2024. április 11.
Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”
Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

Miként arról beszámoltunk, rendkívül fölényesen győzte le a magyar női kézilabda-válogatott Nagy-Britanniát a debreceni olimpiai selejtezőtorna első napján. A lefújás után a mieink érthetően boldogan értékeltek, de látszott rajtuk az is, tudják, ez csak az első, kötelező lépés volt, a verseny igazából pénteken kezdődik majd.

– Örülök a győzelemnek, ez volt a legfontosabb – kezdte értékelését a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir. – Nagyon kevés információnk volt az ellenfélről a meccs előtt, épp ezért azt terveztük, hogy a saját tempónkra koncentrálunk, hogy kemény védekezésből a lehető legtöbb gyors lerohanás gólt szerezzünk, és ezeket jól megvalósítottuk. Biztos vagyok benne, hogy a britek a mainál sokkal jobb játékra képesek, de a körülmények nagyon nehezek voltak számukra, csak ma hajnalban érkeztek a helyszínre, nem is készültek a tornára.

Ezt egyébként megerősítette Nagy-Britannia szövetségi kapitánya, Mark Hawkins is, aki kiemelte, hogy válogatottja a felkészülés nagyon más fázisában tart, de ennek ellenére is hálás a lehetőségért, amely a fejlődésüket szolgálja.

A vegyes zónában Klujber Katrin széles mosollyal az arcán mondta el véleményét a meccsről, de bevallotta azt is, hogy az ellenfél kapusa okozott nehézséget.

– Nem éreztem egyszerűnek az elejét, bizonytalanul mozogtam, miután semmilyen anyagot nem láttunk róluk, nem tudtuk, milyen játékosok, mekkorák, a kapusukról se volt információm, ezért volt is valamennyi problémám vele. De a tempóval elégedettek lehettünk, és gyorsan fölényessé vált a különbség. Nem fáradtam el, és szerintem senki más sem, Vova (Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány – a szerk.) jól elosztotta a játékidőt, tudta, hogy a következő két meccsre lehet és kell tartalékolni.

Simon Petra egyetértett csapattársával és hozzátette, fontos lehet, hogy ilyen meccsen ismerték meg a pályát, a légkört.

– Mindenkit meglepett, hogy végül a britekkel játszottunk, nem tudtuk, hogy készüljünk ellenük, de az eredmények alapján gondoltuk, hogy erősebb csapat vagyunk, és hogy ezt a pályán is meg tudjuk majd mutatni. Kicsit zavaró, szokatlan volt a helyzet, de jól sikerült, kezdésnek nagyon jó volt, hogy ilyen meccsen lakhattuk be a pályát, és gyakorolhattuk azokat a felállásokat támadásban és védekezésben, ami a következő napokban hasznos lehet. Nem szabad lebecsülni egyetlen ellenfelet sem, Nagy-Britannia is kitett magáért, mi pedig megtiszteltük őket azzal, hogy jó játékot mutattunk. A torna lényegi része azonban most jön, két komoly összecsapás áll előttünk, most már csak ezekre fókuszálunk.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA 
1. FORDULÓ
1. CSOPORT (Debrecen, Főnix Aréna)
Magyarország–Nagy-Britannia 49–11 (24–6) 
Debrecen, 2189 néző. Vezette: Lemes, Sosa (uruguayiak). 
MAGYARORSZÁG: Szemerey – Győri-Lukács 5, Klujber 5 (1), Vámos 1, Füzi-Tóvizi 5, Kuczora 2, Szöllősi-Schatzl 5. Csere: Janurik (kapus), Papp N. 1, Debreczeni-Kilvinyi 3, Faluvégi 7, Márton G. 4, Pásztor N. 6, Bordás, Kácsor 1, Simon P. 4. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
NAGY-BRITANNIA: Stephanides – Luke, Kesselring 1 (1), L. Davies 4, Warren 3, Gowland 2, Lacou. Csere: O'Sullivan (kapus), Saunders 1, D. Davies, Thornewell, Salter, Woodiwiss, Rayner, Tubacka, Steeples. Szövetségi kapitány: Mark Hawkins
Az eredmény alakulása. 7. perc: 6–2. 16. p.: 10–5. 21. p.: 15–5. 27. p.: 21–6. 35. p.: 27–7. 43. p.: 34–8. 50. p.: 40–10. 57. p.: 46–11
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin