2023. október 18.
Újabb világbajnok a Fradiban!
A kenus Adolf Balázs büszke rá, hogy csatlakozhatott a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

Négyszeres világbajnok kenust szerződtetett az FTC! Klubunk legújabb igazolása a 24 éves Adolf Balázs, aki nemrégiben a maratoni távon és 5000 méteren is világbajnoki címet ünnepelhetett, 1000 méteren pedig már megszerezte a párizsi olimpiai kvótát.

- Pályafutásomat kisebb klubokban kezdtem, most pedig a Ferencvárosban folytatom. Ez óriási váltás nekem! Egy elképesztően sikeres, nagy múltú egyesület tagja lehetek, ami büszkeséggel tölt el. Az olimpia előtt az volt a célom, hogy fejlődésem töretlen legyen, és itt minden adott ehhez. Mindent megteszek azért, hogy sikeres legyek! – nyilatkozta Adolf Balázs.

- Nagyon örülünk neki, hogy Magyarország egyik legjobb kenusa a Ferencvárost választotta – jelentette ki ügyvezető alelnökünk, Nyíri Zoltán. - Biztosítjuk Adolf Balázs számára a szakmai hátteret, a nyugodt környezetet, ami az olimpiai felkészülés időszakában talán a legfontosabb dolog. Nem titkolt közös vágyunk és célunk az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon az éremszerzés, valamint egy remek olimpiai szereplés. 

Adolf Balázs pályafutása 2016-ban egy maratoni ifjúsági vb-bronzéremmel indult, majd 2017-ben már megnyerte a pietermaritzburgi világbajnokságot. Még ugyanebben az évben az ifjúsági Eb-n bronzérmet nyert a kajak négyes tagjaként.

A 2018-as U23-as maratoni vb-n ezüstérmet nyert, egy évvel később, az U23-as vb-n egyesben ezer méteren negyedik lett. A 2019-es szegedi világbajnokságon 5000 méteren, már a felnőttek mezőnyében bravúros versenyzéssel ezüstérmet szerzett.

2021 májusában az olimpiai pótkvalifikáción Fejes Dániellel együtt megszerezte a kvótát, így ott volt a tokiói ötkarikás játékokon. Az olimpián kenu kettes 1000 méteren összesítésben a 11. lett, egyesben ugyanezen a távon a 15. helyen zárt. Adolf Tokió után szeptemberben a koppenhágai vb-n 5000 méteren világbajnok lett, 1000 méteren pedig bronzérmes lett.

Ebben az évben két aranyérmet is nyert a maratoni világbajnokságon: a 26,2 km-es és a 3,4 km-es távon sem talált legyőzőre. A gyorsasági és a maratoni szakágban 2021-ben elnyerte az Év Kenusának járó díjat is.

Versenyzőnk 2022-ben a müncheni Eb-n 5000 méteren ezüstérmet, kenu kettesben 1000 méteren bronzérmet szerzett.

Adolf Balázs idén szeptemberben Duisburgban 5000 méteren megvédte címét és újra vb-győzelmet ünnepelhetett. Egyesben 1000 méteren az ötödik helyen zárt, így olimpiai kvótát szerzett. Ezt követően a Párizs melletti Vaires-sur-Marne tavon az olimpiai tesztversenyen is jól szerepelt, kenu egyesben 1000 méteren a harmadik helyen végzett.

Adolf 2023-ban a szegedi mellett a poznani Világkupán is aranyérmes lett 5000 méteren.

Cikkajánló

Kajak-kenu: Adolf Balázs győzött C-1 1000 méteren

Négyszeres világbajnokunk magabiztosan győzött az idei első válogatóversenyen.

Kozák Danuta két győzelemmel tért vissza

Hatszoros olimpiai bajnokunk 500 méteren párosban és négyesben is remekelt.

Ismét versenybe száll Kozák Danuta

Hatszoros olimpiai bajnok kajakozónk párosban és négyesben is indul a szolnoki válogatóversenyen.

Klasszisunk szülés után visszatérve Párizsra koncentrál

Kajakozónk, Medveczky Erika csodálatos kisfiáról és olimpiai álmairól mesélt – VIDEÓ

„Nem titkolt szándékom, hogy ott legyek az olimpián!”

Ismerje meg közelebbről a Fradi többszörös világbajnok új igazolását, a kenus Adolf Balázst – VIDEÓ!

Ott jelent meg Budapesten az FTC-felirat, ahol még soha

Fiatal kajakozóink a kemény munka mellett azért a pihenésre és a csapatépítésre is időt szakítanak – VIDEÓ

Balla nem jutott döntőbe 200 méteren az Előolimpián

Háromszoros Európa-bajnokunk kilenc századmásodperccel maradt le a fináléról a párizsi tesztversenyen.

Kajak-kenu vb: Balla ötödik 500 méteren

Háromszoros Európa-bajnokunknak nem volt esélye az éremszerzésre a döntő futamban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin