2019. december 1.
A Hokiklub ellen indítjuk a decembert
Férfi jégkorongcsapatunk hazai pályán fogadja a javuló teljesítményt mutató Hokiklub Budapestet.

Amilyen sebességgel jött a november, olyan gyorsan is ért véget. Magyar bajnok és Erste Liga-győztes férfi jégkorongozóink nem aprózták el, ugyanis tíz mérkőzést játszottak a múlt hónapban, közte volt három Kontinentális Kupa-meccs Dániában, egy erdélyi túra, valamint két Magyar Kupa-negyeddöntő az ősi rivális Újpest ellen. A novemberi meccsdömping mellett szinte észre sem vettük, úgy léptük át december küszöbét: hazai jégen, egy Hokiklub elleni összecsapással köszönthetjük az év utolsó, meccsnaptár szempontjából egy válogatott szünetet leszámítva nem kevésbé sűrű hónapját.

Az a Hokiklub látogat ma este Pesterzsébetre, amely idén eddig 18 gólt kapott a Fraditól, annak ellenére, hogy csak két mérkőzésen futottak össze ebben a szezonban. Azonban a szezon eleji csapatot nem szabad összehasonlítanunk a mostanival, hiszen javuló mutatókat produkáltak az utóbbi időben. Ezt pedig javarészt az október végi edzőcserének köszönhetik a juharlevelesek. A Hokiklub október utolsó napjaiban jelentette be, hogy onnantól kezdve nem Gröschl Tamás, hanem Jens Brändström irányítja a csapatot, de nem ez volt az egyetlen változás.

A svéd szakember első meccse a csapat kispadján nem sült el túl jól: hazai pályán kaptak egy sima ötöst a Brassótól. A folytatás azonban az eddigi teljesítményük tükörképe lett. A következő öt mérkőzésükből csupán kettőt veszítettek el, míg hármat megnyertek: az Újpestnek hatot, a Vasasnak hetet vágtak, de a Fehérvár is kapott egy ötöst a Tüskecsarnokban. Ugyan a tabella éllovasa, a Csíkszereda elvitte a három pontot Budapestről, ezt aligha lehet felróni a Hokiklubnak.

Nem csupán Jens Brändström kinevezése volt az egyetlen változás a csapat háza táján, ugyanis alapos erősítésbe kezdtek. Kezdetben két finn légióst igazoltak Miro Hovinen és Eetu Koski személyében. Utánuk azonban a korábban a Fradiban is megforduló, ugyancsak finn Joona Manninent is sikerült reaktiválniuk, és visszahozniuk a ligába. Manninen a 2015/16-os szezonban a legponterősebb csatárunk volt, megelőzve Jereme Tendlert, később azonban visszavonult, és két szezont profi játék nélkül töltött.

Ami minket illet: az Újpest elleni Magyar Kupa továbbjutás után Fodor Szabolcs úgy döntött, a játékosok ismét megérdemelnek egy kis pihenést, így a lilák elleni meccset követően szabadnapot adott a keretnek. A szünnap után pénteken és szombaton is volt edzés Pesterzsébeten. Egyik tréningen sem volt ott Myles Fitzgerald, akinek a Dániában összeszedett sérülése továbbra sem jött rendbe, míg szombaton Anssi Rantanent is kénytelenek voltak nélkülözni a társak, ő gyomorproblémákra hivatkozva maradt távol. Fodor Szabolcs tanítványainak a legutóbb is jól jött az egy napos szusszanás, most pedig, hogy két mérkőzést játszanak huszonnégy óra leforgása alatt, hétfőn ugyanis a Brassó vendégeskedik Pestersébeten, még inkább indokolt volt a pluszpihenő.

Jön tehát az idényben harmadszor az FTC-Telekom – Hokiklub Budapest összecsapás, ami jóval több izgalommal kecsegtethet, mint a két legutóbbi mérkőzésük. Ami biztos, hogy a Ferencvárosnak ez a párharc még most, a megerősödött ellenfél ellen is a kötelező győzelem kategóriába tartozik, reméljük a játékosok ennek ismét egy gólzáporos sikerrel adnak hangot.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 21. forduló
FTC-Telekom – Hokiklub Budapest
2019. december 1. vasárnap, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

A legerősebb magyar csapattal játszunk a Szuperkupáért

Férfi jégkorongcsapatunk az ICEHL-es Hydro Fehérvár AV19-cel küzd meg a székesfehérvári Alba Arénában.

Vereség az első hazai Erste Liga-meccsen

Magyar bajnok hokisaink fordulatos mérkőzés végén 5-6-ra kikaptak a BJA HC csapatától.

Újra Erste Liga-meccs a Tüskecsarnokban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk vasárnap hazai pályán fogadja a BJA HC csapatát az Erste Ligában.

Vereség az Erste Liga-nyitányon

Férfi jégkorongcsapatunk 7-4-re kikapott a DEAC otthonában a szezon első tétmeccsén.

Vadonatúj mezekkel indul a hokiszezon!

Férfi jégkorongcsapatunk mindhárom színű 2024/25-ös meze már meg is rendelhető online és személyesen is!

Idegenben kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongozóink pénteken a DEAC otthonában kezdik meg az Erste Liga-szereplést.

Vereség Érsekújváron

Magyar bajnok hokisaink szétlövést követően 2-1-re kikaptak a szlovák Extraligás Érsekújvár otthonában.

„Idén szeretnénk mi kijönni győztesen a küzdelemből”

Kedd délben megtartották a férfi jégkorong Erste Liga hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóját.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin