archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. december 29.
Sikeres szakosztályok I.
A Ferencvárosi Torna Club nemcsak a kiemelt csapat-, hanem az egyéni és egyéb csapatsportágakban is kiemelkedő évet zárt.

Kétrészes sorozatunk első részében januártól júniusig elevenítjük fel a legemlékezetesebb szakosztályi sikereinket az egyéni és az egyéb csapatsportágakban.

Akrobatikus torna

Klubunk áprilisban XIII. alkalommal rendezte meg a már hagyományosnak mondható Fradi Kupát, amelyen egységeink három arany- és egy bronzérmet szereztek. Az Elek Gyula Arénában megrendezett eseményről készült képgalériánkat ITT megnézheti.

Május elején az Abony Kupán a Fradi a legkisebb korosztálytól kezdve egészen a felnőttekig a teljes korosztályskálát lefedve indított egységeket, amelyek összesen 10 éremmel térhettek haza.


Klubunk egyik legeredményesebb szakosztálya idén is több emlékezetes sikerrel örvendeztette meg a ferencvárosi szurkolókat. Februárban a Budapesten megrendezett fedettpályás országos bajnokságon a hármasugró Galambos Tibor és a távolugró Virovecz István révén két aranyérmet szereztünk. István számára ez az eredmény azt jelentette, hogy kvalifikálta magát a feburár végi belgrádi Európa-bajnokságra, így hosszú idő után ismét szurkolhattunk fradista atlétának világversenyen.




Atlétánk végül 759 centiméteres ugrásával a 14. helyen végzett élete első világversenyén.

„Most csak három ugrásom volt, ráadásul egy Európa-bajnokságon és ez teljesen szokatlan helyzet volt. Összességében tizennegyediknek lenni Európában igazán megtisztelő és hozzátenném, nálam erősebb nyolcméteres ugrókat előztem meg. Kellenek az ilyen versenyek, és ez egy jó építő eleme lehet az ugrásaimnak a jövőre nézve. Az edzőm elégedett, mert mindhárom ugrásom érvényes volt, ami azért is jó, mert versenyeken problémám volt azzal, hogy állandóan beléptem. Most oda tudtam figyelni erre és ezt ráadásul egy dobogós pályán” – mondta Virovecz István.

Nehézatlétánk, a diszkoszvető Huszák János is sikeresen kezdte az évet. A patinás szombathelyi Téli Dobó Bajnokságon aranyérmes lett az év addigi legjobb eredményével, 59.77 méterrel. János nemzetközi versenyeket is megnyert. Mint azt egy későbbi interjúban elmesélte, az akkori jó formáját egy edző- és új környezetváltásnak köszönhette.

Március végén újabb magyar bajnoki címet ünnepelhettünk, ugyanis gyaloglónk, Tokodi Dávid 50 kilométeren nyert aranyérmet. A május talán az év egyik legemlékezetesebb hónapja volt szakosztályunk számára. Valóságos éremesővel jöttünk haza a tiszaújvárosi XVII. Nemzetközi Atlétikai Versenyről, majd a hatodik helyen végezve bejutottunk a Csapatbajnokság döntőjébe. Júniusban ismét hallatott magáról Virovecz István, aki amellett, hogy 795 centis ugrásával megnyerte a távolugrást, eredményével kvalifikálta magát a jövő évi szabadtéri Európa-bajnokságra.

„Még mindig csak dolgozom fel az információt, jó érzés visszatekinteni a versenyre így, hogy ilyen kiegyensúlyozottan tudtam ugrani. Az edzőmmel, Dömötör Balázzsal arra törekszünk, hogy ne egy-egy kiugró eredményem legyen, hanem stabilan tudjak teljesíteni. Az eredményeim végig nyolc méter közelében voltak, és sikerült megugranom a jövő évi szabadtéri Eb-szintjét. Ennek ellenére most nem dőlök hátra, ugyanúgy végzem tovább a dolgomat, igyekszem alázattal végezni a feladataimat. Szeretnénk megcsípni a vb-kvalifikációt is, nagyon kemény a szint, de vannak jelek, hogy akár sikerülhet is” – mondta izgatottan Virovecz István.

A hónap legjelentősebb eseménye a 122. Atlétikai Magyar Bajnokság volt, amelyen Szabó László 200 méteres síkfutásban, Virovecz távol-, Galambos Tibor pedig hármasugrásban állhatott fel a dobogó legfelső fokára.



Három atlétánk a magyar válogatottban is kitett magáért és a Ferencvárosért. Június végén ugyanis Izraelben rendezték meg a csapat Európa-bajnokság második ligáját, amelyet Magyarország kimagasló teljesítménnyel, 372.5 pontot szerezve megnyert, így kivívta a jogot, hogy két év múlva már az első ligában szerepelhessen.

Fájdalmas eseménnyel kezdődött az év birkózó szakosztályunk számára. Január 24-én tragikus hirtelenséggel elhunyt 17 éves tehetségünk, Rózsa György. Az élet azonban Bumbi halála után sem állt meg és a Ferencváros a fiatal birkózó emléke előtt is szépen tisztelgett az év során.

Februárban az U23-as kötöttfogású magyar bajnokságon Török Zsolt a 98 kilogrammosok között első lett, majd megnyert egy várnai nemzetközi versenyt, emellett több utánpótlás korosztályban is szép sikereket értünk el. Márciusban a soroksári kötöttfogású országos bajnokságon klubunk ikonja, a kétszeres világ- és Európa-bajnok birkózó, Bácsi Péter a 85 kilósok között nyert aranyérmet.

„Igazság szerint ez is volt az előzetes terv, szóval úgy érzem, mondhatom, hogy kötelező győzelem volt. Ennek ellenére nem volt egyszerű megszerezni, voltak nehéz ellenfeleim. Főként a fiatalok, akik nagyon technikásak, jók, és éhesek a sikerre. Ráadásul nekem ez volt idén az első versenyem” – mondta a verseny után Bácsi Péter.

Bácsi a hónap végén Szombathelyen megrendezett Magyar Nagydíj Polyák Imre Emlékversenyen is első lett.

„Voltak jó ellenfelek, nagy küzdelmek, így ez a verseny a felkészülés szempontjából tökéletes volt. Összességében elégedett vagyok, de próbálom helyén kezelni a sikert. Meglátjuk, mit hoz a jövő, és ennek fényében folytatjuk a felkészülést” – mondta Bácsi, aki áprilisra is megőrizte jó formáját, ugyanis egy bulgáriai nemzetközi versenyt is megnyert. A sikeres szereplés Európa-bajnoki indulást ért, sajnos klasszisunk számára azonban már a selejtezőben véget ért a viadal.




Rendkívül sikeresen szerepeltek korosztályos birkózóink a különböző országos bajnokságokon és nemzetközi versenyeken. Májusban a szabadfogású versenyzőink Barka Richárd és Szilágyi Attila révén két aranyérmet szereztek a felnőtt ob-n. Június legeredményesebb birkózója, a kadet korosztályú Bak Gergely lett, aki Bukarestből, Zágrábból és Szabadkáról is aranyéremmel, míg Tbilisziből ezüstéremmel térhetett haza négy egymást követő nemzetközi versenyről.

„A hét elején sajnos kiment a bokám edzés közben és nehezen tudtam edzeni, ezáltal nem voltam olyan formában, de ezt a versenyen ki tudtam zárni. Az elődöntőben jött egy moldovai versenyző, akit pontozással megvertem, a döntőben pedig orosz ellenfelet kaptam. Erősen birkózott az első menetben, de sikerült úgy megmozgatnom, hogy fáradni kezdett. A taktika bejött, onnantól kezdve pedig már én uraltam a mérkőzést, majd egy levitel után 3:1-re megnyertem a finálét. Nagyon örülök, hogy két hét alatt két aranyéremmel tértem haza” – értékelte utolsó versenyét tehetséges birkózónk.

A 2017-es év a már hagyományosnak mondható FTC Kupával indult curlingeseink számára. A Kamaraerdei Curling Clubban megrendezett torna jó felkészülés volt a februárban záruló alapszakaszra. Csapataink sikeresen szerepeltek, hiszen az FTC Jégmadarak és az FTC Jaguars bejutott a rájátszásba. A Jaguárok végül a harmadik helyen végeztek, míg a Jégmadarak egy izgalmas döntőben legyőzték a Vasas SC Titánokat, így megszerezték a szakosztály történetének első országos bajnoki címét. A Jégmadarak ezzel a sikerrel kivívta a jogot, hogy magyar válogatottként szerepelhessen a novemberi Európa-bajnokságon.

A nők mezőnyében a Ferencvárost képviselő End Hunters végül a bajnokság második helyén végzett.


Kajakosaink számára az év első hónapjai a felkészülés jegyében zajlottak. Versenyzőink és a válogatottban szereplő sportolóink több hazai és külföldi edzőtáborban készültek. Az FTC-Rekontir május első hétvégéjén kezdte meg a versenyszezont a legkisebbeknek kiírt A-Híd Építő Kupán, amelyen kiválóan szerepeltek. Májusban meglátogatott minket a magyar szövetség elnöke, Schmidt Gábor, aki rendkívül elégedett volt a Fradinál történt fejlesztésekkel és az itt zajló szakmai munkával.

„Az elnök úr elmondta, hogy megfelelő helyre kerül a szövetségi támogatás és ennek megfelelő kihasználásával még színvonalasabb, a sportolókat segítő munka folyhat majd a Kis-Duna partján. Ehhez természetesen kellenek a lelkes fiatalok is, de a Fradi telepén ebben sincs hiány! A szakmai munkánkat és felkészülésünket is dicsérő szavakkal illette. Huszonöt-harminc fő rendszeresen a vízen volt, néhányukat Schmidt Gábor személyesen is ismerte, ami nagyon hízelgő volt a fiatal sportolók számára” – mondta Szellák Dávid szakosztályvezető.

A hónap felnőtt versenyzőink számára is emlékezetes maradt. Csizmadia Kolos, Bán Kristóf, Petró Erik is elindult több világkupa-versenyen, míg a Győrben megrendezett Maraton Országos Bajnokságon Petró Ádám az U23-asok mezőnyében, a női ifjúságiak között pedig Fekete Dorina lett aranyérmes, amellyel kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra. Június elején Keresztes Kristóf K1 200 méteren megszerezte a júliusi győri Európa Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon való indulás jogát.

„Nagyon örülök az eredménynek és, hogy ezzel kijutottam az EYOF-ra. Az elő- és a középfutamokat megnyertem, majd a döntőben egy közepes rajt után keményen meghúztam a végét. Jól sikerült a mai nap, néha nehezítette a versenyt a meleg, illetve az erős szembe- és hátszél, de összességében elégedett és nagyon boldog vagyok” – mondta Keresztes Kristóf.

A hónap végén Belgrádban rendezték meg az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot. Az U23-as korosztály K2 200-as döntőjében Csizmadia Kolos és Varga Márk mindössze 38 ezredmásodperccel maradt el a győztes ukrán egységtől, így Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett. Az ifjúságiak K2 500-as versenyszámában Bálint Gergő és Csokor Erik állt rajthoz. A viadalt a fehérorosz páros nyerte, míg Gergőék a második helyért vívtak nagy csatát a cseh duóval. Végül a bronzérem jutott a magyar egységnek.

Június zárásaként Ponte de Limában két ferencvárosi éremnek is örülhettünk a junior és U23-as maraton Európa-bajnokságon. A junior hölgyek 21 kilométeres távján Fekete Dorina egyéni arany-, míg párosban ezüstérmet nyert, az uraknál pedig Petró Ádám az U23-asok egyéni versenyében megvédte Eb-címét.

„Most kezdem csak felfogni, hogy Európa-bajnok lettem. Nagyon jó helyen, nagyon jó fordulókkal kialakított pályát mentem, talán az eső rontott a helyzeten, de roppant boldog vagyok. A hajrám sokkal jobb volt, mint Vikié, de Dáviddal külön készültünk az ilyen szituációra és bejött. Nagyon boldog vagyok” – értékelt egyből a verseny után Fekete Dorina.

„Azzal a céllal érkeztem ide, hogy megvédjem a címemet, emiatt volt rajtam némi teher is és kicsit ideges is voltam. Végig kemény verseny volt, de a másik magyar sráccal, Krisztiánnal igyekeztünk úgy irányítani a mezőnyt, hogy nekünk jó legyen. Az volt a fontos, hogy a futószakaszokra mindig elsőnek érkezzem, hogy ott növeljem az előnyömet. Az utolsó szakasznál azért megijedtem a hajóba befolyó víztől, de szerencsére nem okozott nagy gondot. Nagyon örülök a címvédésnek” – mondta Európa-bajnok kajakosunk, Petró Ádám.


Március elején az Énekes István Ifjúsági Emlékversenyen a 60 kilós Rostás Armandó arany-, míg testvére az 52 kilósok között induló Renátó ezüstérmet szerzett. Király Viktor szintén első lett a mohácsi III. Nemzetközi Busó Kupán. Májusban az 52 kg-os Szaka István és a 81 kg-os Tallósi Péter személyében két magyar bajnok bokszolóval erősítettünk, akik már ferencvárosi színekben versenyezve lettek aranyérmesek a Budapest Bajnokságon. Szaka a harkivi Európa-bajnokságon is indult, de az első mérkőzésén vereséget szenvedett.

„Kiválóan sikerült a Ferencváros számára a verseny. Két új igazolásunk, Szaka István és Tallósi Péter bemutatkozásával is elégedettek vagyunk, annak ellenére, hogy a döntőben Peti ellenfele visszalépett utazás miatt, míg István szintén a finálé előtt lépett vissza és így végzett a második helyen” – mondta Bedák Pál edző.

Szakosztályunk júniusban belekóstolt a profik világába. Az amatőrként Európa-bajnok Bacskai Balázs a Ferencváros szakembereivel kezdte meg a felkészülést a profik között. Szakosztályunk vezetője, Kótai Mihály és mesteredzőnk, Szántó Imre segítségével Balázs az első meccsét megnyerte, így edzőpárosunk sikeresen mutatkozott be.



Fiatal szinkronúszóink 19 éremmel kezdték a versenyszezont a SYNUS Kupán. Áprilisban az FTC felnőtt csapata kilencedik lett a Magyar Kupában, májusban a pécsi Hullám Kupáról ifjú versenyzőink kilenc éremmel térhettek haza, míg a monori XIII. Delfin Kupán tizenegy érmet, köztük öt aranyat, négy ezüstöt és két bronzot szereztek a ferencvárosi szinkronúszók.


Áprilisban a tekézők Kelet-Nyugat egyéni döntőjében Tímár Edina a második, dr. Hamar Edina a negyedik, Peténé Bruszt Krisztina pedig az ötödik helyen kvalifikálta magát a júniusi döntőbe. A férfiaknál Kecskés Miklós a nyolcadikként jutott tovább.

Májusban a Fradi TV-ben bemutattuk szakosztályunkat, majd stábunk néhány héttel később óriási sikerről számolhatott be, ugyanis ifjúsági játékosunk, Hegedűs Tímea a dettenheimi világkupa U14-es versenyén aranyérmes lett!




Felnőtt női és férfi együttesünk a középmezőnyben végzett a bajnokság végén, míg a lányok és a fiúk ifjúsági csapata ezüst-, illetve bronzéremmel zárt. A júniusi győri Országos Egyéni, Sprint és Összetett Bajnokságon Peténé Bruszt Krisztina egyéniben és összetettben ezüstérmes lett, míg sprintben Kormányos Edina állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A Ferencvárosi Torna Club egyik legeredményesebb egyéni sportága 2017-ben is többször megdobogtatta a fradista szíveket. Március elején az FTC YBL Tervező felnőtt csapata az első helyen zárt a csapatbajnokság 1. fordulójában. Tornászaink egy hónappal később a Központi Tornacsarnokban megrendezett szerbajnokságon is taroltak, miután összesen kilenc érmet szereztek.




A hónap elején óriási dicsőség érte klubunkat, miután a Nemzetközi Torna Szövetség többszörös magyar bajnok tornászunkról, Babos Ádámról nevezte el az általa bemutatott gyakorlatot. Látványos összeállításunkban most ismét felelevenítjük a „Babost”.



A válogatottba is meghívott tornászaink aranyéremmel térhettek haza egy lengyelországi nemzetközi versenyről, majd Babos Ádám és Boncsér Krisztián a kolozsvári Európa-bajnokságon bizonyíthatott. Az egyéni összetettben induló Ádám a selejtezőben 78.097 ponttal a 25. helyen zárt. Mivel a döntőben csak a legjobb 24 versenyző vehet részt, az FTC Ybl Tervező tornásza a pontszáma alapján nem jutott volna tovább, de a szabályok szerint országonként csak két sportoló kvalifikálhatja magát a fináléba, ezért egy-egy német és holland versenyző kiesett előle, így Babos bejutott a döntőbe, ahol két helyet javítva a 22. lett.

„Nagyon elégedett és boldog vagyok. Jól éreztem magam a verseny alatt, felszabadultan tornászhattam, hiszen már csak hab volt a tortán, hogy a döntőben is megmutathattam, mit tudok. Nyugodtabban álltam a szerekhez és több-kevesebb sikerrel mutattam be a gyakorlataimat. A ló különösen jól sikerült, sajnos a nyújtón rontottam. Összességében tanulságos volt ez az Európa-bajnokság, sok tapasztalatot szereztem” – értékelte teljesítményét Babos Ádám.

A felnőttek mellett utánpótlás tornászaink is kiválóan szerepeltek a különböző hazai és nemzetközi versenyeken. Szinte minden viadalról szép számmal hoztak el arany-, ezüst- és bronzérmeket, így az egyik legeredményesebb klubként teljesítettünk. Májusban Boncsér Krisztián talajon az olimpiai bajnok Arthur Zanettit is megelőzve bronzérmet szerzett az eszéki torna világkupa-versenyen.

„Nagyon boldog vagyok! A selejtezőben kifutottam az időből, ezt sikerült kiküszöbölni, illetve az érkezéseim is tisztábbak voltak, stabilabb voltam ma, mint a selejtezőben. Komoly mélyponton vagyok túl, mert ez a szezon nagyon nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Sok sérülésem volt, a versenyeken nem tudott megmutatni, amit valójában tudok. De megpróbáltam erre az utolsó versenyre összeszedni magam, és sikerült is a legjobbamat nyújtani. A dobogóhoz kellett egy kis szerencse, de nagyon örülök, hogy megszereztem életem első felnőtt világkupa-érmét. Külön jó érzés, hogy egy brazil olimpiai bajnokot is legyőztem!” – emlékezett vissza a versenyre Boncsér Krisztián.

Február elején Halász-Eberhardt Anna és Molnár Gergő személyében két elitversenyzővel erősítettük meg szakosztályunkat. A Szingapúrban élő Anna Thaiföldön és Malajziában is megnyert egy duatlon és triatlon-versenyt, márciusi, tajvani negyedik helyével pedig csak egy lépésre került a szeptemberi Ironman 70.3-as világbajnokságtól. A hónap végén harmadik alkalommal rendezték meg az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenyt a Népligeti Sportközpontban.




Áprilisban Csomor Erika megvédte címét a duatlonosok sprinttávú országos bajnokságán Balatonbogláron.

„Nagyon jól sikerült a verseny, de roppant nehéz és fájdalmas volt. Mivel én már a senior-kategóriába tartozom, nem volt könnyű tartani a tempót a fiatalokkal, de huszonöt év rutinja és tapasztalata végül engem segített. Nagyon boldog vagyok” – mondta a verseny után elitversenyzőnk.

Halász Anna időközben Vietnámban nyert újabb aranyérmet nyert, Erika pedig Barcelonában zárt harmadik helyen egy nemzetközi versenyen. A tiszaújvárosi klubcsapat országos bajnokságon a felnőttek két, az utánpótlás versenyzők pedig egy éremmel zártak. Június elején valóra vált Halász-Eberhardt Anna álma, aki egy Fülöp-szigeteki versenyen elért harmadik helyével biztosította szereplését a világbajnokságon.

„Nagyon örültem a hírnek! Hétfőn kaptam meg az értesítést, hogy már az első körben sikeresen kvalifikáltam magam a 70.3-as féltávú, szeptemberben, az amerikai Chattanoogban rendezendő világbajnokságra. Az egy éven át tartó kvalifikáció során öt féltávú versenyen elért jó eredmény számított. Személy szerint tavaly tavasszal tűztem ki ezt a célt és ennek alárendelve mindent készültünk Csomor Erikával a 2016-os nyár végi és őszi versenyekre. A vietnami 70.3 Ironman-versenyt megnyertem, a budapesti, a dublini, a rügeni, a mostani fülöp-szigeteki versenyeken egyaránt harmadik lettem, Tajvanon negyedik, a kínai Xiamenben megrendezett versenyen pedig az ötödik helyen végeztem, így sikerült megszereznem a kvalifikációt” – mesélte Anna.

Idehaza is zajlottak az események. Az 575-Keszthely Triatlon Nemzetközi Féltávú versenyen Csomor Erika a senior-1-es korosztályban aranyérmes lett, a középtávú országos bajnokságon Hajnal Adrienn ezüstérmet nyert, míg a sprint távon Dr. Litavecz Anna bronzéremmel zárt. Krausz Zoltán megnyerte a Leveleki Vasember Triatlon Kupa középtávú versenyét a szenior 2-es kategóriában, Halász-Eberhardt Anna pedig újabb ragyogó eredményt ért el egy thaiföldi nemzetközi verseny megnyerésével.

Januárban a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli közgyűlésén a Ferencvárosi Torna Club jelöltjét, Bienerth Gusztávot választották elnöknek.




Februárban és márciusban fiatal úszóink szinte megszámlálhatatlanul gyűjtötték az arany-, ezüst- és bronzérmeket a hazai versenyeken. Április 3-án olimpiai bajnok úszólegendánk, Székely Éva 90. születésnapját ünnepelte, szakosztályunk pedig 17 versenyzővel indult a debreceni országos bajnokságon, ahol hét számban is döntőt úsztak.

„Felemásra értékelném az országos bajnokságot. A fiatalokkal, akik az utánpótlás válogatottban úsznak, illetve az EYOF-ra készülnek, nagyon elégedett voltam. Ki kell emelnem Mándli Benedeket, aki több számban is óriási eredményt ért el. Volt olyan versenyszám, amelyben öt másodperccel megjavította a legjobbját” – értékelte az ob-t Orosz Andrea szakosztályvezető.

Június elején junior hosszútávúszónk, Gálicz Péter a medencés és nyíltvízi országos bajnokságon is egyaránt bronzéremmel zárt, a Duna Arénában megrendezett Budapest Openen tíz dobogós helyezéssel zárt a Fradi, fiatal úszóink pedig a Tüske Uszodában remekeltek hétről hétre. A hónap végén remek eredményt ért el tehetséges úszónk, Mándli Benedek, aki a győri serdülő országos bajnokságon egy arany- és két ezüstérmet szerzett, a 200 méter pillangón elért 02:03.71-es idejével pedig teljesítette az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra szükséges szintidőt!

Februárban örömteli hírről számoltunk be, amikor újjá alakult a Ferencvárosi Torna Club vívószakosztálya. Az FTC az Építők vívószakosztályát vette át. A Fradi TV-ben bemutattuk vívószakosztályunkat és foglalkoztunk a sportág szabályaival és érdekességeivel.






Fiatal tőrözőink már ferencvárosi színekben több hazai versenyen is szépen szerepeltek. Rendszeresek voltak a dobogós helyezések az utánpótlás országos bajnokságokon, illetve a Fülöp Mihály Magyar Kupa állomásain. Május végén felnőtt vívónk, Hári Máté bekerült a júniusi Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott keretébe. Tőrözőnk a legjobb 32 között búcsúzott az egyéni versenyben, míg a magyar csapattal a 10. helyen végzett. Máté számára a kontinensviadal után jött az újabb jó hír, hogy indulhat a júliusi lipcsei világbajnokságon.

„Igazából kevésbé lepett meg a válogatott meghívó, mint az Európa-bajnokság előtt. Valahol számoltam is vele, mert az egyéni versenyben jól vívtam az Eb-n. Azt a felkészülést kell folytatnunk, amit az Európa-bajnokság előtt, mert akkor sikerült az edzői csapatommal több olyan fontos tényezőt is kidolgozni, amelyekkel sokat fejlődtem, ennek pedig az Eb-n megvolt az eredménye. Most is lesznek bizonyos célok kitűzve, de tudom, hogy ehhez milyen munkát kell elvégeznem” – mondta magyar bajnoki bronzérmes vívónk.

Kétrészes sorozatunk befejező részében a július és december közötti emlékezetes pillanatokat elevenítjük fel.

Cikkajánló

Bravúros második nap után bronzérmes az FTC!

Atlétáink szombaton még az ötödik volt a Csapatbajnokságon, de vasárnap nagyot hajrázva nyertek érmet.

Két bronzérmet szereztünk a félmaraton ob-n

Tomaschof Kata egyéniben, valamint csapatban is a harmadik helyen végzett.

Magyar bajnokunk aranyérmes 1500 méteren

Az FTC atlétái két érmet szereztek a bonyhádi versenyen.

„Attila kihozta magából a maximumot az olimpián”

Sportolónk huszonhatodikként zárt 400 méteres síkfutásban a párizsi ötkarikás játékokon.

Molnár Attila győzelemmel hangolt az olimpiára

Sprinterünk az U23 és U20 Atlétikai Magyar Bajnokságon remekelt, ahogy sok más Fradi-sportoló is.

Az FTC bajnoka tesitanárként szerez örömet gyerekeknek

Atlétánkkal, Guba Liliánával interjúztunk volna, amikor megjelent magyar bajnok klubtársa, és… - VIDEÓ!

Molnár Attila ötödik a Gyulai István Memorialon

Az FTC versenyzője 400 méteren szerepelt.

Magyar válogatott siker FTC-sportolókkal a keretben

Az U18-as atlétikai válogatottban négy ferencvárosi sportoló eredménye is kellet az értékes éremhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin