2024. január 20.
Ezúttal nem ért pontot az óriási hajrá és a küzdelem
Andrea Lekics nélkül, nagyon nehéz helyzetben lépett pályára női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligájában.

Aligha lenne meglepetés, ha visszavonulása után Andrea Lekics edzőként is kipróbálná magát, elvégre mindent tud a kézilabdáról, de most még nem örültünk neki, hogy a szakmai stáb tagjaként volt jelen az Érd Arénában. Klasszis irányítónk megsérült a hétközi bajnokin, így csak az oldalvonalon kívülről segíthetett tanácsaival, meglátásaival a hiányában meglehetősen nehéz helyzetben lévő társaknak. A belső posztokon így nagyon lecsökkent a variációs lehetőségek száma, gyakorlatilag négy olyan játékosunk maradt, aki szerepelt már ezen a szinten: Emily Bölk, Klujber Katrin, Simon Petra és Kukely Anna.

Közben viszont rendkívül fontos meccshez érkeztünk, a továbbjutásért folytatott harcban úgy számoltunk, hogy erre a két pontra szükség lesz, persze, ilyen összetételben már inkább úgy érezhettük, extrára van szükség. Főleg úgy, hogy a szlovénokon látszott, hogy érzik az esélyt, motiváltan kezdtek, a nyártól már a Fradit erősítő Darja Dmitrijeva pedig ellenállhatatlanul. 1-4-nél kezdett kicsit felocsúdni a csapat, kissé lefékeztük a vendégeket, majd az első negyedórához közeledve 7-7-nél egyenlítettünk is. Előzetesen azt gondoltuk, hogy kimagasló védekezéssel lehetne ellensúlyozni a támadásban meglévő problémákat, de a meccs során inkább fordítva történt minden: a lőtt gólok száma rendben volt, a kapottaké viszont nem.

Akadt gondunk a visszarendeződéssel, sokszor nem értünk vissza a vendégekkel, de felállt fallal sem voltunk olyan hatékonyak, mint ahogyan azt megszokhattuk. Meccsben voltunk azonban így is, elképesztően küzdött minden egyes játékosunk, és a szurkolótábor is ott állt a csapat mögött.

A szünetről háromgólos hátránnyal (14-17) jöhettünk vissza, de sajnos megint beragadtunk, Dmitrijeva mellett Itana Grbics is villogott, kettejük teljesítménye miatt hatra nőtt a különbség, és félő volt, innen nem lesz már visszaút. Főleg, hogy úgy tűnt, a „szegény ember” szerepébe kerültünk, még a szerencsével is hadilábon álltunk. Kukely Anna és Hársfalvi Júlia bátor játékának örülhettünk, gólokat is lőttek, így háromra közeledtünk, s bár a közte kettőért is támadhattunk, nem jártunk sikerrel.

De a hitet nem törte meg, lenyűgöző volt a tűz, az elszántság, és visszaküzdöttük magunkat a meccsbe, négy perccel a vége előtt a mínusz egyért támadtunk. Harmadik nekifutásra jött össze Kukely Annának köszönhetően – illetve, egy-egy Böde-Bíró Blanka és Janurik Kinga-védés is kellett hozzá. A vendég időkérést követően jól védekeztünk, így maradt egy perc, méghozzá 26-27-es állásnál. Klujber Katrinra játszottuk ki a figurát Allan Heine időkérése után, de sajnos védett Vojnovic, sőt, átlövőnket ki is állították, amiért fejbe találta ellenfelét.

Maradt harminchárom másodperc, majd nyolc, amikor Janurik védése után indulhattunk, de a nagy rohanásban visszaadtuk a labdát, így a meccset szlovén gól zárta le. Fontos csatát veszítettünk, de a háborút még nem, és az is biztos, hogy a nehéz helyzetből csak azzal a hittel juthatunk tovább, amit az utolsó tíz percben is mutattunk.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 11. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator 26-28 (14-17)
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2024. január 20., 18 óra
Játékvezetők: Dalibor Jurinovic és Marko Mrvica (horvátok)
Gólszerzők: Klujber 8, Kukely 6, Márton 3, Hársfalvi 3, Bölk 3, Malestein 2, Simon 1, ill. Dmitrijeva 9, Grbics 9, Mavsar 6, Radicsevics 2, Varagic 1, Brnovics.

Cikkajánló

„Ez egész életünk legszebb története lenne”

Szöllősi-Zácsik Szandrát kirázza a hideg, ha az olimpiára gondol, gyerekkori álmáért mindent elkövet– VIDEÓ!

Visszatér kölcsönből BL-ezüstérmes jobbszélsőnk

Papp Dorka mellett Bordás Réka is visszatér a Népligetbe, velük kiegészülve teljes női kéziseink kerete.

A csapatkapitány is marad, Böde-Bíró is hosszabbított!

Női kézilabdacsapatunk kapitánya, Böde-Bíró Blanka szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Szerződést hosszabbított olimpiai bajnokunk

Továbbra is a Ferencvárost erősiti a francia olimpiai bajnok kézilabdázó, Béatrice Edwige.

Fieszta: így ünnepeltek női kézilabdázóink

Női kézilabdaegyüttesünk alapos ünneplést tartottak a bajnoki cím megszerzése után.

Hetvennégy év alatt ötödször sikerült a bravúr

Duplázásra a klub történetében eddig csak a Kökény Beatrix által fémjelzett csapat volt képes.

Kovacsics Anikó: „Több volt ez, mint amiről álmodtam!”

Elképesztően sikeres pályafutást zárt le a klasszis irányító, aki továbbra is az FTC kötelékében marad.

Megvan a keret az olimpiai felkészülésre

Hét ferencvárosi játékosi készülhet a párizsi olimpiára a női kézilabda-válogatottal.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin