archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. december 31.
Sikeres szakosztályok II.
A Ferencvárosi Torna Club nemcsak a kiemelt csapat-, hanem az egyéni és egyéb csapatsportágakban is kiemelkedő évet zárt.

Sorozatunk második részében a 2017 júliusától decemberig tartó időszak legemlékezetesebb szakosztályi sikereit elevenítjük fel.


Akrobatikus torna

Október végén Érden rendezték meg az akrobatikus tornászok negyedik 2017-es pontszerző versenyét, a hagyományos ÉTC Kupát. A Ferencváros akrobatikus torna szakosztálya újonc, gyermek, youth és serdülő korosztályokban indított egységeket. Az FTC versenyzői ezúttal is remek eredményeket értek el, összesen négy érmet hoztak el a viadalról. A legjobban a Horváth Emília-Buzási Anna-Király Jázmin összetételű youth leány hármasunk teljesített, akik a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel. Serdülő II. korosztályú leány párosunk Ozsvár Klára-Buzási Éva összetételben kategóriájában a második helyen végzett, míg Józsa Viktória és Móricz Tünde újonc párosban, Varga Büszke Borbála és Vadász Virág pedig serdülő I. korosztályú leány párosban lett bronzérmes.

A szezon az országos bajnoksággal zárult, amelyre összesen húsz fradista versenyző szerzett indulási jogot. Így az FTC újonctól felnőttig minden korosztályban képviseltette magát, összesen kilenc versenyegységben. A Ferencváros tarolt a versenyen: hat magyar bajnoki címmel az éremtáblázat élén végzett. Emellett egy második, egy negyedik és egy hatodik helyet zsebeltek még be a fradista akrobatikus tornászok.


Atlétika

Júliusban ott folytatták az FTC atlétái a remek szezont, ahol a magyar bajnoki címekkel, és csapat Eb-feljutással tűzdelt első félév végén abbahagyták. A rangos Gyulai István Memorial versenyen ugyan nem jött össze a dobogó egy fradistának sem, a Serdülő és Újonc országos bajnokságon a fiatalok gyorsan javítottak: Goschi Anna és Vörös Franciska révén aranyérmeket jegyezhetett szakosztályunk, de emellett szereztünk még négy másik dobogós helyezést. A hónap végén a friss országos bajnok Szabó László az 59. Nemzetközi Balaton Bajnokságon 100 méteren szerzett győzelmével megmutatta, hogy ezen a távon is tud nyerni, míg Virovecz István az UTE Ugró Gálán távolugrásban szerzett aranyérmével tört borsot az újpestiek orra alá.

Az augusztus a Budapest Nyílt Bajnokságról szólt, ahol több dobogós és pontszerző hely mellett a szenzációt ismét Szabó László szállította, aki ezúttal a 400 méteres síkfutást nyerte meg, óriási egyéni csúccsal. A távolugrás is a fradistáké volt, Virovecz és Galambos Tibor révén kettős győzelmet arattunk.

Nemzetközi szinten is megmérette magát a szakosztály, a diszkoszvető Huszák János végül a hatodik helyen zárta a tajvani Universiadét.

A szezon szeptemberben az országos csapatbajnokság döntőjével zárult, erre a rangos Atlétikai Magyar Szuper Ligával készültek versenyzőink, nem is akárhogy: Virovecz távol-, míg Galambos hármasugrásban diadalmaskodott, de született ezen kívül még hat dobogós eredmény. A serdülőknél Karkiss Léna megnyerte a magasugrást, ezen kívül még négyszer állhatott fradista a dobogóra.

A Csapatbajnokság székesfehérvári döntőjében aztán jöhetett az újabb, történelmi siker: a 25 versenyszámban induló 39 atlétánk fantasztikus eredményeinek köszönhetően a Fradi az összesített táblázat hatodik helyén zárt! Vágóné Solti Mária szakosztályvezető így érthetően boldogan értékelt a szezonzárót követően:

„Zseniális! Rengeteg olyan versenyzőnk volt, aki sokkal többet teljesített, mint amennyit vártunk tőle. Fantasztikusan mentek a váltók, az egész csapat, le a kalappal a srácok előtt. A nyolcadik helyet már egy nagyon jó eredménynek könyveltük volna el, ehhez a képest a hatodik hely pompás. Nagyon elégedett vagyok, mindenki nagyot küzdött, szívét-lelkét kitette, hogy a Fradi így szerepeljen. A Ferencváros atlétika szakosztályának ez minden idők legjobb eredménye.”


Birkózás

Rögtön egy remek sikerrel indult az év második fele birkózóink számára. A kötöttfogású Gégény Dominik bravúros teljesítménnyel az ötödik helyen zárta a dortmundi junior Európa-bajnokságot, ezzel automatikusan kvalifikálta magát az augusztusi világbajnokságra.

„Örülök is, meg nem is. Előzetesen az első ötbe vártak engem, ezt sikerült teljesítenem, de azt érzem, hogy a bronzérem is meg lehetett volna. De ezzel a helyezésemmel is kijutottam a vb-re, aminek nagyon örülök. A sorsoláskor az edzőmmel beszéltük, hogy az első két mérkőzésemet kötelező hoznom, ez így is történt. Az orosz srác kiemelkedett a mezőnyből, nagyon jó és erős volt, nem véletlenül nyert aranyérmet. A bronzmeccsen a grúz ellen már fáradt voltam, kis hiányosságok is adódtak a birkózásomban, emiatt nem tudtam nyerni. Összességében azonban elégedett vagyok.” – értékelt a verseny után Gégény, aki mellett 60 kilogrammban Váncza István is ott lehetett a tamperei világbajnokságon.

A vb már nem sikerült olyan jól sajnos a két fradistának, Gégény a selejtezőben, Váncza a negyeddöntőben búcsúzott. Maradt viszont a nyár utolsó hónapjára is sikerélmény: 63 kilogrammban Bak Gergely ezüstérmes lett a szarajevói kadet Európa-bajnokságon!

„Az eredménye önmagáért beszél. Három korábbi nemzetközi versenyen is érmeket nyert, így bíztunk benne, hogy az Európa-bajnokságon is dobogóra állhat, sőt, akár nyerhet is. Ettől nem járt messze, de így is nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, ígéretes jövő előtt áll. Legközelebb korosztálya világbajnokságán bizonyíthat.” – mondta Gergő teljesítményéről szakosztályvezetőnk, Sike András.

A vb már itt sem sikerült fényesen, Gergő a nyolcaddöntőben búcsúzott.


Az ősz az Extra Liga csapatbajnokságról, és az utánpótlás országos bajnokságokról szólt. Előbbit két fordulóban rendezték meg, a Fradi az első körben Soltvadkerten a negyedik helyen zárta a viadalt, a visszavágón ugyanis Bácsi Pétert és Németh Ivánt is nélkülöznie kellett, így végül Váncza Istvánnal, Márton Barnával, Balatoni Bencével, Gégény Dominikkel, Martin Bencével, Molnár Józseffel, Tóth Rafaellel, Bak Gergellyel, Török Zsolttal és Szabados Mártonnal állt fel a második fordulóra, ahol hatodik lett, így összességében az ötödik helyen végzett a 2017-es Extra Ligában.

Az utánpótlás azonban szállította a fényes sikereket: a kadet szabadfogású és női országos bajnokságot négy, a kadet kötöttfogású ob-t kettő, a Diák II ob-t kettő, a serdülő ob-t egy aranyéremmel, és számos további dobogós hellyel zárta az FTC. Míg decemberben az egri Körcsarnokban a Ferencváros csapata nyerte meg a diák országos bajnokságot!


Curling

Curlingeseink számára a Szezonnyitó Kupával indult a 2017/18-as idény szeptember közepén. A versenyen a bajnoki címvédő, a novemberi Európa-bajnokságra készülő férficsapatunk, a Jégmadarak bronzérmet szerzett.

A Magyar Kupában már nem sikerültek ilyen jól a dolgok, a Fradit négy csapat képviselte a férfi és női csapatoknak közösen kiírt mezőnyben, a kiemeltként induló Jégmadarak, talán az Eb-felkészülésnek betudhatóan, mindössze a 6. helyen végeztek, a legjobb helyezést női csapatunk, az End Hunters érte el, akik bár bejutottak az elődöntőbe, végül negyedikként zárták a két hétvégés tornát.

A november slágere az Európa-bajnokság volt, ahol a férfiak B-divíziójában a Jégmadarak magyar válogatottként képviselték a Ferencvárost és az országot. A mieink a tornát két győzelemmel és öt vereséggel zárták, a minimális célt, a bennmaradást sikerült kiharcolni. A végelszámolás szorosan alakult, a magyar válogatott hármas körbeverés mellett egy speciális mutatónak köszönhetően előzte meg a belgákat, és zárt a biztos bennmaradást jelentő helyen. A torna után nem sokkal Fóti Balázs játékos és Kiss Bálint csapatmenedzser számoltak be a svájci élményekről.



Kajak-kenu

Kajakosaink a júliust válogatóversenyekkel kezdték. A szolnoki viadalon Csokor Erik tagja volt az U17-U18-as korosztályban K4 500 méteren győztes hajónak, így kijutott a romániai Pitestiben megrendezésre kerülő U23-as világbajnokságra.

A hónap végén Sukorón korosztályos országos bajnokságokat rendeztek, ahonnan a fradisták négy ezüst- és három bronzéremmel térhettek haza.

Ugyanebben az időben zajlott az U23-as világbajnokság, és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál is, amelyen Keresztes Kristóf révén képviseltette magát az FTC kajak-kenu szakosztálya. A vb-n Csokor Erik a K4 500 méteres magyar egység tagjaként döntőbe jutott, ahol végül nem sikerült helyezést elérni. Keresztes Kristóf viszont K1 és K2 200 méteren is ifjúsági olimpiai bajnok lett!



Az ifjúsági és U23-as országos bajnokságon is remekeltek a fradista kajakosok, összesen 12 érmet, köztük négy aranyat szereztek a mieink. Emellett Fekete Dorina az augusztus közepi válogatón kijutott a szeptemberi ifjúsági maraton világbajnokságra, ahol végül ezüstérmet szerzett!

A szezon utolsó nagyobb megmérettetése az olimpiai reménységek versenye volt a csehországi Racicében, ahol válogatott színekben öt kajakosunk összesen öt érmet szerzett.

Az idény eredményei alapján 2017-ben az előző évihez képest egy helyet javított a magyarországi egyesületek bajnoki rangsorában a Ferencváros. Szellák Dávid szakosztályvezető így elégedetten értékelhette az évet:

„A részletes adatokból látható, hogy az ifjúsági női mezőnyben országos szinten a másodikok lettünk a KSI mögött. Ilyen jól még sosem teljesített a női szakágunk. Az ifjúsági korosztályban a férfiak a negyedik helyen zártak, ami szintén kiemelkedik ezen a listán. Ezek a kiváló eredmények nem jöhettek volna létre a Ferencvárosi Torna Club és az Albert Alapítvány támogatása nélkül, de köszönettel tartozunk a Rekontir cégcsoportnak, a IX. kerületi önkormányzatnak és a FŐGÁZ-nak. Remélem, hogy a szakosztály jövőre még sikeresebb lesz.”


Ökölvívás

Remek eredménnyel kezdődött az év második fele az FTC bokszolóinak, Rostás Renátó ezüstérmet szerzett a 35. Aranykesztyű Nemzetközi Ifjúsági Tornán Szabadkán. Szeptemberben testvére, Armandó rátett egy lapáttal, ifjúsági országos bajnok lett Győrben. Renátó is jól küzdött, de ő a döntőben vereséget szenvedett az 52 kilogrammosok között.

„Armandónak nagyon jól ment a boksz az ifjúsági korosztály számára az év legfontosabb versenyén. A döntőben egy olyan ellenfelet vert meg, akitől legutóbb kikapott. Sikerével kivívta a jogot, hogy ott legyen az október 20-29. között Antalyában megrendezendő ifjúsági Európa-bajnokságon. Renátó egy kicsit túlizgulta a döntőt, de ennek ellenére szoros csatában kapott csak ki.” – értékelte két bokszolója teljesítményét az FTC edzője, Bedák Pál.

Októberben a szakosztály versenyzője, Simon Boglárka történelmi tettet hajtott végre: ő lett az FTC első női országos bajnoka.



A szakosztály decemberben feltette a koronát a remek félévre: Szaka István az újpesti Halassy Olivér Sportközpontban rendezett felnőtt országos bajnokságon a döntőben éppen egy újpesti bunyóst legyőzve országos bajnok lett!

Bedák Pál edző boldogan értékelt a ring mellől a díjátadó előtt:

„István nagyon koncentrált volt a döntő előtt, látszott rajta, hogy be akarja bizonyítani, 52 kilogrammban jelenleg ő a legjobb. Mindenképpen revansot akart venni, hiszen legutóbbi két mérkőzésén kikapott Virbántól. Nagyon szoros volt végig a döntő, de István nem engedte ki a kezéből, akkor sem, ha csak megosztott pontozással dőlt el. Nagyon boldogok és elégedettek vagyunk, hiszen nincs is jobb alkalom a visszavágásra, mint az országos bajnokság döntője!”


Szinkronúszás

Szinkronúszóink remekül helytálltak a félév legfontosabb versenyén, a decemberi országos bajnokságon, ahol legjobb eredményünket az élete első felnőtt páros versenyén induló Kovács Klaudia-Kolok Dóra duó szállította, a 12 egységből álló mezőnyben a 6. helyen zártak.

A szakosztály az idény zárásaként az Érdi Aquatic Kupáról egy arany- és egy bronzéremmel tért haza.

Teke

Tekézőink az ősz nyitányaként augusztus végén a hagyományos Fradi Kupán szerepeltek a Népligetben. A kétnapos versenyt a felnőttek között a nőknél Tóth Andrea, a férfiaknál Kovács Gábor révén nyertük meg, míg az utánpótlás korosztályokban egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zártunk.

A félév ahogy kezdődött, olyan jól zárult, decemberben a fradisták hét éremmel tértek haza a korosztályos országos bajnoki döntőkről Szentgotthárdról.


Torna

Tornászainkat Tomcsányi Benedek képviselte a nyári győri EYOF-on, a legjobb eredményét gyűrűn érte el, itt a 12. helyen zárt. Szeptemberben a férfiak egyéni országos bajnoksága volt a legfontosabb verseny, ahol taroltak a fradista tornászok: három arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztünk! A három országos bajnoki címet szerző Dudás Norbert szinte a fellegekben járt a verseny zárása után:

„Nagyon boldog vagyok, nem is tudom, mit mondjak. Ahogy már korábban is szó volt róla, hosszú kihagyás után ez volt az első komoly versenyem, és az, hogy egyből három aranyérmet szereztem, egyrészt fantasztikus, másrészt nagyon megnyugtató a soron következő versenyekre nézve. Ma korláton és nyújtón lettem első. Korláton készültem is rá, hogy megnyerjem a számot, és szerencsére sikerült is érvényesítenem a papírformát. Nyújtón viszont egy kicsit talán szerencsém is volt, mert nem nekem volt a legerősebb gyakorlatom, és nem is ez a legjobb szerem, de szerencsére ezt is sikerült megnyernem. Összességében talán egy kicsit meglepő, hogy ennyire jól sikerült az OB, előzetesen még nem éreztem teljesen stabilnak a gyakorlataimat, de a verseny előtt ki tudtam tisztítani a fejemet, és önbizalommal telve álltam oda a szerekhez, úgy, hogy mindent jól megcsinálok. Szerencsére minden úgy sikerült, ahogy elterveztem, úgyhogy nagyon boldog vagyok.”

Szeptemberben három tornászunk indult a szombathelyi Challenge Világkupán, azonban nem sikerült az éremszerzés, ahogy az októberi montreali világbajnokságon sem. Közben klasszisunkat, Babos Ádámot sérülése után megműtötték, és egy egészen különleges eljárással kezdte meg a rehabilitációt.



Októberben női szakosztályunk is megmutatta magát, két arany- és három bronzérmet szereztek a felnőtt és utánpótlás II. osztályú csapatbajnokság második fordulójában. A fiúk az ifjúsági és kadet csapatbajnokságon jeleskedtek, két bajnoki címet szereztek. Novemberben a legkisebbek is szállították az országos bajnoki címeket, a gyermekeknél két arany volt a fradisták mérlege, míg az ifjúsági és kadet ob-t 15 éremmel zártuk.

A szezon Győrben zárult, ahol a csapatbajnokságon az FTC-YBL Tervező megvédte bajnoki címét!

„Bár sok rontott gyakorlatunk volt, az eredmények végül hozzájárultak a végső győzelmünkhöz. Kár a talajgyakorlatokért, de lovon, gyűrűn, ugrásban és nyújtón is aránylag jól csináltuk meg a gyakorlatokat, sajnos a korlát nem sikerült jól. Ennek ellenére az előnyünk elég volt az összesített aranyéremhez” – értékelte a versenyt Kerekes Zsombor edző.

Ugyanitt a mesterfokú országos bajnokságon is sikerült méltó módon zárni 2017-et, talajon Balázs Krisztián második, Boncsér Krisztián harmadik, míg lólengésben Selmeczi Bánk harmadik lett az első napon, míg a záró napon ugrásban Boncsér, korláton pedig Balázs Krisztián lett ezüstérmes.


Triatlon

Tiratlonosaink számára a nyár az országos bajnokságokkal telt. Júliusban sprinttávon a különböző korosztályokban öt érmet szereztek a fradisták. A Vasi Vasember klasszikus Ironman versenyt egy abszolút női bronzéremmel zártuk, Csomor Erika révén, aki a hónap végén egy római nemzetközi versenyen is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Augusztusban hosszú távon Hajnal Adrienn megvédte országos bajnoki címét, míg az utánpótlás négy érmet hozott el az országos bajnokságról Velencéről.

Halász-Eberhardt Anna folytatta az egzotikus versenyeken bemutatott remeklését, novemberben Ausztráliában nyert Challenge-versenyt.

Szakosztályunk remek eredményeit az év végén ismét díjazták, az FTC megvédte a ranglistapontok alapján bajnoki címét az amatőr kategóriában.


Úszás

Úszóinkat Mándli Benedek képviselte a nyári EYOF-on, aki nem vallott szégyent: 200 méter pillangón óriási egyéni csúccsal, és a 4x100 méteres vegyes váltó tagjaként is negyedik tudott lenni.

Augusztusban válogatott Eb-győzelmet ünnepelhetett a szakosztály: Gálicz Péter tagja volt a junior nyílt vízi Eb-győztes magyar csapatnak.

„Jól éreztem magam, a hangulat nagyon tetszett, mert teljesen mást volt, mint egy medencés versenyen. Amikor megtudtam, hogy a válogatottal megnyertük a csapatversenyt, nagyon örültem, mert az én eredményem is hozzásegítette a mieinket a győzelemhez.” – nyilatkozott a verseny után úszónk.

A tajvani Universiadén is ott volt a Ferencváros úszó szakosztálya, Kiss Dóra három számban is rajthoz állt, a dobogóra azonban nem sikerült felállnia.

Októberben nagy bejelentést tett a szakosztály: az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Verrasztó Dávid, valamint az Universiade- és ifjúsági olimpiai játékok-győztes, ifi Európa-bajnok Biczó Bence, és edzőjük, Molnár Ákos is úgy döntött, a Ferencvárosban folytatja pályafutását.



A két klasszis gyorsan le is tette névjegyét zöld-fehér színekben: Biczó harmadik lett a rövidpályás országos bajnokságon 200 méter pillangón, a döntőben Cseh Lászlót is le tudta győzni! A versenyen egyébként egy ezüstérmet is szereztünk, 50 méter női pillangón, Szokol Szonja révén.



„Önmagukhoz képest nagyon jól úsztak a versenyzőink, a többségük a legjobbját ért el. A két dobogós helyezést pedig igazi ajándék. Szonjával és Bencével is nagyon elégedettek vagyunk. Azoktól a fiataloktól, akiktől vártuk a jó eredményeket jól úsztak. Elég, ha Mándli Benedeket mondom. Egyéni csúcsokat úsztak, vagy éppen közel jártak a legjobbjukhoz. Külön örülünk annak, hogy Biczó Bence indulhat az Európa-bajnokságon, Verrasztó Dávid indulását pedig a tokiói világkupa után látjuk majd tisztán” – értékelte az ob-t Orosz Andrea, úszószakosztályunk vezetője.

Verrasztó pedig a FINA világkupa-sorozatának évzáró, délkelet-ázsiai versenyein indult, és Pekingben 400 vegyesen ezüstérmes lett, míg Tokióban ugyanezen a távon a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Az év a rövidpályás Európa-bajnoksággal zárult Koppenhágában, ahol Biczó 200 méter pillangón épphogy lemaradt a döntőről.

„Az 50 méter pillangón inkább csak ismerkedtem a medencével és a helyszínnel, bemelegítésnek jó volt. A magyar csapatból és lehet, hogy az egész mezőnyből én voltam az utolsó, akinek az Európa-bajnokság végén kellett rajthoz állnia. A 200 méter pillangó pedig csak egy hajszálon múlt. Ennek ellenére nagyon jó verseny volt, iszonyatosan erős úszásokat láthattunk már az előttünk lévő futamokban is. Persze, ott voltunk négyen magyarok, akik tisztában voltak vele, hogy egymással kell megküzdenünk a döntőért. Ez most nekem két tizeden múlt, de úgy gondolom, hogy a rövid pályára nézve nem volt ez rossz úszás. Ahogy elkezdtük ezt az évet nem számítottunk arra, hogy ennyire jól sikerül majd az országos bajnokság, ezáltal a rövidpályás kontinenstornával sem számoltunk első körben. Ezek után úgy vélem, hogy ez a fél év, ez a szezon egy kellemes időszak volt. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen ha azt nézzük, akkor az időeredményem alapján ott lennék a döntőben, de sajnos ez mégsem sikerült. Emiatt van egy kis hiányérzetem, mert akkor nagyon jó verseny lett volna” – mondta a verseny után úszónk.

Vívás

A nyár Hári Mátéról szólt a Fradi vívóéletében. Versenyzőnk indulhatott a lipcsei felnőtt világbajnokságon, a felkészülés közben meg is látogattuk a válogatott nyílt edzésén.



Máté sajnos nem jutott a főtáblára a vb-n egyéniben, és csapatban sem sikerült a verseny. Az Universiadén javíthatott volna augusztusban, de sajnos itt is korán búcsúzott mind egyéniben, mind csapatban.

„Erős csoportom volt, többek között a későbbi győztes ukrán Chuchukalo is ebben a csoportban kezdett, így sajnos csak egy kanyart mentem és nem sikerült a 64 közé jutnom. Az is balszerencsésen jött ki, hogy nálunk csak hat ember volt, ellentétben a többi, hét fős csoporttal. Egy győzelmet szereztem, az Egyesült Államokat képviselő Jason Changot sikerült legyőznöm.” – mondta a verseny után a remek vívó.

Szeptemberben aztán a különböző korosztályos versenyeken ismét ott voltak az FTC tőrözői, és az év első felében megszokotthoz hasonlóan ezúttal is záporoztak a dobogós eredmények.


Az év jó teljesítményére a szakosztály novemberben, a felnőtt országos bajnokságon tette fel a koronát. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban férfi tőr csapatunk a döntőig menetelt, ahol 45-43-ra legyőzte az Újpestet, és ezzel a Hári Máté, Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence összeállítású csapat megnyerte a szakosztály történetének első tőr országos bajnoki aranyérmét!

„Végig próbáltuk magunkat feltüzelni, mégis csak egy történelmi pillanat volt, hogy első felnőtt országos bajnokságunkon egyből egy Fradi-Újpest döntőben vívhatunk. Az asszó elején elment az UTE, de azt gondolom, hogy a szív és az akarat döntött, így sikerült megnyernünk a finálét és nagyon boldogok vagyunk. Többször előfordult már velem és az öcsémmel, hogy mindig meg tudtuk fordítani az asszót nehéz helyzetben és ez most is összejött. Talán azt is elmondhatom, hogy ez volt számomra az utolsó felnőtt magyar bajnokságom vívóként, ráadásul a Fradival aranyérmet nyertem, így az itthoni karrieremet figyelembe véve most tettem fel arra a bizonyos i-re a pontot” – értékelt Szabados Gábor, magyar bajnok csapatunk tagja, szakosztályunk vezetője.



Decemberben Szemes Gergő a junior országos bajnokságban egyéniben állhatott fel a dobogó legfelső fokára, lezárva az idén újjáalakult vívó szakosztályunk remek évét.


Cikkajánló

Bravúros második nap után bronzérmes az FTC!

Atlétáink szombaton még az ötödik volt a Csapatbajnokságon, de vasárnap nagyot hajrázva nyertek érmet.

Két bronzérmet szereztünk a félmaraton ob-n

Tomaschof Kata egyéniben, valamint csapatban is a harmadik helyen végzett.

Magyar bajnokunk aranyérmes 1500 méteren

Az FTC atlétái két érmet szereztek a bonyhádi versenyen.

„Attila kihozta magából a maximumot az olimpián”

Sportolónk huszonhatodikként zárt 400 méteres síkfutásban a párizsi ötkarikás játékokon.

Molnár Attila győzelemmel hangolt az olimpiára

Sprinterünk az U23 és U20 Atlétikai Magyar Bajnokságon remekelt, ahogy sok más Fradi-sportoló is.

Az FTC bajnoka tesitanárként szerez örömet gyerekeknek

Atlétánkkal, Guba Liliánával interjúztunk volna, amikor megjelent magyar bajnok klubtársa, és… - VIDEÓ!

Molnár Attila ötödik a Gyulai István Memorialon

Az FTC versenyzője 400 méteren szerepelt.

Magyar válogatott siker FTC-sportolókkal a keretben

Az U18-as atlétikai válogatottban négy ferencvárosi sportoló eredménye is kellet az értékes éremhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin