2024. február 9.
A spanyolok után a litvánokat is legyőzte a válogatott
A magyar férfi jégkorong-válogatott 7-1-re győzött Litvánia ellen az olimpiai selejtezőtorna második napján.

A magyar férfi jégkorong-válogatott a spanyol nemzeti együttes csütörtöki 7-3-as legyőzése után pénteken a litvánok ellen játszotta az olimpiai selejtezőtorna második mérkőzését. A Ferencváros csapatkapitánya, Nagy Gergő ezúttal a negyedik sorban kapott helyet.

Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, kevés játékmegszakítással folyt a meccs. A nyolcadik percben követett el egy hibát a magyar csapat, így emberhátrányba kerültünk. Ezt pedig nagyon gyorsan kihasználta a litván válogatott, Mark Kaleinikovas szerezte meg a vezetést (0-1). Két perccel később azonban jött is a válasz, Galló Vilmos második próbálkozása jutott a kapuba, amit kis videózás után megadtak a játékvezetők (1-1). Nem sokkal később jött a folytatás, Terbócs keresztpasszából lőtt hatalmas gólt Mihály Ákos (2-1). A folytatásban Nemes Márton csapott le egy kipattanóra, amivek megszerezte a magyarok harmadik gólját (3-1). A találat után Nemes egyből a büntetőpadon találta magát, de nem tudtak szépíteni a litvánok. A kiegészülés után viszont újabb magyar gólnak örülhettünk, Erdély adta vissza a pakkot a mögötte érkező Hári Jánosnak, aki kapásból lőtte azt a hálóba (4-1).

A második harmadot egy áthúzódó emberelőnnyel kezdhettük, amit nem tudtak kihasználni a mieink. Két alkalommal is lett volna lehetősége a szépítésre a vendégeknek, hiszen Sofront kétszer is kiküldték két percre, de a védelem és a kapuban Bálizs tette a dolgát.

A gól nélküli második harmad után a 46. percben Hári tudott ismét góllal befejezni egy támadást (5-1). Ezt követőn újabb emberelőnyhöz jutottunk, amit hosszas korongjáratás után a teljesen egyedül hagyott Sofron István tudott kihasználni (6-1). Itt sem nem álltak le a magyarok, alig két perccel később Kiss Roland bombázta be a hetedik magyar gólt a kék vonalról (7-1). Bár a mérkőzés végén Kiss még kapott egy kisbüntetést, de nem tudtak közelebb zárkózni a litvánok, így a magyar jégkorongválogatott az olimpiai selejtező második mérkőzését is behúzta. Szombaton jöhet a továbbjutásról döntő összecsapás a szintén két győzelemmel álló Japán ellen.

(Fotó: MJSZ / Vörös Dávid)

Férfi Jégkorong, Olimpiai Selejtező Torna
Magyarország – Litváni 7-1 (4-1, 0-0, 3-0)

Magyarország: Bálizs (Vay) – Stipsicz, Fejes, Erdély, Hári, Galló – Falus, Kiss, Sofron, Sebők, Mihály – Hadobás, Horváth, Nemes, Németh K., Terbócs – Ortenszky, Nagy K., Nagy G., Horváth B., Sárpátki, Szövetségi kapitány: Don MacAdam

Litvánia: Karla (Reyzin) – Alisauska, Seniut, Kaleinikovas, Cizas, Gintautas – Gusevas, Rumsevicius, Bogdziul, Krakauskas, Noreika – Janusonis, Belicenka, Bendzius, Cetvertak, Dimcius – Mikalauskas, Washco, Zukauska, Laimutis, Kudrevicius, Szövetségi kapitány: Ron Pasco

Gólok: Galló (10:08, Stipsicz, Fejes), Mihály (13:33, Terbócs, Sebők), Nemes (16:14, Terbócs, Németh K.), Hári (18:41, Erdély), Hári (46:48), Sofron (54:47 EE, Hári, Galló), Kiss (56:30, Ortenszky, Sebők) illetve Kaleinikovas (08:15 EE)

Kapura lövések: 30:16 (12:8, 18:8, 14:2)
Védések:  15:26 (7:8, 8:18, 2:11)
Kiállítás percek: 8:2 (4:2, 4:0, 2:2)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin