2022. június 2.
A brit élvonalból igazolt támadót jégkorongcsapatunk
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk első nyári igazolása a brit válogatott szélső, Ollie Betteridge.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk szakmai stábja gőzerővel vetette bele magát a nyári átigazolási szezonban esedékes munkába, és javában dolgozik a 2022/23-as szezon játékoskeretének kialakításán. Két távozó, a pályafutását egyaránt a Fradiból, bajnokként befejező Pavuk Attila és Hegyi Ádám bejelentését követően pedig megvan az új idény első igazolása is!

Szakosztályunk egyéves szerződést írt alá a brit élvonalból, az EIHL-ból (Elite Ice Hockey League) érkező 26 éves szélsővel, Ollie Betteridge-zsel.

Ollie (Oliver) Betteridge 1996. január 16-án született az Egyesült Királyságban, Nottinghamben. A brit szélső szülővárosában, a Nottingham Pumas csapatánál kezdett jégkorongozni, 2005 és 2011 között szerepelt az angol utánpótlás bajnokságok összes korosztályában. 2008-tól az U16-os ligában játszott, utolsó két évében ebben a korosztályban a Nottingham Cougars színeiben pont per meccs felett volt eredményes. 2011-ben, még juniorkorú játékosként mutatkozott be a felnőtt elitligában a Nottingham Panthers színeiben, ahol 11 szezont húzott le. 2015-ig szezonjait zömében kölcsönben töltötte, 2012/13-ban a másodosztályú Nottingham Lions kölcsönjátékosaként 13 meccsen nem kevesebb, mint 33 pontot termelt. Ugyanebben az idényben a brit U18-as válogatott tagjaként megjárta a világbajnokságot, egy évvel később pedig már a juniorválogatottban is bemutatkozott vb-n. A juniorokkal három divíziós tornán szerepelt, utolsó évében csapatkapitányként. A 2017/18-as szezontól tagja a felnőtt válogatottnak is, amellyel négy világbajnokságon, közte két elit vb-n szerepelt (ott volt a 2018-as budapesti tornán is, ahol a britek az utolsó mérkőzésen drámai körülmények között, az utolsó percben harcolták ki az A csoportba jutást éppen a magyar válogatott elleni ki-ki meccsen), és játszott a 2020-as nottinghami olimpiai selejtezőn is, ahol ismét jégre lépett a magyar nemzeti csapat ellen. 2016 és 2019 között a Panthersszel zsinórban négy szezonban ott volt az EIHL rájátszásában. 2012-ben bár mindössze öt mérkőzésen lépett jégre a Panthers színeiben, hivatalosan tagja a rájátszást is megnyerő bajnokcsapatnak, ahogy egy évvel később az alapszakaszban és a playoffban is diadalmaskodó együttesnek, mindössze egy mérkőzéssel. 2016-ban bár az alapszakasz bajnoki címét a Sheffield Steelers szerezte meg, a playoff végén ismét ünnepelhetett a Panthers, és így Betteridge is. 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban megnyerte a Panthersszel a harmadik nagy brit trófeát, a Challenge Cupot is. A nemzetközi porondon is komoly rutint szerzett: 2014/15-ben és 2017/18-ban a Champions Hockey League-ben (jégkorong Bajnokok Ligája), 2016/17-ben és 2019/20-ban a Kontinentális Kupában szerepelt csapatával. A Panthers 2017-ben megnyerte a sorozatot, míg 2020-ban a második helyen végzett, ebben az idényben a dániai harmadik fordulóban a Ferencvárossal is megmérkőzött, Betteridge játszott is a 3-2-es Fradi-győzelemmel véget ért egymás elleni mérkőzésen. Pályafutása során a 2022/23-as lesz első légiós éve.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin