hosszabbításban jött Pavuk, és a zöld-fehérek javára billentette a mérleg nyelvét.

A mérlegünk öt meccsen öt győzelem. Reméljük, hogy ez a sorozat ma este folytatódik, és nem most töri meg a jeget a Vasas, akik az új idényben első győzelmükre várnak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 3. forduló
Schiller-Vasas HC – FTC-Telekom
2019. szeptember 18., szerda 18.40, Vasas Jégcentrum

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin