2023. február 18.
A DVTK nyerte a negyeddöntős párharc első mérkőzését
Kétszer is egyenlítettünk a negyeddöntő első találkozóján, végül egy góllal a hazaiak voltak jobbak.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ötödikként jutott be az Erste Liga playoffba, ahol a DVTK-val találkoznak a negyeddöntőben. Idén a miskolciaknál van a pályaelőny, így a február közepén kezdődő párharc első két mérkőzésére a Miskolci Jégcsarnokban kerül sor.

Sarciá Antonino mellett továbbra sem bevethető Arany Gergely, és a héten betegséggel küzdő Matias Sointut is nélkülöznie kell a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak.

Negyeddöntőhöz méltó módon kezdődött a szombat délutáni találkozó, a kapuban kezdő Nagy Kristófnak és Janis Vorisnak is akadt dolga az első perctől kezdve. Ahogyan arra számítani lehetett a playoffban, kicsit több mindent engednek meg a játékvezetők a pályán, így sokkal keményebb ütközések voltak, és fizikálisabb játékra váltott mindkét csapat. Az ebből adódó első kiállítás ferencvárosi oldalon történt, amikor Josef Hrabalt küldték ki palánkra lökésért, de remekül végigvédekezte csapatunk a két percet. Majd egy hazai akciót követően Turbucz keveredett verekedésbe, amiből páros kiállítás lett, és játékosunk mellett Kiss Roland is kétperces pihenőt kapott. Azonban gyorsan emberhátrányba kerültek a Jegesmedvék, fél perccel a páros után Shkrabovot ítélték szabálytalannak, de a miskolciak védelme is állta a sarat.

A gól nélküli harmad után megtört a jég, Valentin Razumnyak szerzett korongot a Fradi kapuja előtt kialakult kavalkádban, és elkorcsolyázva a kapu előtt Nagy Kristóf lába között becsúsztatta a korongot (1-0). Szerencsére érkezett rá válasz a mi részünkről is, Seregély Máté kapott korongot a kék vonal közelében, amit kis igazítás után ellőtt, és kiegyenlített vele (1-1). Seregély gólja után aztán elszabadultak az indulatok, egy ferencvárosi letámadás után Mesikämmen és Ritó, valamint Galántai Shkrabov között is komolyabb nézeteltérés alakult ki, előbbi párost 5 percre, utóbbit pedig 10 percre küldték ki a játékvezetők. Alig egy perccel később pedig Kestilä 2+2-vel, Sailio szimpla 2-vel, a hazaiaktól pedig Galajda és Razumnyak 2-2 perccel csatlakoztak társaikhoz. Sailio visszatérése után Páterka Bence tudott eredményes lenni, és az elfektetett Nagy Kristóf mamutja felett beemelte a pakkot a kapuba (2-1).

Miskolci vezetéssel jöttek vissza a felek a szünetről, a kezdést követően viszont Jari Sailio tudott egy kipattanó korongot könnyedén belőni a hazaiak kapujába (2-2). Nem sokkal utána újabb ferencvárosi kiállítás következett, amit már ki tudtak használni a DVTK játékosai. Roman Berdnikov előtt adódott remek lehetőség, amiből gólt is szerzett, és bár Fodor Szabolcs videózást kért a kapus akadályozása miatt, a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot, így megadták a találatot (3-2). Az utolsó előtti percben csapatunk kapusa lekorcsolyázott, hogy hat mezőnyjátékossal tudjunk támadni, végül Jan Blaskó a korongszerzés után meglőtte a negyedik hazai gólt az üres kapuba (4-2).

Ezzel a párharc első mérkőzését a hazaiak nyerték, vasárnap jön a lehetőség a javításra.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, negyeddöntő
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)
DVTK: Voris (Kiss B.) – Szirányi, Bennett, Razumnyak, Miskolczi, Galajda – Ivessuo, Wehrs, BErdnikov, Páterka, Kuleshov – Kiss R., Vojtkó, Mattyasovszky, Lövei, Blasko – Pecsét, Shkrabov, Farkas, Vas, Ritó, Vezetőedző, Tokaji Viktor
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Marva, Hrabal, Tóth A., Nagy G., Kulmala – Seregély, Kärmeniemi, Sailio, Kestilä, Betteridge – Mesikämmen, Boros, Turbucz, Kreisz, Tóth G. – Kozma, Kucsma, Galántai, Farkas, Bán, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Razumnyak (30:06),Páterka (37:26, Kuleshov, Berdnikov), Berdnikov (46:24 EE, Wehrs, Páterka), Blasko (59:52, Lövei, Miskolczi) illetve Seregély (32:36, Kärmeniemi, Sailio), Sailio (43:57, Betterdige, KEstilä)

Kapura lövések: (8:7, 17:7, 12:10) 37:24
Védések: (7:8, 6:15, 9:10) 22:33 / 91.67% : 89.19%
Kiállítás percek: (4:4, 19:21, 0:4) 23:29
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 6:40 / 2:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin