2023. március 17.
30-szoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk!
Hetedik meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa, a Fradi a Gyergyóval játszik az Erste Liga fináléjában.

Magyar bajnoki címvédő jégkorong csapatunk egy rendkívül hektikus alapszakasz és egy kemény negyeddöntő után a Budapest Jégkorong Akadémia HC-vel került össze, akikkel kicsit sem volt egyszerű dolgunk a liga első szakaszában. Az elmúlt két hétben viszont a Ferencváros elképesztő energiákat mozgósítva, egyenlő félként küzdött az alapszakasz győztessel, és egészen a hetedik mérkőzésig vitték a magyar bajnoki döntős Erste Liga-elődöntőt.

Az idén bevezetett pontrendszer miatt sajnos a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak nélkülöznie kellett Kreisz Brúnót, a jó hír viszont, hogy sem sérültünk, sem pedig betegünk nem volt a bajnoki döntő hetedik meccsén.

A kapuban kezdő Aranynak már az elején volt dolga, de a hazaiaknál Kornakkernek is volt védenivalója. Még az elején sikerült kitörnünk a BJA HC szorításából, és Boros Dániel, valamint Jari Sailio is veszélyes tudott lenni a kapura. Egy kontránál Vorobyov kék vonal mellőli bombája pattant ki nagyon veszélyesen Arany mamutjáról, de kapusunk időben kapcsolt, és a bárddal kiütötte a pakkot a veszélyzónából. Nem sokkal később pedig Elo fülelt le egy átadást a hazaiak harmadában, amivel kettő az egyben tudtak ellépni, kapusunk viszont hárítani tudta a lövést. A harmad közepénél jobban kezdett nyomni a hazai csapat, amit sikerült megtörni, és egy remek letámadásnál Betteridge és Nagy Gergő is centikre volt a gólszerzéstől. Az első kiállítást az 15. percben fújták be a játékvezetők, Viikilát küldték ki akadályozásért. A két perc alatt Sailio és Nagy Gergő is alakított ki helyzetet, de minden próbálkozásnak Kornakker volt a vége, a hazai csapatnak pedig sikerült lepörgetnie a büntetést. Kicsit kevesebb, mint kettő perccel a szünet előtt Sointunak volt nézeteltérése Gőzzel, amit egy páros kiállítással honoráltak a játékvezetők, majd az utolsó percben Hrabal ütközött szabálytalanul és meglehetősen szerencsétlenül Schlkemannal, aki lent is maradt a jégen, így emberhátrányban folytattuk a találkozót.

Közel másfélperc áthúzódó emberhátrányt kellet kivédekeznünk a második harmad elején, ami alatt Szabó távoli lövéséből a kipattanót sikerült eltakarítani a kapu elől. Tóth Gergő letámadása után Farkas Simon szedte össze a korongot Kornakker kapuja mögül, tett egy kört a kapu előtt, elfektette a hazaiak hálóőrét, majd beemelte a kapuba a pakkot (0-1). Egyből a gólszerzést követően pedig ismét hátrányba kerültünk, ami alatt Arany bravúrosan helytállt, és nem engedték egyenlíteni a hazaiakat. Nagy Krisztián tudott egy hazai akciónál még beleszúrni a korongba, ami éppen a kapuvasat találta el, a játékszer pedig kifelé pattant. A próbálkozás után még Djumic és Tsulihyn is tudott egy-egy veszélyeset lőni, de egyikük sem jutott tovább a Fradi kapusán. A harmad végén még Turbucz tudott egy korongot szerezni a támadóharmadban, amivel kapura tört, a laposan csúsztatott próbálkozását azonban ki tudta védeni Kornakker.

A harmadik harmadra már érezhetően fáradtabban érkezett ki a hazai csapat, ezt kihasználva pedig kezébe vette az irányítást a Fradi. Ennek gyorsan meglett az ereménye, a 42. percben Seregély adott remek passzt a mögötte érkező Rasmus Kulmalának, aki egy pontos lövéssel megduplázta az előnyünket (0-2). Ez némileg ébresztőleg hatott a BJA-nak, és igyekeztek minél több helyzetet kialakítani, azonban úgy tűnt, Aranyon nem találnak fogást. Mindkét csapatnak volt még egy-egy emberelőnyös helyzete, amivel nem sikerült élni. Végül közel négy perccel a vége előtt Kangyal időt kért, és lehozta Kornakkert, de hat emberrel sem tudott szépíteni az eredményen ellenfelünk. Végül az utolsó percben Lauri Kärmeniemi egy üreskapus góllal végleg eldöntötte a meccset (0-3).

Ez a három gól pedig egyben a 30. magyar bajnoki címet, a harmadik csillagot és az Erste Liga-döntőt jelentette az FTC-Telekom csapatának, amely a liga döntőjében már biztosan a Gyergyói Hoki Klubbal fog összecsapni.


Férfi jégkorong, Erste Liga, rajátszás, elődöntő, OB I döntő, 7. mérkőzés
Budapest Jégkorong Akadémia - FTC-Telekom 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
BJA HC: Kornakker (Straubinger) – Pozsgai, SzabóB., Tsulihyn, Galoha, Djumic – Garát, Vorobyov, Elo, Viikila, Schlekmann – Gőz, Uimonen, Tóth R., Nagy Krisztián., Szita – Varga, Dóczi, Molnár B., Ritter, Tóth Gergely, Vezetőedző: Kangyal Balázs
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Hrabal, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Mesikämmen, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Tóth A., Farkas, Tóth Gergő. – Kucsma, Galántai, Bán, Kozma, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Farkas (23:00), Kulmala (42:22, Seregély, Turbucz), Kärmeniemi(59:47, Nagy G.)

Kapura lövések: (7:9, 20:10, 17:9) 44:28
Védések: (9:7, 9:20, 7:17) 25:44 / 89.29% : 100.00%
Kiállítás percek: (4:4, 0:2, 2:2) 6:8
Emberelőny kihasználása: (4 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 6:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 4) 100.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin