2024. április 14.
Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott
Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

A héten olimpiai selejtezőtornákon résztvevő ferencvárosi játékosok közül Angela Malestein és Emily Bölk vasárnap már a párizsi repülőjeggyel a zsebében szurkolhatott a magyar lányoknak, akiknek még egy arasznyit kellett megtenni a kijutásért. Legtöbben azt várták előzetesen, hogy a vasárnapi, Japán elleni találkozó lesz a döntő összecsapás, s bár valóban nem lehettünk még biztosak a párizsi részvételben, Svédország legyőzésével jelentősen könnyítettünk a helyzetünkön. Egészen pontosan annyira, hogy akár négyólos vereség is belefért volna – persze, úgy illett, hogy ha már a papíron jobb erőkből álló svédeket legyőztük, akkor százszázalékos mérleggel zárjunk Debrecenben.

A meccs pedig ennek megfelelően alakult. Klujber Katrin gólja és Böde-Bíró Blanka védése adta meg az alaphangot, s bár a vendégek elszántsága még ettől nem tört meg, sőt, két találattal válaszoltak, ezt követően többet nem vezettek már. Kapusunk ihletett formában védett, a tizenhatodik percben épp hatvan százalék fölötti hatékonyságon állt a mutatója, amikor a japán szövetségi kapitány, Kishimoto Kenta már másodszor kért időt. 9-4-re vezettünk ekkor, támadásban is egyre magabiztosabbá váltunk, amikor meg a rövid szünet után ellenfelünk hét mezőnyjátékossal jött vissza támadni, kis túlzással már a magabiztosság sem kellett elöl, hiszen üres kapura lőhettek a mieink a labdaszerzések után. Klujber egyet elrontott ezek közül, de így is hat gólt szorgoskodott össze harminc perc alatt, a mezőny legeredményesebbje volt, közben pedig a különbség 17-8-nál, Simon Petra gólja után kilenc volt.

Esélyeshez méltón kézilabdázott a magyar válogatott, nyolcgólos előnnyel mehetett a szünetre, és a tudattal, hogy ha csak nem áll be hatalmas fordulat, már csak egy kényelmes második játékrész választja el az olimpiától.

Márpedig nem állt be, és amikor a nézősereg Klujber torna során lőtt huszadik gólját ünnepelte, a japánok testbeszéde már arról árulkodott, hogy nem igazán hisznek a feltámadásban. A differencia tíz fölé kúszott, a mieink felszabadultan, lazán játszottak, a vendégek pedig bár próbálkoztak, beletörődtek a sorsukba. Belefért, hogy a negyvenegy százalékkal záró Böde-Bíró és a tizenegy gólt szerző Klujber a padról nézze az utolsó negyed órát, a közönség pedig ünnepelje, hogy a férfi kézilabda-válogatott után a női is ott lesz Párizsban – a szakág húsz év után lesz mindkét nemben érdekelt az ötkarikás játékokon.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
1. CSOPORT, 3. (utolsó) FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 37-28 (18–11)
Debrecen, Főnix csarnok. V.: M. García, Paolantoni (argentinok)
Gólszerzők:
Klujber 11 (2), Győri-Lukács 6, Debreczeni-Klivinyi 4, Simon 4, Kuczora 3, Márton 3, Pásztor 2, Albek 1, Füzi-Tóvizi 1, Papp 1, Szöllősi-Schatzl 1, ill. Aizawa 7 (3), Nakayama 4, Okada 4 (1), Ishikawa 3 (1), Hatsumi 2, Kasai 2, Hattori 1, Matsumoto 1, Sahara 1, Sasaki 1, Yoshidome 1, Yoshino 1.

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin