2024. április 23.
Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is
A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

A szombati pécsi utazást követően kedden is hosszú túra várt női kézilabdacsapatunkra, amely a bajnoki mezőny legtávolabbi riválisa, a Kisvárda otthonában lépett pályára. Ez így mintegy nyolcvan óra alatt ezer kilométert jelent, de a szombati győzelem után kedden is egyértelműen sikert várt mindenki az együttestől. Még akkor is, ha a keret továbbra is szűk, a hosszú távú hiányzókon túl Andrea Lekics, Béatrice Edwige és Tomori Zsuzsanna se volt bevethető.

A hazaik is hasonló problémákkal küszködtek, ezek ismeretében pedig nem lehetett meglepő, hogy egyik fél sem erőltette a nagy tempót, kevés volt a gyors indulás, s bár ez később jól jöhet, oda kellett figyelni, hogy ne aludjunk bele a meccsbe. Előnybe kerültünk rögtön a mérkőzés elején, de jelentős különbség nem alakult ki, a tizedik percben hárommal vezettünk, amikor Józsa Krisztián, a hazai vezetőedzője időt kért (4-7). A védekezésünk aránylag jól működött, kevés lövést engedtünk a várdaiaknak, de a tizennyolcadik percben ennek ellenére is egyre olvadt a korábban már négyre is hízó előnyünk (9-10). A csapat magától rendezte sorait, két gyors találattal került újra háromra, 10-12-es állás után pedig négyszer talált be zsinórban. Így ha a játék képével nem is lehettünk teljesen elégedettek, a különbség már-már megnyugtatóvá vált. Játékosaink közül az első félidőben Emily Bölköt, Klujber Katrint és Kovács Anettet dicsérhettük leginkább, előbbi kettő ötször, utóbbi háromszor talált be a szünetig.

A másik játékrészt hétgólos előnyben indíthattuk (13-20), ráadásul Bölk gólja már plusz nyolcat jelentett. A meccs képe gyakorlatilag semmit sem változott, továbbra is alacsony volt az iram, de számunkra abszolút megfelelő volt, hogy hat-nyolc gól között ingadozott a különbség. Nem kétséges, hogy a hétvégén, az Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőn ennél sokkal több kell majd, de ezen a találkozón lényegében csak a győzelem számított. Az pedig meglett, s talán még az energiával is sikerült takarékoskodni.

Nyolc perc volt hátra, amikor Simon Petra gólját követően a meccs során először tízre nőtt a különbség, és ha addig volt is bizonytalanság, ezzel minden kérdést lezárt. Idénybeli huszadik bajnokiját is megnyerte a csapat, amelynek mostantól újra a gázra kell lépnie, hiszen jön a már említett Esbjerg elleni oda-visszavágó, majd a Győr elleni rangadó és az idény utolsó fázisa. A célok ismertek, a döntő jelentőségű mérkőzések pedig ez után következnek.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
20. forduló

Kisvárda Master Good SE - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-36 (13-20)
Helyszín: Kisvárda, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2024. április 23., 18 óra
Játékvezetők: Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár
Gólszerzők: Novak 9 (2), Bucsi 4, Szabó 3, Karnik 3, Gém 2, Kovalcsik B. 2, Mérai 1, Juhász 1, Akiyama 1, ill. Bölk 9, Simon 6 (1), Klujber 5, Kovács 5, Malestein 5, Cvijics 3, Márton 2, Kukely 1.

Cikkajánló

Hazai pályán tehetjük meg az utolsó előtti lépést

Szombaton az Alba Fehérvár elleni bajnokival folytatja szereplését női kézilabdacsapatunk.

Egy megvan - magabiztosan nyertünk a NEKA ellen!

Női kézilabdacsapatunk már a szünentben kilenc góllal vezetett, könnyedén hozta el a két pontot.

A közönségkedvenc Nerea Pena nagy bejelentést tett

Korábbi kézilabdázónk elárulta, miért döntött így, és melyik volt a legszebb ferencvárosi emléke – VIDEÓ

Balatonbogláron léphetünk még eggyel közelebb a célhoz

A NEKA elleni meccsel indulhat el a visszaszámlálás – női kézilabdacsapatunk nem hibázhat a bajnokságban.

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin