2019. október 8.
A legfontosabb két hét: visszatérnek Európába hokisaink
Férfi hokicsapatunk október 11-e és 29-e között három sorozatban, közte a Kontinentális Kupában szerepel.

Nem túlzás kijelenteni, meghatározó hetek várnak az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatára. Fodor Szabolcs együttese október 11-e és október 29-e között az Erste Ligában, a Kontinentális Kupában és a Visegrád Kupában is rendkívül fontos mérkőzéseken lép jégre. Ráadásul a Fradi Európa meghódítására készül: ebben az időszakban jégre lép Pesterzsébeten kívül Erdélyben, Dél-Tirolban és Csehországban is.

A Ferencváros címvédőként jól kezdte az Erste Liga 2019/20-as kiírását: csapatunk zsinórban hat győzelemmel rajtolt, majd ugyan becsúszott egy hosszabbításos és egy rendes játékidős vereség az idei két legerősebbnek tűnő rivális, a Sportklub Csíkszereda és a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, a játék képével egyáltalán nem lehetett elégedetlen a szakmai stáb. Ezután pedig egy Debrecenben üres kapus egyenlítés után kiharcolt hosszabbításos győzelemmel sikerült visszatérni a győztes útra, majd következett két magabiztos, gólzáporos győzelem a Vasas és a Hokiklub Budapest ellen. A Fradi ezzel őrzi vezető helyét a liga tabelláján, és önbizalommal telve utazhat az idény első erdélyi túrájára. Nem lesz könnyű dolga a zöld-fehéreknek, hiszen a Csíkszereda és a Gyergyó lesz a két ellenfél. Tudjuk jól, a Vákár Lajos Műjégpálya igazi pokol a vendégcsapatok számára, általában közel telt ház, vagyis 1500-2000 székely szurkoló buzdítja a hazaiakat, óriási a nyomás. Nem véletlen, hogy egészen a tavalyi ligadöntőig ez volt az egyetlen csarnok, ahol nem sikerült az előző idényben győznie a Fradinak (igaz, éppen a legjobbkor, a döntő két idegenbeli meccsén törték meg ezt a rossz sorozatot Nagy Gergőék, hatalmas lépést téve a végső győzelem felé). Gyergyószentmiklóson is komoly hangulat fogadja az ott jégre lépőket, ráadásul a Gyergyó ugyan eddig várakozáson alul szerepel, ám egyrészt hosszú idegenbeli túráról térnek haza, és minden bizonnyal meg akarják örvendeztetni a hazai közönséget egy bravúros eredménnyel, másrészt nemrég edzőt váltottak, ez pedig általában rövid távon kiugróan pozitív hatással van egy csapat teljesítményére.

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya

Aki azt gondolja, ezzel túl is volnánk a novemberi válogatott szünet előtt a nehézségeken, hatalmasat téved. Alig tér haza ugyanis október 13-án reggel az FTC-Telekom Erdélyből, másnap, azaz október 14-én, hétfőn már jelenése van a Pesterzsébet Jégcsarnokban, 18.00-tól ugyanis következik a Visegrád Kupa negyeddöntője. A keresztbejátszásnak köszönhetően a másik csoport győztese, vagyis a cseh másodosztályú HC RT Torax Poruba vár a mieinkre, akik a csoportkörben csak Gyetván szenvedtek vereséget, de legyőzték az Újpestet, és lengyel ellenfelüket is, és végül gólkülönbséggel megnyerték a csoportot. A továbbjutás két mérkőzésen dől majd el, a csehországi visszavágót október 29-én, kedden játsszuk.

Ne csodálkozzunk azonban azon, ha a Ferencváros nem tesz fel mindent egy lapra a csehek elleni mérkőzésen, október 16-án ugyanis ismét felkerekedik együttesünk, és az olaszországi, egészen pontosan dél-tiroli, festői Ritten, olasz nevén Renon felé veszi az irányt, ahol az IIHF Kontinentális Kupa második körének D csoportjában szerepel a házigazda, olasz bajnoki címvédő, Alpesi Liga-negyeddöntős Ritten Sport, a 28-szoros bajnok Olimpija Ljubljana, valamint az első (selejtező)körből továbblépő spanyol Txuri Urdin San Sebastian lesznek az ellenfelek október 18-20 között. A csoportból az első helyezett lép tovább a harmadik körbe, a legjobb nyolc közé. Kijelenthetjük, történelmi hétvége vár a Fradira a csodálatos, 8000 lakosú dél-tiroli hegyi községben, ugyanis jégkorongcsapatunk 19 év után, 2000 őszét követően tér vissza az európai kupaporondra! A ferencvárosi jégkorong nemzetközi kupatörténetéről EBBEN A CIKKBEN írtunk bővebben, míg a sorsoláskor ismert két ellenfelet, a Ritten Sportot és az Olimpija Ljubljanát EBBEN A CIKKBEN mutattuk be részletesen.

Ha ez a dömping nem volna elegendő, a kalandozásokból – remélhetőleg, sikerekkel felvértezve – hazatérő Ferencváros október 25-én, pénteken hazai jégen fogadja a Fehérvári Titánokat, majd három nappal később érkezik az Újpest az idény első pesterzsébeti Hokiderbijére.

Talán most már sikerült képet adni arról, miért is lesz meghatározó a Ferencváros számára az előttünk álló bő két hét – a most elérhető esetleges részsikerek megalapozhatják akár az egész idény végkimenetelét. De ha ugyan az Erste Liga sorsát semmiképpen sem döntik el a soron következő mérkőzések, jó újabb lépcsőfok lehet arra, hogy még tovább segítse a középpont és a reflektorfény felé a feltörekvő Fradit azon a bizonyos hokitérképen…

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom októberi mérkőzései

Erste Liga, alapszakasz
Október 11., péntek 17.30 (magyarországi idő szerint): SC Csíkszereda – FTC-Telekom
Október 12., szombat 17.30 (magyarországi idő szerint): Gyergyói HK – FTC-Telekom
Október 25., péntek 18.00: FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
Október 28., hétfő 18.00: FTC-Telekom – UTE

Visegrád Kupa, negyeddöntő
Október 14., hétfő 18.00: FTC-Telekom – HC RT Torax Poruba (cseh)
Október 29., kedd 18.00: HC RT Torax poruba (cseh) – FTC-Telekom

IIHF Kontinentális Kupa, 2. forduló, D csoport (Ritten Arena, Olaszország)
Október 18., péntek 16.00: FTC-Telekom – Txuri Urdin San Sebastian (spanyol)
Október 19., szombat 16.00: FTC-Telekom – Olimpija Ljubljana (szlovén)
Október 20., vasárnap 18.00: Ritten Sport (olasz) – FTC-Telekom

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin