2023. augusztus 21.
„Az utolsó 100 méterben benne volt a Mindig és Soha”
Klubunk sportolója, Molnár Attila országos csúccsal jutott a 400 méteres síkfutás elődöntőjébe - interjú.

A budapesti atlétikai világbajnokság vasárnapján 400 méteren a selejtezőből, 44.84-es magyar rekorddal jutott tovább a kedd esti elődöntőbe Molnár Attila, a Ferencvárosi Torna Club sportolója. Vele beszélgettünk a két verseny közti pihenőnapján. 

- Szombaton a váltóval drámai versenyt tudtatok le: országos csúcsot futottatok, te is remek idővel, első helyen értél célba, ám a továbbjutás éppenhogy nem lett meg. Hogyan dolgoztad fel ezt mentálisan?

- Éreztem a verseny előtt, hogy jót fogok futni, de nem gondoltam volna, hogy első helyen fogom átadni a stafétát. Főként, hogy az amerikaiak voltak előttünk és őket sikerült megelőznöm a pályaelőnyt behozva. Felemelő érzés volt, átadtam a botot és utána nagyon szurkoltam a többieknek, hogy legyen meg a továbbjutás. Nem sikerült sajnos, de egyáltalán nem vagyok csalódott. 

- A másnapi 400 méteres futáson célod volt az országos csúcs, ez végül sikerült is. Hogyan élted meg ezt a sprintet belülről?

- Mindent kiadtam magamból, ami bennem volt, tényleg a maximumot beleadtam. Tíz-húszezer ember előtt ezt lefutni hihetetlenül felemelő volt. Nem tudom ezt elmagyarázni, nem tudok szavakat találni ennek az élménynek a leírásához. Egyszer van ilyen az életben, most már értem, hogy ez mit jelent. Korábban sosem gondoltam volna, hogy a nézőkön múlhat valami, hiszen mégiscsak én vagyok a pályán, de most megtapasztaltam, hogy a közönség mekkora lökést tud adni. 

- Igen, ezt sokan elmondták a világbajnokság előtt, hogy a hazai közeg képes lesz egy kis pluszt adni a sportolóknak. Ezek szerint akkor egyetértesz ezzel.

- Igen, abszolút. Ha tegnap előtt megkérdeztetek volna, kétkedtem volna, persze, biztos segít, de nem éltem akkor még át. De így utólag, teljesen egyetértek ezzel az állítással. 

- Következik holnap az elődöntő, lehet még faragni ebből a csúcsból?

- Lehet és mindent meg fogok tenni, hogy sikerüljön. Meglátjuk milyen állapotban leszek, kezdek elérni a teljesítőképességem határára. Igyekszem kipihenni magam addig és szívem-lelkem beleadni a holnapi futásba. 

- Mit jelent ez a siker a Fradinak, mennyire van ebben benne a klub munkája?

- Teljes mértékben, mióta a Fradihoz kerültem, azóta folyamatosan javul a teljesítményem, tavalyhoz képest majdnem két másodpercet lefaragtam az egyéni csúcsomból. Az utolsó 100 méterben benne volt a Mindig és Soha, nem szabad feladni, küzdeni kell az utolsó pillanatig. Az utolsó pár méterre kerültem a továbbjutó helyre, szerintem ebben abszolút benne volt a fradista mentalitás.  

A 400 méteres férfi síkfutás elődöntőjét Molnár Attilával a mezőnyben kedden, 21.00-tól rendezik meg.  

 

Cikkajánló

Molnár Attila ötödik a Gyulai István Memorialon

Az FTC versenyzője 400 méteren szerepelt.

Magyar válogatott siker FTC-sportolókkal a keretben

Az U18-as atlétikai válogatottban négy ferencvárosi sportoló eredménye is kellet az értékes éremhez.

FTC-sikerek az atlétika-ob második napján

Molnár Attila és Szabó László aranyéremmel zárt.

Berobbantak atlétáink az ob-n: rögtön négy FTC-arany!

Sportolóink a Magyar Bajnokság első napján összesen hét érmet, köztük négy aranyat és három ezüstöt nyertek.

Bronzérem az U20-as atlétikai viadalon

A magyar csapatból a fiúk és a lányok is a 3. helyen végeztek.

Remekeltek atlétáink az U18-as ob-n

Egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet nyertek fiataljaink az országos bajnokságon.

Nyolcadik az Eb-n a 4x400-as férfi váltó

Molnár Attila hatalmas erőket mozgósított az utolsó négyszáz méteren, de így sem tudott előzni.

Molnár Attila ismét Eb-döntőben

Atlétánk a 4x400-as váltó tagjaként jutott a fináléba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin