2024. április 16.
Fradi 125: Rendelje elő!
Jusson hozzá hamarabb az FTC történelmét megörökítő kiadványhoz!

A Ferencvárosi Torna Club alapításának 125. évfordulója alkalmából klubunk könyvet ad ki, amelynek lapjain megelevenedik egyesületünk dicső múltja.

Szurkolóinknak lehetősége van rá, hogy a kiadvány limitált, sorszámozott változatát április 16-a és 25-e között előrendeljék. Drukkereink az előrendeléshez elnöki aláírást és maximum 160 karakterből álló egyedi üzenetet is kérhetnek Kubatov Gábortól. Az előrendelés során kizárólag a könyv tehető a virtuális vásárlói kosárba. Bérletes szurkolóinknak 15 százalék kedvezményt biztosítunk a vásárlás összegéből.

A könyvből 1899 darab készül, amelyekben klubunk meghatározó történeteiről és témáiról olvashatnak a Ferencvárosi Torna Club elkötelezett hívei. A kiadványban szó esik klubunk alapításáról, első olimpikonjairól, a világháborús évekről, az MTK és az Újpest elleni rivalizálásról. A magyar labdarúgás egyetlen nemzetközi kupasikere, az FTC 1965-ös VVK-győzelme, valamint egyetlen aranylabdása, klubunk legendája, Albert Flórián is szerepel a kötetben. A futball mellett a többi szakosztály is kiemelt szerepet kap, a nagypályás kézilabdától kezdve a jégkoronglegendákon át a legnagyobb vízilabda-sikerekig.

„Ha az alapítás időszakát nézzük, akkor nyugodtan lehetett volna Ferencvárosi Football Club is egyesületünk neve, hiszen az alapítóknak a rövidtávú céljuk között egy dolog szerepelt: labdarúgócsapatot létrehozni és azzal versenyezni. Ugyanakkor az is egyértelmű és világos célja volt klubunk első vezetőinek, hogy a későbbiekben az FTC színei alatt több más sportág is szerepelhessen. Ezért hozták meg azt a tudatos döntést, hogy az FC végződés helyett a TC, azaz a Torna Club legyen a klub nevének része” – olvasható például a klub nevének történetéről.

Fény derül egyesületünk jelmondatának eredetére is: „Csapatunk jelmondata 1899. április 15-e és 1899. május 3-a között született meg. Az első időpontban a Viola és az Üllői út sarkán levő Gutgessel vendéglőben volt az a megbeszélés, ahol eldöntötték, hogy a második időpontban, tehát május 3-án lesz az alakuló közgyűlés. A május 3-i ülésre Weisz István és Keönch Boldizsár kidolgozta a klub alapszabályát, ami tartalmazta a jelmondatot is, ami az Erkölcs, Erő, Egyetértés lett. A jelmondat később helyet kapott a Fradi-címerben is: a körcímer alsó részébe, egy pajzsba került az egymásnak támasztott, vagy ha úgy tetszik, az egymást megtartó három darab E-betű.”

Az is tud csemegézni, akit a képzőművészet érdekel, hiszen a Groupama Arénánál felállított sasszoborról is többet tudhatnak meg az olvasók: Amikor az új arénát elkezdték építeni, felmerült, hogy egy, a stadion világához hasonló szobor is kapjon helyet a környezetben, ami tükrözi a klub nagyságát és a szurkolók megtörhetetlen kitartását az egyesület irányába. Ekkor kapott felkérést Szőke Gábor Miklós egy sasszobor elkészítésére, amit az ifjú művész a saját stílusában álmodott meg és épített fel a ferencvárosi stadion környezetében – először az Üllői út és a Könyves Kálmán körút közvetlen sarkán kapott helyet a szobor, majd később átkerült az Üllői út felőli oldalra, a stadion bejárata előtt elfutó szervizút közvetlen közelébe.  A madár az alkotásban egy régi típusú futball-labdára csap le, azt ragadja meg karmaival. A labdán megtalálható a Fradi-címer, míg a sas a földbe vésett jelmondat három E betűjének, az Erkölcsnek, az Erőnek és az Egyetértésnek a középpontjában található.”

Az előrendelt könyveket szurkolóink már május 3-án a kezükbe vehetik, amennyiben a házhozszállítást választják. A személyes átvételre május 6-tól van lehetőség. A fizikai értékesítés május 3-án indul. A 360 oldalas könyv ára 19.990 Ft. A könyveket egyesével fóliázva csomagolják.

A kötetet ezen a linken tudják megrendelni.

Cikkajánló

FTC125: Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz

Koszorúzások, időszaki kiállítás, új könyv - százak ünnepelték születésnapos klubunkat a Groupama Arénában.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család két tagját köszönthetjük május 3-án.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori labdarúgónkra és vízilabdázónkra emlékezünk május 3-án.

Isten éltesse a 125 éves FTC-t!

Május 3-án ünnepli alapításának 125. évfordulóját a Ferencvárosi Torna Club.

Őket ünnepeljük ma

Ezen a napon a Fradi-család négy tagját köszönthetjük.

Rá emlékezünk ma

Ezen a napon a Fradi egykori kiváló labdarúgójára emlékezünk.

Őket ünnepeljük ma

Ezen a napon a Fradi-család két tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Ezen a napon az FTC három egykori sportolójára emlékezünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin