2024. május 15.
Vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupa döntőjében
0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lőtt két gólt a Paks.

35-szörös magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga megnyerése után a MOL Magyar Kupa trófeájáért is harcba szállhatott május 15-én, szerdán a Puskás Arénában rendezett döntőben. Ellenfelünk az a Paks volt, amelyet 2022-ben 3-0-ra győztünk le a fináléban. Dejan Sztankovics vezetőedző a Varga Á. - Botka, Abena, Cissé, Civic - Ben Romdhane, Abu Fani, Maiga - Marquinhos, Varga B., Traoré kezdőcsapatot küldte pályára a közel teltházas, remek hangulatú Puskás Arénában.

I. félidő

Rögtön az első percben Traoré tört be a tizenhatoson belülre, de a kapusnál kötött ki a labda. Ezt követően Ben Romdhane hozta játékba Abu Fanit, akinek távoli lövése mellé ment. A 8. percben Traoré lépett ki, de pontatlanul lőtt. Hat perccel később Marquinhos kevergetett a tizenhatos szélén, estében lőtt, de elkerülte a labda a kaput. A 19. percben Szabó beadása után Könyves fejese kerülte el a kapunkat. A félidő feléhez érkezve bár mindkét oldalon akadtak lehetőségek, egyik csapat sem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani. A 29. percben Könyves távoli löketre vállalkozott, Varga Ádámnak bele kellett érnie a labdába, hogy szögletre menjen. Ezt követően mi jöttünk sarokrúgással, amelyből kontrát indíthatott a Paks, de az akció végén pontatlan volt a lövés. Folyt a játék, amikor a játékvezető fülére szóltak, hogy egy paksi játékos korábban kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, Berke Balázs pedig büntetőt ítélt a javunkra, amelyet Varga Barnabás kihagyott, Szappanos védése után pedig Traoré ismétlése sem sikerült. Az ezt követő szögletnél kétszer is fejjel veszélyeztettünk, de egyik sem ért vezetést. A mi kapunknál is alakultak az események, Könyves tette próbára Varga Ádámot. Újra dolga akadt a VAR-nak, miután Traoré gyanús körülmények között esett el közel a Paks kapujához, Vécsei pirosat kapott, emberelőnyben folytathattuk, de nagy lehetőségek már nem alakultak ki, így gól nélküli állásnál mentünk szünetre.



II. félidő

A második játékrész első lövése Maiga nevéhez fűzödött, fölé ment. Az 55. percben cseréltünk először, Ben Romdhane hagyta el a pályát, Kodro érkezett, négy perccel később pedig Loncar váltotta Maigát. A 62. percben Loncar átadása után Varga lőtt a kapusba, de már lesen is volt. Öt perccel később Botka beadása után Varga fejelt, ez is Szappanosnál kötött ki. Mindkét csapat igyekezett gyors támadásokat vezetni, ez sokszor labdavesztéssel járt. A 72. percben Abu Fani döntött távolról a kapuralövés mellett, nem volt pontos. Négy perccel később Abena meglökte Bödét, villant a sárga lap, védőnknek pedig ez volt a második egy első félidei összeszólalkozás után, így piros lapja után ismét egyenlő létszámban, tíz a tíz ellen folytatódott a mérkőzés. Nem sokkal később Civic beadása volt veszélyes, de Szappanos kiütötte a labdát. Dejan Sztankovics újabb két változtatást eszközölt, Varga Barnabás és Marquinhos hagyta el a pályát, helyettük Lisztes és Zachariassen folytatta a játékot. A 87. percben Traoré lépett ki ziccerben, de Szappanos védeni tudott, így nagy helyzet maradt ki a rendes játékidő végéhez közeledve. A 90. percben majdnem megszereztük a vezetést, Zachariassen először nem, másodjára viszont a kapuba talált, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. Ezután a Paks is szabadrúgást lőtt, de ez sem talált kaput, így gól nélküli rendes játékidő után következhetett a hosszabbítás.



Hosszabbítás

A ráadásra Civic helyett Ramírez érkezett. Egyből támadást indítottunk, Kodro nem sokkal maradt le egy labdáról, majd lőtt is, de nem talált kaput, majd Varga szedte össze Böde lefejelt labdát. A 98. percben egy szöglet után Papp fejesével megszerezte a vezetést a Paks (1-0). A találkozó 100. percében Lisztes lejött, Szevikjan folytatta a helyén. A hosszabbítás első negyedórája paksi előnynél fordultunk. A 108. percben Traoré cselezett a szélen, de a lapos beadás Szappanosé lett. Két perccel később Osváth lőtt a kapunk mellé, ezt követően Kodro is fölé lőtt. Ahogy közeledtünk a hosszabbítás végéhez, úgy sokasodtak a sárga lapos figyelmeztetések. A 116. percben Loncar beadása lett Szappanosé. Az utolsó percekben Varga Ádám előrejött egy szögletnél, egy kontrával ezt kihasználta a Paks, és Haraszti az üres kapuba lőtt, ezzel eldöntve a kupa sorsát.

Férfi labdarúgás, MOL Magyar Kupa-döntő
Paks-FTC 2-0 (0-0) h.u.
Puskás Aréna, v.: Berke Balázs, nézőszám: 51900
Paks: Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér, Szabó J. - Osváth, Vécsei, Papp, Windecker (Szabó B., 86., Mezei, 119.) - Könyves (Balogh B., a szünetben, Haraszti, 120.), Hahn (Böde, 72.)
FTC: Varga Á. - Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 91. - a hosszabbításban) - Ben Romdhane (Kodro, 55.), Abu Fani, Maiga (Loncar, 59.) - Marquinhos (Zachariassen, 82.) , Varga B. (Lisztes, 82., Szevikjan, 100.), Traoré
Sárga lap: Kinyik (17.), Könyves (45+1.), Abena (45+1., 76.), Botka (90+1.), Szevikjan (112.), Osváth (114.), Szappanos (117.)
Piros lap: Vécsei (39.), Abena (76.)
Gólok: Papp (98.), Haraszti (122.)

Cikkajánló

Örmény siker Szevikjan-gólpasszal

Szélsőnk Kazahsztán ellen lépett pályára.

Botka Endre: „Nincs nyomás a csapaton”

Védőnk az Izrael elleni találkozó előtt nyilatkozott.

VIDEÓ: „Van szakértő segítségem a bérleteladásban”

Két napig szurkolóink idén is labdarúgóink közreműködésével vehették vagy újíthatták meg bérletüket – VIDEÓ!

Vegye meg szezonbérletét, értékes ajándékokat nyerhet!

Vespa motor, népligeti edzéslátogatás, VIP Gold jegyek és bérletár visszatérítés is a nyeremények között.

Az MBH Bank támogatja a Fradi élményt

A „Fradi Élmény” program és a Groupama Aréna Skybox-szintek névadó szponzora lett a hitelintézet.

Ben Romdhane góljával győzött Tunézia

Myenty Abena 63 percet volt a pályán a Saint Vincent és a Grenadine-szigetek elleni vb-selejtezőn.

Antonín Panenka: „Élvezném, ha itt futballozhatnék”

A legendás labdarúgó exkluzív látogatást tett a Groupama Arénában.

Válogatott: vereség Írországban

Varga Barnabás kezdőként, Dibusz Dénes és Botka Endre csereként kapott szerepet a mérkőzésen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin