2024. április 27.
Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából
Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

Egyszerű volt a képlet férfi kézilabdázóink Európa-kupa elődöntőjének második felvonása előtt: tudtuk, hogy a győzelem továbbjutást, a vereség kiesést jelent Athénban az Olympiakosz ellen, döntetlen esetén pedig hétméteresek után születhet döntés. A budapesti mérkőzéshez képest visszatért a keretbe Füzi Dániel, akinek a játékán nem látszott a kihagyás a NEKA elleni hétközi bajnokin, mind a négy helyzetét gólra váltotta. De még vele kiegészülve is borzasztón nehéz feladatnak ígérkezett a szombat délutáni, egy hete a Népligetben megtapasztaltuk mennyire jó csapat a görög éllovas.

Ami a körülményeket illeti, nem az otthonihoz szokott miliő fogadta játékosainkat, az edzőcsarnok felszereltsége távol állt attól, amit a nemzetközi kupaporondon megszokhattunk. Ettől függetlenül természetesen mindenki a saját feladatára koncentrált, és motiváltan vetette bele magát a mérkőzésbe.

Jó ritmusban kezdtünk, kihasználtuk a hazaiak pontatlanságát, belőttük a helyzeteinket, nem egész három perc után kettővel vezettünk. Viszont sajnos gyorsan megtalálták a támadójátékukat a görögök, és a 12. percben már kilenc gólnál jártak, nem is várt Pásztor István az időkéréssel (9-7). Sajnos nem javultunk fel, sőt öt perccel később egy 5-3-as szakasz után vezetőedzőnknek ismét meg kellett állítania a játékot (14-10).

Fontos volt, hogy még a szünet előtt zárkózzunk, és ne a második félidőre maradjon a feladat nagy része. Ez az időszak jobban sikerült, voltak labdaszerzéseink, védéseink, amelyekből jöttek a könnyű gólok. Felkapaszkodtunk mínusz egyre, de az egyenlítés nem sikerült, ráadásul az Olympiakosz hajrázott jobban, és ismét elhúzott hárommal (21-18).

A szünet után úgy tűnt ismét a mi perceink következnek, szorongattuk a hazaiakat, akik azonban nagyon taktikusan kézilabdáztak, nem egyszer passzívnál szereztek gól vagy harcoltak ki kétperces kiállítást. A hatgólos hátrány (28-22) már tényleg nem nőhetett tovább, ahhoz, hogy életben tartsuk a továbbjutási reményeinket.

A különbség növekedése ugyan megállt, de még az utolsó szűk tíz percre is mínusz öttel fordultunk: sajnos nem volt már annyira erő a csapatban, hogy visszajöjjön a meccsbe, ami nem is csoda, tekintve, hogy hetek óta több kulcsembere nélkül szerepel két fronton.

Az 39-32-es görög siker azt jelenti, hogy csapatunk erre a szezonra befejezi nemzetközi szereplését, és százszázalékosan a hátralévő két bajnokijára koncentrálhat, amelyeken bebiztosíthatja a negyedik, ismételt európai kupaindulást érő helyezést.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-KUPA
Elődöntő, 2. mérkőzés

Olympiakosz SFP – FTC-Green Collect 39-32 (21-18)
Helyszín:
A'Indoor Sports Hall of Ilioupolis
Időpont: 
2024. április 27., 15:30 (helyi idő szerint: 16:30)
Játékvezetők:
Ivars Cernavskis, Edmunds Bogdanovs (lettek)
Gólszerzők:
Savvas 10, Sliskovic 8, Kavcic 6, Papavasilis 5, Dompris 2, Passias 2, Vida 2, Kandylas, Michalidis 1, Tzimpoulas 1, Tziras 1, ill. Nagy B. 8, Mikita 6, Bognár 5, Füzi 5, Balogh 2, Debreczeni 2, Imre 2, Kovacsics 2

Cikkajánló

Vissza kell vágnunk az őszi vereségért!

Férfi kéziseink a Dabas ellen zárják az évadot, távozó játékosaink is szerdán búcsúznak a Ferencvárostól.

Kijutottunk a világbajnokságra!

A férfi kéziválogatott Veszprémben is jobb volt a litvánoknál, így két győzelemmel jutott ki a 2025-ös vb-re.

Megnyugtató előnyt szereztünk Litvániában

A 11 gólos Imre Bence vezérletével magabiztosan nyert a litvánok elleni vb-selejtezőn a férfi kéziválogatott.

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin