2024. szeptember 16.
A legerősebb magyar csapattal játszunk a Szuperkupáért
Férfi jégkorongcsapatunk az ICEHL-es Hydro Fehérvár AV19-cel küzd meg a székesfehérvári Alba Arénában.

Zsinórban elhódított magyar bajnoki címeinknek köszönhetően az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy az új szezont Szuperkupa-mérkőzéssel kezdjük, ahol az előző szezon magyar bajnoka és Magyar Kupa-győztese csapnak össze egymással. Ez idén egy kicsit máshogy alakult, hiszen az Erste Liga-rajt után egy héttel kerül megrendezésre a Szuperkupa-találkozó, ennek oka, hogy ellenfelünk BL-szereplése miatt későbbi időpontra került a mérkőzés - ugyanis 31-szeres magyar bajnokcsapatunk ezúttal az ICEHL-ben és idén újra a Bajnokok Ligájában is szereplő Hydro Fehérvár AV19 együttesével csap össze, lévén a fehérváriak nyerték 2024-ben a Magyar Kupát.

Nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország legerősebb jégkorongcsapatával játszunk tétmérkőzést, ez pedig ezen túl azért is különleges alkalom, mert a fehérváriak az osztrák bajnokságban szerepelnek, így a feleknek csak a Magyar Kupában vagy a Szuperkupa-meccsen van lehetősége egymás ellen küzdeni. Erre legutóbb 2022 januárjában, a Magyar Kupa Final Fourban került sor, akkor a betegségek miatt megtizedelt csapatunk 5-0-ra kikapott Székesfehérváron, az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, majd a mieink a DVTK Jegesmedvék ellen másnap megszerezték a bronzérmet. Ennél sokkal kedvesebb emlék a 2020 januári MK négyes döntő, amikor is előbb az akkor még a szlovák Extraligában szereplő MAC ellen győzött a szombati elődöntőben a feltörekvő, friss magyar bajnok és Erste Liga-győztes Fradi, majd jött a még nagyobb szenzáció, a magyar hokimezőnyből már akkor is kiemelkedő Fehérvár 6-3-as legyőzése a döntőben, amivel a Ferencváros 25 év szünet után hódította el ismét a Magyar Kupát.

Természetesen e két mérkőzés óta mindkét csapat nagy változásokon ment keresztül, és ahogy vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs a legutóbbi, BJA HC elleni Erste Liga-mérkőzésünk után elmondta, nagyon nincs még készen a Fradi idei játéka, ám abban nem kételkedhetünk, hogy a mieink mindent meg fognak tenni, Fradi-szívvel fognak küzdeni kedden este a jégen, hogy megvédjék a Szuperkupát. Megvédeni, hiszen egy évvel ezelőtt szeptemberben a Tüskecsarnokban az FTC-Telekom hódította el a trófeát a BJA HC legyőzésével.

Annál is inkább biztató a helyzet, mert a pénteki, DEAC elleni vesztes Erste Liga-rajt után vasárnap már sokkal jobb képet mutatott a Fradi, apróságokon múlott, hogy idei második meccsünknek is vereség lett a vége.

Ahogy írtuk, a fehérváriaknál is voltak bőven változások az elmúlt két évben. Ezek közül a leginkább szembetűnő, hogy immáron egy éve magyar edző, név szerint Kiss Dávid irányítja a kék-fehéreket. Méghozzá meglehetősen sikeresen, hiszen az elmúlt szezonban a csapat nem csak a Magyar Kupát nyerte meg hosszú szünet után újra, de bravúros teljesítménnyel második helyen végeztek az osztrák bázisú ICEHL-ben, amivel kiharcolták, hogy ismét a Bajnokok Ligájában (Champions Hockey League) szerepelhetnek. Ellenfelünk keretében is történtek változások, a magyar válogatott gerincét adó Fehérvárhoz igazolt haza Erdély Csanád, aki egy éves kitérőt tett a dán Esbjerg együttesénél, valamint hosszú idő után Sebők Balázs is hazatért, aki 2009-től egészen 2023-ig Finnországban, légiósévei második felében a finn élvonalban pallérozódott, a 2023/24-es szezonban pedig már kicsit közelebb, a német élvonalbeli Iserlhon Roosters-nél jégkorongozott, valamint a tavalyi szezon közben a Ferencvárostól távozó Kulmala Rasmus is a Fehérvár AV19-nél találta meg a helyét.

Az talán kijelenthető, hogy nem mi vagyunk ennek a Szuperkupának az egyértelmű esélyesei, de biztosan egy szoros mérkőzésre számíthatnak azok, akik kedden eljönnek Székesfehérvárra az Alba Arénába, hogy élőben szurkoljanak a Ferencvárosnak.

Bérletes szurkolóinknak jó hír, hogy aki még nem vette meg a mérkőzésre a jegyét, az a szezonbérletével továbbra is féláron juthat hozzá a mérkőzésjegyhez. A jegyet az Eventim oldalán ITT tudjátok megvenni, a bérleteken található vonalkódból a három darab nulla utáni hét számjegyet kell beírni a kedvezmény érvényesítéséhez.

Férfi Jégkorong, Audi Hungaria Szuperkupa

Hydro Fehérvár AV19 – FTC-Telekom
2024. szeptember 17., kedd 20:00, Alba Aréna, Székesfehérvár

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: M4 Sport

Cikkajánló

Vereség az első hazai Erste Liga-meccsen

Magyar bajnok hokisaink fordulatos mérkőzés végén 5-6-ra kikaptak a BJA HC csapatától.

Újra Erste Liga-meccs a Tüskecsarnokban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk vasárnap hazai pályán fogadja a BJA HC csapatát az Erste Ligában.

Vereség az Erste Liga-nyitányon

Férfi jégkorongcsapatunk 7-4-re kikapott a DEAC otthonában a szezon első tétmeccsén.

Vadonatúj mezekkel indul a hokiszezon!

Férfi jégkorongcsapatunk mindhárom színű 2024/25-ös meze már meg is rendelhető online és személyesen is!

Idegenben kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongozóink pénteken a DEAC otthonában kezdik meg az Erste Liga-szereplést.

Vereség Érsekújváron

Magyar bajnok hokisaink szétlövést követően 2-1-re kikaptak a szlovák Extraligás Érsekújvár otthonában.

„Idén szeretnénk mi kijönni győztesen a küzdelemből”

Kedd délben megtartották a férfi jégkorong Erste Liga hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóját.

Szurkolói ankétot tartott a jégkorong szakosztály

Nyíri Zoltán, Hudák Gábor és Fodor Szabolcs válaszolt a szurkolók kérdésére hétfő este.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin