2024. október 3.
A DVTK Jegesmedvék ellen folytatjuk hazai pályán
Magyar bajnok jégkorongozóink a szezonban először csapnak össze a miskolci együttessel.

Magyar bajnok jégkorongozóink hetedik Erste Liga-meccsükre készülnek, amit pénteken a DVTK Jegesmedvék ellen játszanak majd hazai jégen. Az elmúlt meccsekhez képest a keretben lesz egy kis változás, „leülte” két meccses eltiltását Lauri Kärmeniemi, aki pénteken újra a jégen segítheti csapatát, illetve zöld utat kapott az elmúlt hetekben sérült Dominic Vidoli is, így két hátvédünk is visszatér a jégre. Fontos hír az is, hogy szerdán érkezett az FTC-Telekomhoz Michael Keränen finn jégkorongozó, aki vélhetőleg már pénteken pályára léphet zöld-fehérben.

Bár volt már az idei szezonban visszavágónk, most egy olyan csapattal találkozunk, akikkel idén még nem csaphattunk össze. A miskolci együttessel minden szezonban kiélezett csatákat vívtunk, erre lehet számítani idén is. Ahogy minden csapatnál, úgy a Jegesmedvéknél is volt változás. A tavalyi szezon után Láda Balázs vette át a csapat irányítását, aki egyben a DVTK Jegesmedvék general managere is. A miskolciak magyar magja egyben maradt, légiósok terén volt inkább mozgás. Talán egy kis meglepetés, hogy az elmúlt szezonokban remekül védő Janis Voris is távozott, a cseh Tomas Vosvroda lépett fel első számú kapusnak. Ami pedig talán mindenkinek szemet szúrhatott, hogy az Erste Liga-rajt előtt bejelentették a korábban Brassóban játszó Garet Hunt leigazolását. A Fradihoz hasonlóan, náluk sem a megszokott módon indult a szezon a meccseket tekintve. Hat mérkőzésből mindössze két hazai találkozón tudtak győzni, azonban a négy vereségből is összeszedtek három pontot, hiszen két alkalommal hosszabbításra mentették a találkozót, egyszer pedig egészen a szétlövésig jutottak.

Az elmúlt mérkőzéseken voltak nagy megmozdulásai a Fradinak a jégen, amit Fodor Szabolcs is többször kiemelt a meccsvégi interjúiban. De arra is kitért, hogy ezeket nem elég egyszer-egyszer megvillantani, 60 percig tudni kell így hokizni, ezt pedig a Gyergyó elleni találkozón be is mutatta a csapat, hogy képesek rá.

Pénteken hazai pályán tehát jön az újabb lehetőség a mieinknek, hogy megmutassák, nem véletlenül 31-szeres magyar bajnok a Fradi, és idén, fiatal kerettel is komoly veszélyt jelenthetünk.

Szurkolói szempontból mindenképpen megéri kijönni a DVTK Jegesmedvék elleni Erste Liga-mérkőzésre, ugyanis ezen a napon van lehetőség utoljára megvenni a szezonbérletet. Emellett pedig a Corona Brassó elleni meccsen indított 2+1-es jegyakció második mérkőzése lesz ez a pénteki. Az akcióról bővebben ITT olvashatnak.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék
2024. október 4., péntek 18:30, Tüskecsarnok

Jegyek: ITT
2+1 Jegyakció: ITT
Élő közvetítés: Erste Liga TV

Cikkajánló

Vereség hazai pályán

Férfi jégkorongozóink 0-2 után szépítettek, de végül 2-1-re kikaptak a DVTK Jegesmedvéktől a Tüskecsarnokban.

Rutinos finn csatárral bővül a keret

Magyar bajnok jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az NHL-ben is jégre lépett finn Michael Keränen.

Megvan hokisaink pontos Kontinentális Kupa menetrendje

A litván Energija Elektrenai csapata jutott be magyar bajnok hokisaink októberi csoportkörébe.

Vereség hazai pályán a címvédő ellen

Férfi jégkorongozóink 5-3-ra kikaptak a Corona Brassótól a Tüskecsarnokban.

Bravúros hosszabbításos győzelem idegenben

Férfi hokisaink foghíjas kerettel is 4-3-ra nyertek a ráadásban a BJA HC otthonában.

Két hokicsapatunk is indul idén a Magyar Kupában

Felnőtt Erste Ligás csapatunk mellett Andersen Ligás együttesünk is csatlakozik a Magyar Kupa küzdelmeihez.

Jön az első visszavágó

Férfi jégkorongozóink ebben a hónapban másodszor találkoznak a BJA HC csapatával, ezúttal idegenben.

Szeptember végi Fradi-vasárnap

Férfi jégkorong a Tüskecsarnokban, majd férfi labdarúgás a Groupama Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin