2024. július 2.
A DVTK-tól igazoltunk támadót
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

Az elmúlt két hónapban folyamatosan hírt adtunk a szerződésüket meghosszabbító, távozó vagy visszavonuló játékosainkról. Összesen 23 bejelentésen vagyunk túl, most pedig elérkezett az idő, hogy a következő szezon új igazolásait is bemutassuk. A sort egy ligán belüli átigazolással kezdjük,

az FTC-Telekom ugyanis szerződést kötött a DVTK Jegesmedvék orosz csatárával, Valentin Razumnyakkal.

Valentin Razumnyak 1996. október 20-án született az oroszországi Magnyitogorszkban. A 188 centiméter magas, 88 kilogrammos támadó 2013-ban tűnt fel először az orosz junior ligában, az MHL-ben a Tolpar Ufa játékosaként. Az akkor 17 éves támadó 52 alapszakaszmeccsen 38 pontot szerzett. Ugyanebben az évben, 2013-ban a KHL draft 21. helyén kelt el Razumnyak játékjoga, ami a Szalavat Julajev Ufához került. A csatár két szezonon keresztül volt a farmcsapat Tolpar Ufa játékosa, majd a 2015-ös szezonban összesen 33 alkalommal lépett jégre a juniorligában, 10 meccs erejéig pedig az orosz másodosztályban szereplő Torosz Nyeftekamszk mezét is magára ölthette, sőt, a KHL-es első csapat, a Szalavat színeiben is bemutatkozhatott három mérkőzésen. A 2016/17-es idényben állandó tagja lett a Torosz Nyeftekamszknak, de néhány meccsen visszajátszott a Tolparba, a 2017/18-as szezont pedig a Torosznál kezdte, végül a szintén VHL-es Neftjanik Almetjevszknél fejezte be. A 2018/19-es szezont már teljes egészében egy csapatnál töltötte, mégpedig az orosz másodosztályban szereplő CSK VVS Szamaránál. 2019 nyarán ismét csapatot váltott, de ligát nem, a kazah Nomad Nurszultánhoz igazolt. Egy szezont követően visszatért Oroszországba, a szintén VHL-ben szereplő Kimik Voszkreszenszk együtteséhez. A hazatérés nem tartott sokáig, Razumnyak a következő, 2021/2022-es szezonban már a fehérorosz ligában, a Shaktor Szoligorszk színeiben játszott. Végül innen igazolt 2022 nyarán a miskolci DVTK Jegesmedvék csapatához. Az Erste Ligában töltött első szezonjában 36 alapszakaszmérkőzésen 28+16 pontot szerzett, amivel a csapat házi pontkirálya lett, az éppen a Fradi ellen játszott negyeddöntő hat meccse során négy gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki. A legutóbbi szezonban 42 alapszakasz- és hat playoff-mérkőzésen szerepelt az Erste Ligában, amelyeken 20+16, illetve 3+1 pontot szerzett, ezzel a DVTK Jegesmedvék harmadik legeredményesebb játékosaként zárta a szezonját.

Valentin Razumnyak magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk első új nyári igazolása. Vele, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Turbucz Martinnal és a szerződésüket meghosszabbító Arany Gergellyel, Banga Nándorral, Bán Károllyal, Adam Brady-vel, Jake Crespivel, Földes Lászlóval, Galajda Zsomborral, Haranghy Bencével, Lauri Kärmeniemivel, Aku Kestilä-val, Nagy Kristóffal, Németh Attilával, Seregély Mátéval, valamint Tóth Gergővel együtt már 16 játékos neve ismert az FTC-Telekom 2024/25-ös szezonjára készülő keretből.

 

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Boros Dániel (Budapest Jégkorong Akadémia HC), Farkas Simon (visszavonult), Julius Marva (?), Nagy Gergő (?), Erik Němec (Bietigheim Steelers, Oberliga, Németország), Vladimír Roth (?), Tóth Adrián (visszavonult), Yanick Turcotte (?)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Banga Nándor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Bán Károly (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Jake Crespi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Földes László (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Galajda Zsombor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Haranghy Bence (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Aku Kestilä (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Nagy Kristóf (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Németh Attila (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Seregély Máté (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Tóth Gergő (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Érkezett: Valentin Razumnyak (DVTK Jegesmedvék)

Cikkajánló

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

Szögre akasztja a korcsolyát a klubhűség mintaképe

Farkas Lőrinc Simon tíz, a Ferencvárosban töltött sikeres év után befejezi profi jégkorongos pályafutását.

Újabb játékosunk hosszabbított szerződést

Seregély Máté mindenben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő szezont is a Fradinál tölti.

Megvan hokisaink tervezett felkészülési programja

Férfi jégkorongozóink az előszezon során a tervek szerint három idegenbeli és egy hazai mérkőzést játszanak.

Elkezdtük a nyári munkát, fókuszban a következő szezon

Férfi jégkorongozóink Kiss Áron erőnléti edző vezetésével elkezdték a közös nyári felkészülést - INTERJÚ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin