2024. május 5.
Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen
Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Harmincötszörös magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a DVSC együttesét fogadta hazai pályán az OTP Bank Liga 31. fordulójában. A játékosok anyák napja alkalmából édesanyjukkal érkeztek a pályára. Kubatov Gábor elnök úr ötlete nyomán a Fradi és a Loki is mindent megtett azért, hogy különleges legyen az idei ünnepség a két klub játékosainak és édesanyjuknak. Heteken át tartó szervezés után az édesanyák kísérték be ezúttal a gyepre gyermekeiket. Afrikától Skandináviáig, Kelet-Európától Dél-Amerikáig érkeztek a Népligetbe a gesztustól meghatott anyukák, bizonyos esetben anyósok, akik szombaton a Fradi edzésébe is beleleshettek már.

A legkülönlegesebb helyzetben Szécsi Márk és Szécsi Gergő anyukája volt, akinek mindkét csapatban szerepel gyermeke. Az anyukák – 21 ferencvárosi, 15 debreceni - az ünnepélyes kivonulás után egy virágszállal fotózkodtak együtt a játékosokkal. Az egyedülálló projektről további érdekes részleteket tudhatnak meg a keddi Fradi TV-ben az M4 Sporton.

Klubunk elnöke, Kubatov Gábor Edgar Szervikjannak adott át díjat, miután örmény légiósunk lett az első a HSA Hónap Játékosa szavazáson. A bajnoki címet már bebiztosító, a Magyar Kupa döntőjébe bejutó együttesünk a Loki elleni mérkőzésen a Dibusz - Botka, Abena, Cissé, Ramírez - Maiga, Abu Fani, Katona - Traoré, Varga B., Lisztes kezdőcsapattal állt fel.

I. félidő

Csapatunk rögtön az első percben megzörgette a Debrecen hálóját. Adama Traoré lőtt Megyeri kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Együttesünk a kezdést követően nagy elánnal futballozott, igyekezett folyamatosan nyomás alatt tartani ellenfele kapuját. A hetedik percben Lisztes kezdett szólóba, bravúros cseleket mutatott be, majd lőtt, de a próbálkozása elkerülte Megyeri kapuját. A 12. percben Baranyai révén veszélyeztetett a Loki, de a lövés fölé ment, Dibusznak nem kellett közbeavatkoznia. A 16. percben Varga Barnabás került ígéretes helyzetbe, de az utolsó pillanatban szögletre mentettek a debreceni védők. Négy perccel később szögletet végezhetett el a DVSC, ami után Ferenczi vette célba a kaput, de a lövése elkerülte Dibusz hálóját. A 28. percben mi végeztünk el szögletet, Traoré teljesen üresen fejelhetett kapura, de nem sikerült eltalálnia a kaput. A 33. percben ismét szögletből veszélyeztettünk: Abu Fani szöglete után Maiga a tizenhatos túlsó feléről lőtte vissza a labdát, de még az érkező Abena előtt mentett a vendég védelem. A 43. percben a félidő legnagyobb helyzetét dolgozta ki csapatunk: Katona pazar labdával indította Traorét, de légiósunk nem tudott túljárni Megyeri eszén, elakadt a lapos lövés a vendégek kapusában. Így végül nem született gól az első játékrészben.

II. félidő

A szünetben kettőt cserélt a DVSC: Ojediran helyett Romanchuk, Szuhodovszki helyett Tuboly Máté érkezett. A második játékrészt is nagy lendülettel kezdte csapatunk, aminek hamar meglett az eredménye: a 49. percben Abena révén megszereztük a vezetést (1-0)! Katona szerzett labdát a bal oldalon, Cissét hozta játékba, akinek a lövését kiszedte a léc alól Megyeri. A kipattanó Abena elé perdült. Lövése után Megyeri lábbal védett, de az újabb kipattanót védőnk már a léc alá vágta. Lendületben maradtunk, s nem kellett sokat várni az újabb gólunkra! Az 57. percben Abu Fani adott szenzációs keresztlabdát Traorénak, aki a jobb szélről húzott befelé, majd elemi erővel Megyeri kapujába bombázott (2-0). A 62. percben kis híján jött a harmadik Fradi-gól: Traoré balról, önzetlenül tálalt Varga Barnabás elé, aki azonban ziccerben nem találta el a kaput. A 64. percben Vajda révén szépített a Debrecen (2-1). Szerencsére gyorsan visszaállítottuk a kétgólos előnyt: a 67. percben Lisztes harcolt ki tizenegyest, amelyet Varga Barnabás gólra váltott (3-1). Támadónk már a huszadik találatát jegyezte az OTP Bank Liga aktuális idényében, ezzel egy lépéssel közelebb került a gólkirályi címhez. A 73. percben megszereztük a negyedik gólunkat! Abena másodszor is a DVSC kapujába talált (4-1). Abu Fani beadása után Varga Barnabás a kapufára fejelt. A kipattanóra érkezett Katona, lövésébe beletette a lábát Abena, és a labda a Loki kapujában kötött ki. A 80. percben Varga Barnabás a tizenhatos vonala közeléből visszagurított Abu Faninak, aki 17 méterről gyönyörű gólt lőtt (5-1). Ez volt a 125. gólunk a szezonban a tétmeccseket (bajnoki, MK, nemzetközi találkozók) figyelembe véve. 30-at szereztünk a nemzetközi porondon, 17-et a Magyar Kupában, 78-at pedig a bajnokságban. Néhány perccel később Kodro indult meg a leshatárról a debreceni kapu felé, de lövését védte Megyeri. Ezután Szevikjan lőtt 20 méterről, a próbálkozását Megyeri szögletre ütötte.

Csapatunk a második félidei remek játékának köszönhetően 5-1-re diadalmaskodott a Debrecen ellen.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 31. forduló
Groupama Aréna, 11 959 néző. V.: Antal

FTC-DVSC 5-1 (0-0)

FTC: Dibusz - Botka, Abena, Cissé, Ramírez (Pászka, 80.) - Maiga, Abu Fani (Tóth A., 80.), Katona (Ben Romdhane, 73.) - Traoré (73., Szevikjan), Varga B., Lisztes (Kodro, 73.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

DVSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovics, Lagator, Ferenczi - Vajda (Kocsis, 85.), Ojediran (Romanchuk, 46.), Domingues (Szécsi M., 73.), Dzsudzsák (Loncar, 73.), Szuhodovszki (Tuboly, 46.) - Bárány
Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Sárga lapok: Varga B. (59.), illetve Lagator (59.), Tuboly (75.)

Gólok: Abena (49.), Traoré (57.), Varga B. (68.), Abena (73.), Abu Fani (80.), illetve Vajda (64.)

Cikkajánló

Leandro: Készen kell állnunk a derbire!

Harmincötszörös bajnok férfi focicsapatunk május 19-én, vasárnap az Újpest ellen lép pályára az NB I-ben.

„Leandróval hosszú távon tervezünk”

Hajnal Tamás szerint Leandro megérdemli a lehetőséget, hogy egy derbin irányítsa a Fradit – INTERJÚ

Csapat- és Streetwear-fotózáson jártak focistáink

Labdarúgócsapatunk tagjai bizonyították, a kamerák és a fényképezőgépek előtt is megállják a helyüket.

Fradi Kamion a szezonzáró bajnokavatón

Május 19-én, vasárnap 17.15 és 20.15 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Szezonzáró bajnokinkon ezúttal Szurkolók Napját tartunk.

Megérkezett a Fradi Lager

Jöjjön és próbálja ki az új Fradi sört, mely a derbi napján debütál a Fradi Kamionnál és a Fradi Shopban!

A derbin Leandro ül az FTC kispadján

Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva edzője lesz a jövőben. Az FTC felkészült a helyzetre.

Könyvdedikálás az FTC-Újpest bajnoki előtt

Bánki József a „Taps, szénsav, Ferencváros” című könyvét dedikálja az Újpest elleni mérkőzésünk előtt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin