2024. április 27.
Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk
Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

Két tökéletes meccs kell, mondta Allan Heine a Team Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt, és semmi túlzó nem volt a véleményében. Egyrészt a FINAL4-ba jutást nem adják ingyen, emlékezhetünk, milyen hosszú időn át küzdött érte női kézilabdacsapatunk, illetve arra is, hogy az előző idényben milyen körülmények között valósult meg az álom.
A rivális éppúgy, mint tavaly, a világ egyik legjobbja volt, amely ráadásul ezúttal keretében tudhatta korunk legjobb játékosát. Henny Reistad sajnos nagyon ritkán játszik akár még csak közepesen is, és ezúttal is veszedelmesen kezdett, az első hat vendég gólból négyet jegyzett, de a védekezésünk ezzel együtt sem volt rossz. Böde-Bíró Blanka is hozta a tőle megszokott bravúrokat, csak épp a túloldalon Anna Opstrup Kristensen is sok labdát fogott, így tizenhárom percen át fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét fél volt már előnyben eddig, de itt a vendégek három gólra távolodtak (4-7), jött is az időkérés vezetőedzőnktől. Támadásban kellett újat kitalálni, Klujber Katrin sokszor került helyzetbe, de nem volt hatékony, illetve Emily Bölk, Márton Gréta és Hársfalvi Júlia is gól nélkül maradt az első harminc percben. Simon Petra hozott új lendületet a játékrész közepén, 6-8-as állásnál háromszor talált be zsinórban, de nem sokkal később sajnos a vendégek négyet lőttek egymás után, vagyis bár előnybe kerültünk, a félidő hajrájában ismét háromról kellett kapaszkodnunk. Minden szempontból fontos volt, hogy ebben a szituációban Hársfalvi Júlia ejtése a kapuban kössön ki, na meg az is, hogy a hátralévő húsz másodpercet hét mezőnyjátékossal támadó Esbjerg ne találjon már be.
Kétgólos hátrányból (11-13) indítottuk a második játékrészt, és azt reméltük, hogy képesek leszünk támadásban az előrelépésre. Nem segített ebben, hogy rögtön a kezdés után megsérült Dragana Cvijics bokája, igaz, néhány perces ápolás után visszatérhetett. A különbség közben négy gólra nőtt, jött is a támogatás a lelátóról, majd Andrea Lekics villanásainak köszönhetően megfeleztük a hátrányt. Az Esbjergnek viszont újra és újra volt válasza, általában Reistad tolmácsolásában, nekünk pedig küzdenünk kellett, hogy lőtávolon belül maradjunk a visszavágóra. Vagy, ha lehet, hozzunk ki ennél is többet ebből a meccsből – harcoltunk, küzdöttünk, és 21-21-nél egyenlítettünk. Egészen lenyűgöző hangulat uralkodott a csarnokban, majd kétezer biztatta talpon a csapatot, nagy kár volt, hogy Nora Mörköt nem zavarta meg, és betalált.
Gigászi csata volt, sajnos az egyenlítés után nem tudtuk átbillenteni az állást, Allan Heine hat és fél perccel a vége előtt 21-23-nál kért időt. Gigászi csata dúlt, pont olyan, mint amilyet vártunk, és amelynek utolsó percébe Böde-Bíró védése után egygólos hátrányban állhattunk neki. Nem tudtuk végig támadni az időt, és még csak gólt sem lőttünk, de a vendég időkérés és támadás után sem esett több találat.

Vastaps zúgott az Érd Arénában a lefújás után, ez kíséri majd az együttest Dániába - bár egygólos hátrányba kerültünk, a párharc nem dőlt még el!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–TEAM ESBJERG (dán) 25–26 (11–13)
Érd, 2000 néző. V: Backovic, Palackovic (szlovénok)
FTC: Böde-Bíró – Malestein 2 (1), Klujber 1, Lekics 7 (2), Cvijics 3, Bölk 2, Márton G. Csere: Janurik (kapus), Edwige, Tomori, Kisfaludy 2, Simon P. 4, Hársfalvi 4. Edző: Allan Heine
ESBJERG: A. Kristensen – M. Jacobsen 3, M. Möller 2, Iversen 3, Breistöl 1, Restad 10 (1), Sanna Solberg-Isaksen. Csere: Milling (kapus), N. Mörk 6 (2), L. Rushfeldt Deila 1, Kamp. Edző: Jesper Jensen
Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–2. 9. p.: 4–3. 14. p.: 4–7. 19. p.: 7–8. 24. p.: 9–8. 28. p.: 10–13. 34. p.: 12–16. 39. p.: 16–17. 44. p.: 18–21. 50. p.: 21–21. 55. p.: 22–25. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3

Cikkajánló

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin