2020. augusztus 13.
Egészen Zágrábig ment a magyar bajnoki címért
Diszkoszvetőnk, Huszák János végre átélhette, amire régóta vágyott, ráadásul az ikont is legyőzte – INTERJÚ!

Történelmi tettet hajtott végre diszkoszvetőnk, Huszák János a hétvégén megrendezett 125. Atlétika Magyar Bajnokságon, ugyanis aranyérmének köszönhetően először nyert szabadtéren magyar bajnoki címet. Világbajnoki résztvevő sportolónkkal a versenyen átélt pillanatokról, a dobogó tetejéről és a folytatásról beszélgettünk.

- Végre kijött a lépés! Megvan az a várva várt első aranyérem!
- A márciusban rendezendő Téli Országos Dobóbajnokságot már hatszor megnyertem, sőt, jártam világ- és Európa-bajnokságon, de szabadtéri felnőtt magyar bajnokságon még soha sem állhattam a dobogó tetején. Ez még abból a szempontból is különleges, hogy egy szezonban győztem a téli és a nyári versenyen is. Nagyon boldog vagyok, főleg, mert változatos évem volt, sok akadállyal, például edzőt váltottam, illetve a térdem is megsínylette a tavaszt. Három hialuronsavas injekciót kaptam, a legutóbbit éppen két hete. Ezekkel a háttérben talán még inkább felértékelődik ez az aranyérem.

- A közösségi médiában többször posztoltál Zágrábból. Ennek köze van az edzőváltáshoz?
- Igen, hiszen most már a horvát fővárosban készülök néhány hónapja Varga Roland irányításával.

- Elnézve a dobogót, megelőzted a sportág magyar klasszisát, volt edződet, Kővágó Zoltánt és a magyar atlétika jelenlegi nagy tehetségét, Halász Bencét. Impozáns látvány volt a díjátadó.
- Halász Bence elsősorban kalapácsvetésben jeleskedik, bár diszkoszt is sokszor dob. Zolit pedig nem kell bemutatni, hiszen olimpiai ezüstérmes volt 2004-ben Athénban, 69.90-es egyéni csúcsa van. Zolival egyébként megmaradt a jó viszony, most is kedélyesen elbeszélgettünk. Örülök neki, hogy két ilyen klasszist sikerült megelőznöm.

- Mennyire volt nehéz megküzdeni a külső körülményekkel. Gondolok itt elsősorban a nagy melegre.
- Az idei első versenyem a márciusi Téli Dobóbajnokság volt, ez a felnőtt szabadtári magyar bajnokság pedig a második. Az ob előtt az edzőm azt mondta, hogy 62 méter körüli eredmény reális lehet. Erre a bemelegítésénél 61 méter környékére dobtam a diszkoszt, majd az első két dobásom is 61 és fél méternél esett le. Nyugodtan mondhatom, hogy bennem volt a 62 méter, akár a 63 is. Itt jön be az általad is említett meleg. Nem véletlen, hogy hat Téli OB-t nyertem, hiszen nem igazán fekszik nekem a nagyon meleg időjárás. Mínusz három fokban már dobtam 60.96 métert, eddig ez még 36 fokban nem sikerült. Ráadásul még a szél segítségét sem kaptuk meg.

- Hogyan tovább? Itthon még azért van néhány nagy verseny, de esetleg nemzetközi porondon is láthatunk?
- Augusztus 19-én a jubileumi 10. Gyulai Memorialon ott leszek. A sportág olyan klasszisaival küzdhetek meg, többek között, mint a világ- és Európa-bajnok Daniel Stahl, az osztrák sztár, Lukas Weisshaidinger, a kétszeres olimpiai ezüstérmes lengyel Piotr Malachowski. Sajnos kiderült, hogy zárt kapus lesz a verseny, ilyen még nem volt az esemény történetében. Utána szeptember 5-én és 6-án Székesfehérváron következik a Csapatbajnokság döntője, egy héttel később Magyar Szuper Liga Döntő, 15-én pedig lesz Zágrábban egy Grand Prix-viadal és ha minden jól megy, akkor itt fejezem be a szezonom, remélhetőleg egy idei legjobbal, amely 63.03-nál nagyobb kell, hogy legyen. Jövőre pedig, ha minden rendben lesz, akkor irány Tokió!

Cikkajánló

Molnár Attila ötödik a Gyulai István Memorialon

Az FTC versenyzője 400 méteren szerepelt.

Magyar válogatott siker FTC-sportolókkal a keretben

Az U18-as atlétikai válogatottban négy ferencvárosi sportoló eredménye is kellet az értékes éremhez.

FTC-sikerek az atlétika-ob második napján

Molnár Attila és Szabó László aranyéremmel zárt.

Berobbantak atlétáink az ob-n: rögtön négy FTC-arany!

Sportolóink a Magyar Bajnokság első napján összesen hét érmet, köztük négy aranyat és három ezüstöt nyertek.

Bronzérem az U20-as atlétikai viadalon

A magyar csapatból a fiúk és a lányok is a 3. helyen végeztek.

Remekeltek atlétáink az U18-as ob-n

Egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek fiataljaink az országos bajnokságon.

Nyolcadik az Eb-n a 4x400-as férfi váltó

Molnár Attila hatalmas erőket mozgósított az utolsó négyszáz méteren, de így sem tudott előzni.

Molnár Attila ismét Eb-döntőben

Atlétánk a 4x400-as váltó tagjaként jutott a fináléba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin